CT Heart Scan?

Why You should get a CT Heart Scan.

Jag har sett om detta under flera år – att man kan göra en typ av röntgen på hjärtat avseende kalk. Ju mera kalk desto mera igenträngda kärl.

Det kanske vore något för privat aktör. Det skulle nog finnas en stor efterfrågan?

 

Comments

 1. 1
  Lennart säger

  Vi som har förkalkningar dvs igenträngda kärl, går det minska förträngningarna med rätt kost eller är förkalkningen permanent?
  Glykerade stela blodkärl går att åtgärda med rätt kost.
  Jag har sett att det testas ultraljuds undersökning av halskärl i Umeå, det kanske är en enklare-billigare metod att få koll på blodkärlen.

 2. 2
  Olof Yngve säger

  Kolla gärna denna youtube-video
  https://youtu.be/NSPcuGjstN4
  Ivor Cummins har medverkat, en trevlig kille som dessutom nu kört igång en intervjuserie där nr 3 var intressant värre 🙂
  Jag har försökt hitta någon klinik i närområdet som kan utföra denna CT heart scan med negativt resultat för Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland.
  På Irland finns ca 8 kliniker och priset är ca 3000 sek.
  I USA finns många och priserna där börjar krypa ner under 1000 sek. Där behövs heller inte till skillnad mot Irland någon läkarordination.

 3. 3
  Olof Yngve säger

  Se #2.
  I videon jag tipsade om ovan talas det engelska, men förnämlgt nog kan man slå på undertexter där även svenska finns med. Hä kan int bli bättre 🙂

 4. 4
  Mats Lagerqvist säger

  Märkligt att denna möjlighet till riskbedömning av framtida hjärthändelser inte uppmärksammats. Var igår på ultraljudsundersökning av stora kroppspulsådern. Alla 65-åringar kallas till detta. Toppen, och det kostar endast 100 kr. Men betydligt fler drabbas ju av hjärtinfarkt.
  År 2017 fick cirka 25 300 personer en akut hjärtinfarkt i Sverige.
  24 procent av alla fall av akut hjärtinfarkt under 2017 ledde till döden inom 28 dagar. Så jag skulle med glädje betala ett par tusen för en CT Heart Scan.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa