Vegetarisk kost bidrar till förtidig död

Artikel av Aseem Malhotra. Hans mor åt vegetariskt av religiösa skäl (hinduism). Hon blev tidigt sjuk, och dog vid 68 års ålder, med svåra plågor.

Aseem konstaterar att vegetarianer blir sjukare, får sämre livskvalitet, och dör tidigare än blandkostare. Rött kött och mättat fett ökar ej risken för sjukdom och död.
Indien som har en hög andel av befolkningen som äter vegetariskt har världens största mängd av diabetiker. Konsumtionen av processat vete, socker och vegetabiliska oljor är där hög. Undernäring beträffande protein är vanligt förekommande.

 

Comments

 1. 1

  Indien har sin kost pga fattigdom.

 2. 2
  Camilla säger

  Fast att antalet diabetiker har ökat i Indien, beror väl snarare på, att de ändrat sin kost, äter mer västerländsk sk. skräpmat, läsk etc. Något som har inträffat i många länder i Asien, Afrika etc.
  Traditionell indisk mat innehåller ju knappast mycket vete, de har ju mycket bönor och linser, som ju är förträffliga proteinkällor. Även har de ju god yoghurt.

  Och om hans mamma dog vid 68 års ålder, det behöver väl inte bero på kosten (en rätt hög ålder).
  Nåja.

 3. 3
  Rolf Löfgren säger

  ”I boken Vegomyten : maten, rättvisan och en hållbar framtid får du följa författaren Lierre Keiths resa. En resa från strikt veganism via allvarliga hälsobesvär till ett nytt liv med en kost som inte bara är optimal för hälsan, utan även för miljön och vår jord.”

  https://www.kostradgivarna.se/2012/03/vegomyten/

 4. 4
  XMargareta säger

  I Indien äter man mycket ris och många äter vegetariskt med linser och bönor. Det finns mycket kolhydrater också i linser och bönor
  Det tillsammans med att man också äter en del sötsaker och kolhydratinnehållande efterrätter, innebär en i stora stycken kolhydratbaserad kost.
  Detta skulle mycket väl kunna ligga bakom hög frekvens av diabetes typ 2 och andra metabola sjukdomar.

 5. 5
  Stefan säger

  Vill minnas det var en diskussion här om Indien för några år sedan och en av slutsatserna då var att det skiljer ganska mycket mellan olika landsdelar och olika klasser. Men även kunde det visas att medellivslängden var märkbart högre där kött ingick i kosten.

 6. 6

  Det hela är inte den vegetariska kosten utan vad den vegetariska kosten saknar, den saknar zink som reglerar thymuskörteln och thymus reglerar kroppens immunförsvar.

  Kvinnan hade zinkbrist, därför dog hon. Zink medverkar i mer än 200 kemiska reaktioner i kroppen och speciellt när kroppen skall växa eller läka, det kan den inte utan zink.

  På en nyfödd är thymus större än hjärtat. Äter den personen ofta en zinkfri kost, då är thymus i storlek som en ärta vid 40 års ålder. Men det går att återställa thymus med zinkrik mat eller zinktillskott på 25 – 30 mg per dag.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa