Djuret människans mat

Jag fick en krönika från Jenny Reimers:

Djuret är människans mat

I havet finns förutom olika bakterier, endast olika rovdjur, svampar och alger från encelliga till jättestora individer, alltsedan längsta djurtiden på Jorden. Alla cellerna har fleromättade fett-syror i sina cellväggar och cellorganeller. I det vanligtvis kalla havsvattnet (c:a 4 grader) håller sig djur och alger rörliga genom att ha mycket av den animala fleromättade, köldtåliga, fettsyran EPA (eikosapentaensyra)!

Först spred sig algerna upp på land och blev där till växter uppbyggda av cellulosa i cell-väggarna och med stärkelse som energilager till groddarna i fortplantningsorganen. Hela växtens storlek och tyngd består alltså av glukos = druvsocker!

Därefter vandrade rovdjur upp på land och en grupp blev helt och hållet växtätare, en annan grupp fortsatte vara rovdjur och en tredje grupp åt både växter och djur och kallas allätare. En del rovdjur återgick till havet, tex vissa däggdjur, som ex valar, sälar mm. Trots att både växtätare och allätare tuggar i sig växterna, kan de varken tillgodogöra sig stärkelse eller cellulosa!

Läs mera och

Endast bakterier och svampar har ätit glukos i haven och endas de kan knipsa av glukosmolekylerna från stärkelsen och cellulosan i växterna på land!
På land kan således endast bakterier och svampar äta glukos från stärkelsen och cellulosan

och av detta tillverka mättat fett och protein i sina kroppar!

Detta har de växtätande djuren löst, genom att ha en mag- eller tarmdel fylld med mjölksyrebakterier, som tar emot den nedsvalda söndertuggade växtmassan, som bakterierna gör glukosgröt av och äter upp till fullo, varefter de delar sig till enormt många! Ingen enda bakterie släpper ifrån sig glukos! Djuren kallas idisslare med sin bakteriefyllda stora mage!

Således: Bakterier består av protein och mättat fett och blir en fullvärdig kost till både de växtätande djuren och allätarna! Alla allätare och alla växtätare har en tarmdel som äter upp alla bakterier som kommer dit! Bakterierna utgör alltså all den mat växtätarna äter och en del av maten allätarna äter!

Rovdjur äter djur och har ingen tarmdel, som kan äta bakterier!  Alla djur, allätare, växtätare och rovdjur, äter alltså proteiner och mättat fett! Både djur och bakterier består ju av proteiner och mättat fett och utgör djurens mat! Proteiner till uppbyggnad och mättat fett till energi.

Vad är då människan för ett sorts djur? Människan är ett däggdjur, en människoapa släkt med fruktätande orangutang, växtätande gorilla, idisslande näsapor (enbart mangroveblad) och allätande (småapsätande) schimpanser – men människan har ett typiskt rovdjurs magtarmkanal och kallas därför rovapa!

Några sådana utdöda sk rovapor har hittats i Afrikas sydostkust, från ungefär 5milj år sen, och man har hittat musselskalhögar och eldplatser från dem. Större delen av sin tid måste de ha simmat och dykt i varmt hav efter fisk och skaldjur. De anpassade sig alltmer efter havet, miste pälsen i varmvattnet, benen anpassades till dykning genom att riktas rakt bak och fånga fisk med händerna. På land kunde de därefter springa på två ben och bära fisk och barn i armarna. Etnografen Bengt Danielsson har beskrivit de friska och välmående människorna han träffat på Söderhavsöarna. Han fick se folk dyka i intilliggande korallrev och snabbt fånga en fisk, som åts upp till snabbfrukost och att 100åringar kunde klättra i träd och hämta ner frukt!

 

Hos alla vi människor i 1/2års åldern, flyttar struphuvudet nedåt så att andning och ätande inte längre kan göras samtidigt, likt andra vattenlevande däggdjur som sjökor, sjöleopard mm! Så kunde andningen styras viljemässigt och tal- och sångförmågan kom till! Vi kan lätt hålla andan i minst 1 min under vatten och dykreflex finns hos människan liksom hos sälar. Vår hud tål salt havsvatten nästan hur länge som helst, men blir uppluckrat av sötvatten efter ett par timmar.

Människan har en magtarmkanal som ett typiskt rovdjur, men med tämligen liten magsäck.    Magsäcken passar att bli mätt på upp till c:a 1/2kg kött eller fisk/dag. Magsaften är synnerligen sur, med saltsyra som är kraftigt bakteriedödande och bra på att lösa upp protein och fett.    Därefter kommer tunntarmen med både egna enzymer och från bukspottskörteln att dela upp det mesta i maten till mindre molekyler av främst protein och fetter, men sparar också fungerande hormondelar från maten att föras över att användas i egna kroppen! Allt sugs över i tunntarmens blodkärl till levern och därefter ut i kroppen. Efter tunntarmen kommer tjocktarmen direkt utan någon som helst blindtarm! Det lilla maskformiga bihanget med lymfkörtlar är endast till för att skydda tjocktarmen mot skadande virus och bakterier. Från tjocktarmen kan ingen mat sugas upp mer än vitaminet B12 och inga som helst bakterier kan ätas i tarmen! Ingen tarmdel hos oss kan alltså äta bakterier, som alla allätare och växtätare kan, eftersom vi är gjorda som rovdjur!!

 

(Dock kan det komma in skadande bakterier till tjocktarmen och även ge sår där, om vi äter massor av enskilda glukosmolekyler från kokt och stekt stärkelse och från sockret i den stora mängden frukter vi rekommenderas äta!)

Pälsfrihet, att gå på de två bakbenen och bära saker i händerna samtidigt och ha pincettgrepp i händerna, gör att redan människans föregångare, Homo erectus, kunde använda elden!

Och – pälsfrihet, gå på bakbenen och bära brinnande grenar och tända fyr med pincettgrepp -KRÄVS för att kunna göra upp eld!

Elden är ett skydd mot rovdjur, och moskiter, håller värmen och är suveränt till umgänge med måltider, sång, dans, teater runt lägerelden! Pigga uppfinningsrika personer har troligen prioriterats vid barnalstrandet med blivande stora hjärnor och lång barndom som följd.

Tyvärr har följande uppstått:
Endast genom att använda elden har människan kunnat börja använda växternas fröer, bönor, ärtor, kärnor, nötter, och grova rötter och rotsaker till att torka, mala, blanda med vatten och koka till gröt och steka till bröd i tillräcklig lång värmetid så att STÄRKELSE faller isär till enskilda glukosmolekyler i den kokta eller stekta gröten och blir till MYCKET STOR MÄNGD BLODSOCKER i alla våra blodkärl i våra kroppar!

För 12000 år sedan började människan odla gräsfrön, troligen för att snabbt föda upp många slavar på gröt, till att snabbt bygga upp stora städer och palats, som började byggas då.

För några år sedan hittades djupfryst man i Ötzy i Alperna och hade legat där i minst 6000 år. Han hade dödats i 30-årsåldern, hade gröt i magen och var redan då synnerligen åderförkalkad.
Fortfarande ger glukosmat skador, men numera vanligtvis inte vid så låg ålder!

Dessutom består växternas fortplantningskroppar (fröer, bönor, ärtor, nötter, kärnor) förutom av stärkelsen (växternas energilager), till stor del av det tämligen fleromättade omega6växt-fettet, som är ett synnerligen snabbt och kraftfullt stresshormon! Det kan mycket snabbt, på någon sekund, mycket lätt byggas ut i samtliga djur till djurens motsvarande variant av sådant synnerligen kraftfullt och snabbt stresshormon, Arakidonsyran, som också sammarbetar med övriga stresshormon, ex kortisol. Fortplantningen, både hos växter och djur, är synnerligen stressande och behöver kraftfulla stresshormon, liksom även skador, sjukdom, stress och svält!

Dock är Arakidonsyra alltför kraftfull att användas i lugna och stillsamma måltider – våra vanliga måltider skall givetvis vara just lugna, stillsamma och nyttiga! Då skall i stället djurens fleromättade omega3fettsyra EPA (Eikosapentaensyra) vara närvarande och sköta normala förhållanden såsom reparationer, tillväxt, hormontillverkning mm. Stresshormonet omega6fettsyran från växternas fortplantningskroppar i och från vår mat, kan således vara synnerligen skadande, speciellt vid rikliga upprepningar!

Dessutom är hög halt blodsocker (glukos) i maten synnerligen skadande genom att locka in bakterier i kroppen, bland tänderna och in i blodkärlen, som under längre stund under och efter måltiden måste bära alltför hög halt blodsocker, tills insulinet lyckats ta bort det mesta och omvandla till fettlager. Om vi direkt efter ätandet springer och gör mycket hårt arbete, kan en del blodsocker försvinna till den krävande energin, annars gör insulinet fett av sockret! Mycket och ofta blodsocker i blodkärlen har bevisats kunna locka bakterier in i kärlen, och har befunnits kunna skapa åderförkalkning där!

Att gå på sockerförbränning generellt är inte bra. Det har visat sig att 75% av hjärnan trivs och mår allra bäst på fettförbränning, 25% av hjärnan vill ha sockerförbränning liksom våra    könsorgan (som ju bara utgör en mycket liten del av kroppen, men är utsatt för hög stress.)   Alla våra vävnader (förutom könsorganen) vill ha fettförbränning för att må bäst och hjärtat kräver fettförbränning! Detta är känt men inte uppmärksammat!

På fettförbränningen av de mättade fettsyrorna, som sker i mitokondrierna (Som är alla djurcellers energiskapande organ!) får vi högre ämnesomsättning, högre värme och styrka!     Den energin räcker länge utan nämnvärd hunger, som gör att en bra måltid lätt kan planeras och åtgärdas en gång/dag.  När vi går på fettförbränning styrs ämnesomsättningen av hormonet glukagon, som tillverkas av alfacellerna i de Langerhanska öarna i bukspottskörteln, som lätt tillverkar den lilla mängden blodsocker (Glukoneogenes), vi dessutom behöver till könsorgan och 25% av hjärnan, och detta sköts i levern. (75% av hjärnan behöver fettförbränning!)

Att använda sockerförbränning till hela vår kropp är synnerligen stressande och är bara ämnat att användas mot svält, (exempelvis som cortisol gör vid svält)!

Insulin är ett stresshormon(!), men hålls lugnt vilande, när glukagon används i kroppen!

Så fort vi äter glukos (= blodsocker), lockas insulinet genast fram (från betacellerna i langerhanska öarna) och stänger av glukagonet. Blodsocker är alltså godis, bröd, frukostflingor, pasta, rotfrukter främst potatis, läskeblasksafter!

När 75% av hjärnan får sin fettförbränning, då mår den bra och inget  trötthetssyndrom uppstår, vare sig framför elproducerande apparater  eller tråkiga föreläsare….

Tja – vad ska vi då äta?
Tja, äta VILDA HAVSLEVANDE djur från FRISKA HAV och NATURLIGT uppfödda, landlevande djur från FRISKA skogar med sin NATURLIGA föda UTAN KRAFTFODER!    Resor, slakt och jakt skall icke skrämma djuren och stress skall undvikas. Alla nyttiga vävnader skall vi ta tillvara, inklusive lever, hjärta och blod! Mängden fleromättade fettsyror EPA/omega6 skall undersökas (av t ex livsmedelsverk) och hålla nivån 1/1 hos landlevande djur!

Fisk och skaldjur skall vara vilda och fiskas på icke skadande sätt. Dessa djur har ju mycket hög halt EPA i förhållande till omega6, kanske upp till 30ggr eller mer! Jättenyttigt för oss att äta!

Pinfärsk fisk och skaldjur skall fångas, rensas och frysas in i -30grader långt innan 12 timmar gått sedan fångandet! Detta sker fortfarande vid Island och måste vara rättesnöret för allt fiske! Detta säljs numera från “GRIMSIS” i Bohuslän.
Rättskött nötkött finns nu vid “RAFNASLAKT” i Ramsele och GRÖNA GÅRDAR i Bohuslän. Dock saknas fortfarande blod från ”Rafnaslakt” och både lever och blod från ”Gröna Gårdar”. Läkartidningen klagar över den stora järnbristen hos befolkningen – så: BLODET och LEVERN tycks SAKNAS i födan!

Måtte inte våra FÖR MATEN SÅ VIKTIGA FRISKA NORRLÄNDSKA SKOGAR förstöras av vindkraft och annan förstörelse av träden!!  El kan ges från alla sydväggar på alla hus i hela Sverige ända upp till Norrbotten!

Fäbodar måste prioriteras! De ger bästa koskötseln och därmed bästa mjölk­­­-, ost-, smör-, och köttskötseln!

I skogarna finns de c-vitaminrika bären och giftfria svampen, som vår allemansrätt ger oss rätt att plocka! Kor och grisar skall hållas tama, naturligt trivsamt skötta av våra bönder!     Griskött, där allätaren tamgrisen också får äta animalisk föda, måste komma! (Absolut icke använda vildsvin! Som är matade med godis och skräp och därmed skadade!) Liksom att äggproduktionen bör skötas som förr, i små grupper fjäderfä, så att hönorna får äta insekter och daggmask (gärna odlade)! Först då får äggen också EPA-innehåll! Vår mat behöver frisk skog i riklig mängd!! Och! Vårt klimat behöver frisk skog i riklig mängd!!

Dessutom måste vi åter få äta frisk, icke homogeniserad fullvärdig mjölk, från naturligt uppfödda kor helt utan kraftfoder!  Kraftfodret, som gjort mjölken vattenrik och fettfattig!    Kraftfodret, som består av sädesfröer med groddar, andra fröer, bönor, och ärtor, är fullt av omega6fettsyror och stärkelse! DETTA skadar både kor och människor med stresshormon och fetma!!  HOMOGENISERING skadar synnerligen både proteiner och fetter i mjölken! Mjölk skall icke pastöriseras på högre grader än de 60 grader som kan ske till ostproduktionen!  Däremot kan mjölk säljas djupfryst och tinas hemma. Från fin oskadad mjölk får vi också ostar, vispgrädde, smör, kärnmjölk och långfil med nyttiga mjölksyrebakterier!

På detta sätt kan vi själva klara oss ganska bra mot diverse sjukdomar. Vi behöver förstås ändå en mycket bra medicinsk sjukvård, även om vi kan minska ner mängden sådan med bra egen skötsel. En bra kirurgisk sjukvård nära oss ex vid olycksfall och bra hjälp vid svåra förlossningar, ex flerbarnsbörd behövs alltid! Vi behöver också bra hinder mot droger, bra polisväsende, bra jurister, gott om bra skolor, forskning och utbildning i hela landet!

Lägre skatt i glesbygder borde vi införa igen. Detta gjorde att lite mer folk och företag flyttade dit i början av 1900-talet med god verkan på utvecklingen där!

 

Comments

 1. 1
  Ulf Pohl säger

  Wow! Vilken klokskap! Memoreras. Det vettigaste jag läst de senaste 10 åren. Jenny har varit en av mina idoler länge.

 2. 2
  Anders Ahlqvist säger

  Ger oss en bra världsbild och ny förståelse för historiska förlopp.
  Sanningen blir sann som en utveckling av att vi går vidare och strävar mot ny kunskap/förståelse.

 3. 3
  Olle Holmqvist säger

  Primate adaption and evolution. John G Fleagle

  boktips för den som är intresserad av Människan som en. men mkt speciell, apa.
  3 uppl kostar bortåt tusenlappen hem i lådan. … kan lånas in till lolkalbiblioteket:

  https://libris.kb.se/hitlist?d=libris&q=john+fleagle&f=simp&spell=true&hist=true&p=1

  https://images.slideplayer.com/27/9024441/slides/slide_2.jpg

  Jag tror att Dr Jenny i sin rika krönika missade den mänskliga supetanden: Kniven i vår högra hand.
  Med den kom vi åt benmärg som inget lejon kunnat tugga sig till.

 4. 4
  sten bjorsell säger

  Men som det är idag försvinner denna klokskap på små bloggar och alternativa media, bannlyst från MSM som styrs av big food som tror att dom ”behöver” monopol på mat distribution för att fortsätta växa. Det är upp till oss var och en att bestämma med köp och lära ut till barn och blogg vad som är hälsosamt för oss och för vår natur idag. när de flesta politiker och journalister verkar vara köpta.
  Stort tack för inlägget!

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  Ja – detta är en uppfriskande läsning och med stort kunskapsdjup.

  Jag kommer fortfarande ihåg hur mycket jag lärde mig, inte minst om vår fettmetabolism, av hennes uppsats från 2006 och som nu åter dyker upp om man klickar på hennes namn ovan.

  Jag har dock alltid undrat varför Jenny Reimers har haft så låg profil inom LCHF rörelsen med tanke på hennes synnerligen gedigna kunskaper.

 6. 6

  Drog mig till minnes att jag sett detta för några år sen:
  https://www.st.nu/artikel/angermanland/expert-nej-till-frukt-och-gront-1

 7. 7
  Birgitta Widing säger

  Tack för en hissnade läsning, ger hopp.

 8. 8

  Jenny är också en svensk superkvinna och hon får männens intellekt att blekna. Det var jag som hittade henne i en google-sökning (:
  Hon, Lars Wilson, Björn Hammarsköld och den här bloggen är det vetenskapliga fundament som min hjärna vilar tryggt i. Jag inser även att allas våra hjärnor behöver Darwins evolutionsteori som en huvudkudde att sova lugnt i. Det är inte vetenskap! Det är bra och plausibla förklaringar. I Jennys fall, briljant! Men det funkar inte vetenskapligt ändå!

  Varför? Jo för Vi saknar miljoner år av ”Den felande länken”!!! Det är dags att begrava Darwin i våra hjärnor och inse att vi faktiskt är hybrider som plötsligt stod på Sydafrikas strand för ca 150-200 tusen år sedan. Vi är skapade urplaneten som en genetisk mix av det mesta, plus lite till.

  Jag lever i total förvirring, välkomna till min värld.

 9. 9

  Ja, förlåt mig?
  Men ovanstående text slår sönder alla statliga hypoteser jag försöker bygga. Enligt Sume’ererna så skapade en utomjording människan. Samme vetenskapsmän gav människorna plogen och gmo-växten vete!?!?

  Eftersom vår skapare anses supersmart. Så är det konstigt att vi skapas som rovdjur, men föds på vetebröd?!?

  Vi är, som jag alltid sagt, renodlade köttätare!!! Allt annat är kultur i våra stackars huvuden. Återigen förlåt mig och välkomna till Vattumannens tidsålder…

 10. 10

  Jag har inte alltid sagt att vi är köttätare! Bara 15 år sisådär, innan dess var vi alla skapta till vegetarianer.

  Och Gud talade och sade: ät din egen skit! Vartenda ord ska du äta upp (:

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa