Ketogen kost = strikt LCHF, bra mot epilepsi

Fettrik diet … för barn med epilepsi.

Ketogen kost (= strikt LCHF) var en beprövad behandling för barn med epilepsi för hundra år sen. Sen kom läkemedelsindustrin med epilepsimediciner, och den ketogena kosten blev bortglömd. Nu har det poppat upp ett nyvaket intresse för kostbehandlingen igen. På Akademiska sjukhuset använder man den vid svårbehandlad epilepsi när inte medicinerna hjälper.

Det bästa vore att ketogen kost blev förstahandsbehandling vid all epilepsi, och mediciner andrahandsbehandling.

Filmen ’First do no harm’ (med Meryl Streep) handlar om en pojke som var helt nerdrogad av epilepsimediciner och ändå krampade konstant. Sedan han fick övergå till ketogen kost blev han krampfri, och kunde sätta ut medicinerna. Han växte upp till en begåvad och välfungerande man, och kunde så småningom till och med återinsätta något mera av kolhydrater i maten.

 

Comments

 1. 1

  Annika Dahlqvist, ibland har det slagit oss att det du meddelar kan förtjäna bredare spridning än en selekt liten grupp personer som läser ett udda språk.
  Detta var ett sådant bidrag.

 2. 2

  Jag och min flickvän hade varit vegetarianer/hälsokostare i 8 år när min första son föddes. Bara tanken på den grismat jag åt då får det att vända sig i min mage. När sonen blev 8 år fick han sitt första grand mal-anfall. Sedan följde 2 år som vi inte visste om pojken skulle leva eller dö. Han kunde få upp till 20 minutlånga anfall per dag, när det var som värst. Hans lilla kropp var som en trasa.

  Vi blev fullständigt sjukvårdens slavar. Det testades vilt med olika mediciner och doser och pojken hamnade i ett halvt sovande tillstånd. Totalt nerdrogad.

  Vid 10 års ålder å flyttar pojken hem till mig och som genom ett trollslag så blir pojken anfallsfri. Vi trodde nog alla att det var fadersbilden som saknades, men nu förstår jag att det var för att jag då levde sockerfritt och använde cocosmjölk i all min mat. Pojken gick från sitt drömstadium till att bli den bäste eleven på skolan! Allt det skedde på ett magiskt halvår. Där vi satt och kastade en boll till varandra.

  Under följande 15 år fick han kanske 4 anfall och sjukdomen ansågs hanterbar och han började fuska med medicineringen. tills för några år sedan. Då kom det tillbaka! Ett anfall per månad nu de senaste åren. Trots att pojken äter 100% ketogent och kan allt om metabolism. Det hjälper inte! Döden gör ett besök varje månad.

  Tyvärr älskar han sitt jobb trots att stress är förödande för honom. Hans kropp kräver att han stiger av livets karusell. Men han kan inte, han sitter fast och kan inte förändra sig mer. Han tycker att han gjort allt han kan.

  Den hemska sanningen är att det bara finns en medicin som fungerar på just den här sjukdomen, förutom ett tusenårigt ketogent tillstånd, som egentligen är en självklarhet. Det mindre självklara är att alla epilepsipatienter, MÅSTE inhalera cannabis. Den forskningen är överväldigande och går inte att gå i svaromål mot.

  Men eftersom vi människor inte äger rätten att stimulera våra receptorer med preparat från Naturen. Så får vi välja Big Pharmas knark istället. Som uppenbarligen inte fungerar över huvud taget, någonsin.

  Hur får man en 37-årig ordningsman i klassen, att börja inhalera en olaglig substans. Jag anser att det är bättre att han sitter i fängelse och inhalerar (man gör det där) än är på väg till jobbet och får ett anfall i trafiken.

  Jag ska tillägga att han inte pratar med mig längre. Jag är för hemsk.
  Förlåt Annika, för att jag tar upp ett förbjudet ämne? Varav hjärtat är fullt talar munnen. Medicinsk cannabis är en legitim diskurs, även i fascistlandet Sverige.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  1 Piltson
  Har du några bra förslag?

 4. 4

  Den som vill veta mer om ketogen kost och dess historia får gärna titta på denna länk:
  http://www.svaradoktorn.se/425558411

 5. 5

  2 Annika Dahlqvist: ”Har du några bra förslag?”

  Nej, för de som skulle må bäst av sådan breddning spärrar sig programmatiskt mot upplysningar som inte går ihop med deras religion. Till exempel Public Health England:

  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/528193/Eatwell_guide_colour.pdf

  Och till exempel Deutsche Gesellschaft fūr Ernährung:
  “Margarine hat im Vergleich zu Butter einen höheren Gehalt an ungesättigten Fettsäuren und damit eine bessere Fettsäurezusammensetzung. Kokosfett, Palmöl und Palmkernöl enthalten wie auch tierische Schmalze große Mengen an gesättigten Fettsäuren. Diese haben ungünstige Wirkungen insbesondere auf die Blutfette.“

 6. 6
  Ethel Loberg säger

  Varje gång detta ämne kommer upp på disken tänker jag på doktorn som för hundra år sedan ordinerade för epilepsi:

  ”Ät bara fett och fläsk ena dagen och fläsk och fett andra dagen. Fortsätt så.

 7. 7
  Nicklas Wiklander säger

  Kan Ketogen kost hjälpa mig som vuxen med Epilepsi? Iså fall vill jag pröva det.

 8. 8
 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  7 Nicklas Wiklander
  Det är mycket möjligt att ketogen kost kan hjälpa eller mildra din epilepsi. Absolut värt att prova.

 10. 10

  Har du några bra förslag?

  Sista gången folket fick någon talan i massmedia var när debatten fortfarande var helt fri i våra lokaltidningar och storstadsdrakar. Det ekonomiska intresset gjorde en djupanalys och arbetade fram ett system som skulle utesluta sådana aktivister som mig från tidningarnas kommentarssidor. Jag såg med mina egna ögon omställningen för några år sedan och jag har slutat att kommentera i tidningar. Sveriges debatt ÄR censurerad!

  LCHF-rörelsen gled in på ett bananskal i Internetålderns födelse. Innan de ekonomiska intressena hade hunnit att stänga dörren för oss.

  Vi kan fortfarande lura systemet genom att i en organiserad kampanj infiltrera tidningarnas opinionssidor. Så som veganerna gör. Fast det är för orättvist mot oss eftersom redaktörerna styr debatten och den är inte juste.

  Våra motståndare, den globala affärsideén, visar hur man får in ett budskap till massorna. De köper moderna shamaner som kan konsten att få ut ett budskap och kan förändra människors grundläggande uppfattningar.

  Det är reklambyråerna! De finns i parti och minut och de bästa ÄR de bästa och därför dyrast. Se när globalisterna skulle visa världen vilka tekniska underverk deras lastbilar är. De ger min systerson en miljon för att göra en reklamfilm. Han hyr Jean Claude van Damme för 4 miljoner. Hela filmen kostar 7 miljoner och det är den mest klickade filmsnutten på den här planeten och kopierad i oändlighet. Tilläggas bör att pojken som idag är främst i sitt slag har naturligtvis lärt sig allt av mig.

  https://www.youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10

  Ett annat sätt är att köpa de ryska robotarna som sprutar ut budskap till sociala medier och dränker dem. Det funkade för Trump.

  Annars får vi nog inse nu att vi lämnat det fria ordet bakom oss i historien och att det nu är skenande ekonomiska strategier som styr tillvaron. Man skulle kunna tro att det är någon ondskefull artificiell intelligens, som hela tiden motarbetar sanningen och det fria ordet.

  Vi är stoppade. Framtiden är otroligt spännande. Den mänskliga fåfängan och komplett idioti styr de sociala medierna och dataspelandet gör människor till robotar. Vart är vi på väg?

 11. 11

  Ni har så rätt, både Piltson och Georg W!!
  Vore inte en reklambyrå en bättre grej att ösa pengar på t ex för Kostfonden än långa, svårt genomförbara koststudier, som redan har blivit gjorda i oändliga variationer och antal…?

 12. 12
  Göran Sjöberg säger

  George,

  Otrolig reklamfilm minsann men jag har förstås länge misstänkt att du är genial – det verkar tydligen också vara ett släktdrag?

 13. 13

  Tack Göran, finessen har jag lärt mig av dig. Man ska vara artig och trevlig när man diskuterar.

 14. 14

  11 Mormor. ”Vore inte en reklambyrå en bättre grej….”

  Vi har arbetat på reklambyrå, många år sedan. Har aldrig sett ett annat ställe med så stor koncentration ohederliga människor. Säkert lika många som Livsmedelsverket.
  Mormor, du hade en fråga till oss. Hade förberett ett svar men nu hittar jag inte frågan.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa