Hudcancer associerat med fleromättat fett, av omega-6-typ

Fat intake linked to skin cancer.

Etablissemanget varnar oss för solen. De utgår ifrån att det är solen som rår för den ökade hudcancerfrekvensen. Den här studien visar att intag av fleromättat fett, av omega-6-typ (tex majsolja, solrosolja, margariner) är associerat med hudcancer. Det är i så fall deras egna kostråd som rår för ökad cancer.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Precis vad jag trott de sista 10 åren!
  Biprodukterna när det mycket instabila omega-6 fettet bryts ned i kroppen är ”Malondialdehyder”.
  Ej att leka med. Fruktos och etanol, vanlig sprit, bildar också giftiga aldehyder i mellanstadier. För att ”rå på” dessa elakingar är det naturligtvis bäst att undvika de tre nämnda ämnena. Om man inte lyckas med det finns N-Acetyl-Cystein (NAC) som är helt fantastiskt då det snabbt neutraliserar aldehyder, via ökad produktion av kroppens viktigaste och mest långlivade antioxidant, Glutathione.

  Jag gissar även att Parkinsaon och liknande nervsjukdomar kan bero på högt omega-6 intag:
  Att bilda nervtrådsisolering, myelin, med hjälp av instabilt omega-6 bör leda till omfattande skador efter några år. Så om immunsystemet ”rensar detta” kan det säkert se ut som om det angriper kroppen, alltså autoimmunesjukdom som man kallar det. Att frekvensen plötsligt 3-dubblades på 1920-talet kan stämma med att omega-6, via margariner, introducerades med hjälp av intensiva reklamkampanjer 1912.
  Beträffande hudcancer har Dr Mercola just idag en artikel om hur viktigt det är att sola utan solkräm utan att bränna sig. Börja sakta och öka lite dag från dag. Sitt annars i skugga. Tag vitamin D3 åtminstone en vecka innan solsemester på lägre breddgrader, då det verkar skydda p.s.s. som tidig solbränna, dvs man kan slippa bli röd!

 2. 2

  Det här citatet tycker jag var väl så intressant! ”Interestingly, higher cholesterol and monounsaturated fat intake was associated with lower risk or SCC and BCC, respectively.”

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Per
  Det innebär att det ökade bruket av margariner och växtoljor, och statiner, kan ha bidragit till ökad hudcancer hos befolkningen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa