Upprättelse och oro

Häromdagen pratade jag med några personer som frågade om jag hade fått upprättelse efter mediadrevet mot mig 2009-10.

Jag var då en uppmärksammad person som förespråkade LCHF för bättre hälsa och viktkontroll. Det var ofta tidningsreportage om mig och kosten. Jag åkte som en skottspole till olika orter i Sverige, och även Norge och Finland, och föreläste. Man kan nog säga att jag blev en kändis.

Under våren och sommaren 2009 började kampanjen från myndigheterna för att alla människor skulle  vaccineras mot svininfluensan, som hade kommit från södra halvklotet. Vaccinindustrin hade påverkat WHO att det rörde sig om en pandemi, dvs att den drabbade många människor, och att många riskerade att dö. Jag insåg direkt att detta var ett mycket riskabelt projekt. Dels kan man inte vaccinera effektivt mot influensa, dels fanns det risk för allvarliga biverkningar när så många skulle injiceras. Jag skrev om detta i min dåvarande blogg på Passagen blogg. Eftersom min blogg var välbesökt så uppmärksammades förstås mina skriverier, och etablissemanget och media blev upprörda över mitt tilltag. Då startade ett sanslöst mediadrev mot mig. Jag förhånades och tillplattades så mycket man kunde. Även LCHF blev nedvärderat. Jag var inte vatten värd. Drevet gick förstås också på sociala medier.  Inbjudningarna att komma och föreläsa om LCHF upphörde.
Det var en jobbig tid. Jag försökte att distrahera tankarna genom att ägna mig åt kostfrågan.

2011 blev det alltmer uppmärksammat att så många barn och ungdomar drabbades av narkolepsi, sömnsjuka, efter vaccinationen. Flera myndigheter erkände då att massvaccinationen var ett misstag. Det var dock ingen som uppmärksammade att jag i och med detta hade fått rätt – jag fick ingen officiell upprättelse, annat än i LCHF-kretsar.

Sedan gick åren. Jag fick arbeta på Stöde vårdcentral och senare på Vårdcentralen Centrum i Sundsvall, tills jag våren 2015 gick i pension vid 66 års ålder.
Jag lever sedan dess ett lugnt pensionärsliv. Barnbarnen är mitt stora intresse. Jag försöker att följa kostdebatten både i Sverige och internationellt, och skriver och länkar till intressanta artiklar i min blogg. Jag deltar i LCHF-kryssningarna och LCHF-campingarna, och håller LCHF-kurser på Kursgården Nolaskogs LCHF, och LCHF-veckorna på Rhodos. Jag får enstaka inbjudningar att komma och föreläsa, ofta till föreningsmöten, och jag åker gärna dit och pratar.

Efter alla dessa år känner jag inte någon bitterhet över drevet som var. Jag känner ingen längtan efter att åter blir en stor kändis. Jag är helt nöjd med min nuvarande lugna tillvaro.

Däremot känner jag en stor oro över Den Metabola Pandemin. LCHF-kost som skulle kunna motverka pandemin blir intensivt motarbetad av mycket starka krafter internationellt. Statliga och lokala myndigheter, media, Livsmedelsindustrin, Läkemedelsindustrin, Veganrörelsen och djurrättsaktivisterna, religiösa krafter från främst Sjundedagsadventisterna, Gunhild Stordalens EAT-projekt. Alla med stora pengar bakom ryggen. LCHF får mest kämpa med ideella krafter. En yrkesverksam LCHF-are riskerar avsked och delegitimering, och utfrysning från arbetsgemenskapen.

Men vi får kämpa vidare med de resurser vi har. Internet är vårt främsta arbetsredskap.

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Du blev tidigt min hjälte när jag kunde observera den metamorfos jag själv genomgick när jag började lyssna på dina enkla men kristallklart logiska kostråd. Jag blev djupt upprörd över den behandling du fick i monopolmedierna och av lobbyisterna i ”Vetenskap och Folkbildning” som egentligen borde heta ”pseudovetenskap och desinformation”. Vi får kämpa vidare med att upplysa vanliga människor om hur de skall rädda sin hälsa från de enorma ekonomiska intressen som styr såväl skolmedicinen som livsmedelsindustrin.
  Du är fortfarande en superkändis, tro inget annat.

 2. 2
  Olof Yngve säger

  Annika Dahlqvist och numera även Lars Bern är mina idoler ❤❤❤❤

 3. 3
  Alexandra säger

  Samma här. Du blev från början min hjälte. Jag översatte många gånger dina artiklar om LCHF kost, dina tankar om vaccin . Jag blev stark upprörd över den behandling som du fick från myndigheter, media, din arbetsgivare. Jag kämpar i min fibromyalgigrupp för andras bästa och vet numera hur svårt är det att vara ensam i mycket.
  Du kommer för alltid att vara en kvinna som jag beundrar och jag är tacksam till livet att jag hittade dina sidor.
  Alexandra

 4. 4
  Kjell Holmsten säger

  Som sagt 2006 fick jag min diagnos även om jag länge misstänkt att något var fel på min metabolisk. Någon fettskräck har jag aldrig haft men däremot älskade jag kolhydrater och framförallt socker till min stora förbannelse. Men i samma veva jag fick min diagnos ville läkaren ge mig kolesterolmedicin, blodtrycksmedicin och diabetesmedicin. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag sa nej tack till läkaren jag ändrar helt enkelt kosten och koncentrerar mig på mera fett. Samma dag gick jag in på nätet och googlade och fann LCHF via en annan hälsolänk kommer inte ihåg vilken. Men jag lärde mig otroligt mycket den dagen när jag läste dina råd och har följt dig genom alla år och du har aldrig gjort mig besviken fast vi kanske munhuggits lite. Så det viktigast har varit att jag alltid har försvarat dig Annika och jag har mött kanske hundra människor/patienter genom åren som frågat om LCHF och om dig, och jag är inte ensam i detta du har haft stort stöd från oss diabetiker som följde dina råd. TACK ANNIKA OCH VISST VAR DET VÄRT ALLT ELÄNDE! Så var det för mig i alla fall.

 5. 5
  Christer Andersson säger

  Bra kostrekommendationer, tycker jag.

 6. 6
  Jimmie. E. säger

  En artikel om Dig I Aftonbladet 2008 innebar att mitt LCHF-liv drog igång samma år.
  Det räddade mitt liv. Tack Dr Annika.

 7. 7

  Annika!
  Vill tacka och berätta att vi beundrar dig för det jobb du gjort.
  Vi lever sedan många år till ca 75% efter LCHF och mår mycket bra.
  Hustrun 70 och jag 78, 66 resp 63 kg och nästan aldrig sjuka.

  Tack för allt!
  ”age”

 8. 8
  Mauri Junes säger

  Annika,
  Tiden kommer att visa vem som hade rätt. Så bry dig inte om dessa hånare. Njut av pensionärslivet och barnbarnen!
  Mauri Junes

 9. 9
  Eva Flytström Persson säger

  Jag känner mig mallig över att jag fått gå på dina kurser – både på Nolaskog som på Rhodos. Du pratar om kostråden på ett sådant sätt att man förstår vidden av att äta rätt, med råvaror som är odlade i en ren, oförstörd jord. Vad gäller vaccinationshysterin så är jag sannerligen glad över att min egen misstanke om att detta inte kunde vara rätt stämde. TACK Annika för att du finns!

 10. 10
  Tommy Strömbäck säger

  Annika,

  När min husläkare för snart tio år sedan ordinerade mig blodtrycks- och kolesterolsänkande medicin samt att avhålla mig från ägg, ost, smör….insåg jag att mitt framtida liv såg dystert ut.
  Jag var då 65 år utan ett spår av övervikt och fick ingen ordning på den ’behandling’ jag ordinerats.
  Min utmaning blev att söka svar på annat sätt. De första böckerna jag tog till mig var Din vilken därefter ledde till böcker som Kolesterolmyten (tror det var Uffe Ranskov), Lars-Erik Litsfeldt och Andreas Eenfeldt.
  Jag slog in på detta spåret och efter nedtrappning i 5-7 veckor var all medicinering borta. Kollade noggrant blodtrycket dagligen och fann en tydlig återgång till normalvärden efter en tid. Sökte upp min vårdcentral för kontroll av mina kolesterolvärden. En klapp på axeln av sköterskan som tyckte mina värden såg mycket bättre ut. Hon undrade – medicinerar du? Jag vet att jag undvek att svara.
  Detta resulterade i ytterligare 10 inköp av Din bok som jag skickade till mina fem barn och till syskon och bonusbarn.Har sedan dess blivit en LCHF-plåga eftersom jag förmodligen framkallar dåligt samvete hos flera av dem med det jag förespråkar.
  Hur som helst, jag mår som en prins (vad det nu kan innebära) trots mina nu 75+ år även om nu andra åldersrelaterade krämpor ger sig till känna.
  Avhållandet av potatis, ris och pasta samt i övrigt restriktivt kolhydrat/socker intag (även om jag intar maltos till lunchen i form av öl och gärna ett enstaka glas vin till maten när det passar), har inte vållat någon större saknad. Man äter fantastiska måltider baserade på vitkål, blomkål, broccoli, spenat och många andra grönsaker.
  Så i min värld så är det faktiskt så att Du, på sätt och vis, tog över som min primärläkare tillsammans med alla de som Du namngivit och länkat till; Andreas, Lars Bern och många fler – men det var Du som triggade mig och det vill jag från mitt allra innersta tacka Dig för. Jag hoppas att Du känner att Din beslutsamhet och övertygelse ändå ger en bekräftelse av att det Du slogs för i slutänden var rätt väg för många av oss.

  Stort tack Annika!

 11. 11

  Tycker prrcis detsamma. Njut av livet o tänk på alla du hjälpt t.e.x mej. Med min allergi tål ju bara salt! Tack för att du finns dr. Annika kram Marianne

 12. 12
  Anna Maria säger

  Annika, din blogg på Passagen var enorm och jag minns att ibland var det hundratals kommentarer till ett inlägg. Jag minns också hur illa man har behandlat dig. Jag var glad att få veta att Du inte vaccinerade dig mot svininfluensan och jag blev stärkt i mitt motstånd. Dina argument hjälpte mig att stå emot omgivningens hysteri. Du är en modig kvinna och läkare.

 13. 13
  Laila Berggren säger

  Har följt dig sedan 2011, kanske tidigare. Även idag finns dom som tvivlar, i senaste numret av Femina
  nr 3 2019 så kan man läsa att ”LCHF har varit populärt en tid, men kan rent av vara hälsofarligt”, gissa vem som är experten i artikeln: M-L H. Vi andra fortsätter som vanligt.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  13 Laila Berggren
  Ja M-L H:s främsta mission i livet tycks vara att motarbeta LCHF på alla sätt. Hon påstår att man dör av LCHF. Hon måste ha skygglappar mot alla vittnesmål om hälsoeffekter av LCHF – liksom alla hennes medarbetare. En sådan inställning kallas bunkermentalitet.
  Tänk om tidningarna kunde sluta att tillfråga henne som expert. De kunde fråga någon vettigare person i stället, som tex prof Fredrik Nyström.

 15. 15

  Hej Annika! Jag hade lång tid känt att det var nåt stort fel på kostråden för diabetiker ända sedan jag började möta sådan 1979. Tack för att du hjälpte till att öppna ögonen när du tog fram dina kostråd!
  De har hjälpt mig att ge många pre/diabetiker råd till bättre hälsa!

 16. 16
  Gunnar Isaksson säger

  Annika, det är många som fått hjälp av LCHF som du inte har en aning om.

  Du har har fler vänner än du kanske kan föreställa dig.

 17. 17

  Lyssnade till dig 2010 och testade lchf med gott resultat, kör nu till och från , men håller alltid nere sockerintaget. Minns din föreläsning med glädje. Tyvärr har min sambo gallproblem, trots operation, och tål inte fett så jag har inget sällskap vid matbordet. Med lite fet mat blir jag inte hungrig så fort.

 18. 18

  Tyvärr missade jag din första blogg på Passagen, skulle gärna ha läst den…och hittade tyvärr även din nya blogg relativt sent, tack vare en syster som var/är en av dina tillgivna ”fans” och som tipsade mej om dina idéer i frågan om en kosthållning, byggd på, vad jag redan då var övertygad om, en vetenskaplig grund, vilket i början på nya århundradet inte var jättevanligt.
  Missade alltså även drevet mot dej, som jag inte hörde talas om förrän betydligt senare….
  Sen upptäckte jag också hur du hade behandlats, med förvillar-pris och allt, och blev förskräckt över den arroganta attityd som den tidens ledande kostforskare och MSM utsatte dej för….när det enligt min mening var du som hade rätt och dom som hade fel!! Jag förstod ingenting…och ännu i dag undrar jag hur dom kan fortsätta att framhålla sina gammaldags koncept om ”dietary patterns” och prata om kalorier in och ut och hur farligt det mättade fettet är och att kolhydratintaget bör uppgå till minst 60%, helst lite mer….och helst inget rött kött heller…. det höll jag på att glömma…!
  Man undrar var dessa högutbildade läkare och professorer har fått sina kunskaper ifrån, tycker inte det verkar vara från de grundläggande böckerna i den vetenskap, som borde ligga som grund för att förstå de metaboliska reaktionerna i vår organismen. Själv har jag trott att det var biokemi, men kunskapen och de nya rönen ändras snabbt i förhållande till nya moderna laboratorie-tekniker…så nu för tiden räcker det kanske med några generella och, antagligen, välmenta råd om några livsstils-ändringar här och några där….ät mindre och rör dej mer, typ….eller ta några spenat-piller kanske…inte undra på att man blir konfunderad, och dessutom lätt deprimerad, av olika forskarresultat om den nyttiga vegetarianska kosthållningen, integrerad med billiga, avskalade och fortifierade sädesslag, förespråkad av miljonärer och VIPs och olika nutritionsinstitutioner, där det sitter folk och bestämmer, som tydligen aldrig öppnat en biokemibok…..
  Och sockerindustrin producerar sockerbetor och exporterar 3 miljoner ton socker, men har ingen aning om vad som händer i kroppen när folk äter socker….och vilket gift det är….stackars våra barn, som inte kan värja sej.
  Har just avlyssnat radioprogrammen om Sockerkriget….helt skräckinjagande….Homo Sapiens Sapiens gör vad han kan för att utrota sej själv….där sitter produktions-chefen för Nordic Sugar i en intervju med Sveriges Radio och har mage att påstå att vi måste se kosten som en helhet… och att det är frågan om kalorier in och kalorier ut och om dom ligger i obalans, så straffar det sej….tyvärr verkade inte heller journalisterna själva att ha kunskaper nog till att motsätta sej denna gammelmodiga uppfattning.
  På grund av allt detta ville jag bara säja hur glad jag är att du finns och att du orkar fortsätta med din blogg och uppmuntra dej till att kämpa på länge till….samtidigt kan du ju njuta av barnbarnen kanske!!?
  Och som någon skrev ovan, tiden kommer att utvisa att du hade rätt….

 19. 19
  Agneta Werling säger

  Är så glad att du vågade gå mot strömmen och bana väg.
  För mig är du en sann hjälte!
  Tusen tack!

 20. 20

  I början av sep.. 2008 låg det en bok du skrivit på disken i biblioteket. Lånade den och läste ut den samma kväll. Blev väldigt intresserad av alla berättelser från människor som skrivit till dig om sina hälsoförbättringar.
  Eftersom jag haft väldigt jobbigt med ledvärk i större delen av mitt liv bestämde jag mig att lägga om kosten redan nästa dag.
  Min man hakade på utav ren nyfikenhet.
  Oj vilka hälsovinster vi fick och som extra bonus krympte vi ett par storlekar.
  Tusen tack till dig Annika!

 21. 21
  Lars Bern säger

  M-L H har läkemedelsföretaget Pfizer att tacka för hela sin karriär. Hon figurerar t.o.m. som huvudperson i en reklamfilm för deras statin Lipitor. LCHF är ett dödligt hot mot detta företags ekonomiska intressen och därmed mot hela basen för M-L H:s utkomst och berömmelse. Att hon ständigt figurerar i media i stället för du Annika beror ju på att det är samma intressen som styr medierna som samtidigt är storägare i Big Pharma.

 22. 22

  Din person och ditt namn kommer hstoriskt att leva kvar som den som satte igång en revolution och avslöjade att det förhärskade kostparadigmet var falskt och höll människor i ohälsa. Fast vilken tid det tar att vända skutan. Tack för allt du gjort.

 23. 23
  Inga-lill Nordström säger

  Jag tycker du är fantastisk. Vi måste kämpa med näbbar och klor.

 24. 24
  Per-Johan Sundbaum säger

  Jag instämmer med Inga-Lill !

 25. 25

  Hösten 2005 gav du mig chansen att delta i diskussionsgruppen som kom att forma de tidiga LCHF-tankarna. Tack Annika / Erik Edlund

 26. 26

  Heja dig Annika, du betydde mycket för oss när vi startade LCHF-magasinet.
  Tänk vad många prenumeranter du värvade över hela landet under alla föreläsningar.
  Många läsare finns kvar och nu börjar vi 10:e årgången
  Flera av våra läsare har inte e-post och använder inte internet. Dina krönikor i tidningen är en så fin återkoppling till hur LCHF-rörelsen startade och flera läsare gillar att höra att du fortfarande är aktiv om än i mindre skala

 27. 27
  Hanveden säger

  Hej Annika har du blivit kontaktad av de två leg.dietisterna Christina Svanström och Marlene
  Olivares-Dahlby vars anmälan inkom till Socialstyrelsen 2005-12-06…

  ”Anmälan

  Anmälarna ifrågasätter dr Annika Dahlqvists råd till patienter med övervikt och
  patienter med diabetes typ 2 och menar att patienternas säkerhet äventyras.

  Bakgrund
  Dr Dahlqvist rekommenderar fr.a. överviktiga patienter men också patienter med
  diabetes typ 2 en kost fattig på kolhydrater men rik på fett och protein.
  Kolhydratinnehållet rekommenderas utgöra endast ner mot 10 procent av kostens
  totala energiinnehåll med en motsvarande ökning av kostens innehåll av fett och
  protein. Dessa kostrekommendationer ska jämföras med dem som återfinns i de
  svenska näringsrekommendationerna(SNR) och i Socialstyrelsens gällande
  nationella riktlinjer för vård och behandling vid diabetes mellitus. I dessa
  rekommendationer anges att kolhydrater bör utgöra 50-55 energiprocent och att
  fett inte bör överstiga 30 energiprocent.”

  Marlene Olivares-Dahlby har tidigare varit ordförande i DRF…

  Ur Diabetolog Nytt

  ”Arbetet kring en förbättrad grundutbildning om 160 poäng för dietister och ett nystartat PR-arbete torde underlätta för dietisterna att bli mer synliga och intressanta för kunderna, landsting och kommuner, politiker och allmänhet. Rekommendationer kring hur många dietisttjänster som behövs inom sluten- och primärvård måste framöver klarare definieras. Pågående lobbyverksamhet kring legitimation av dietister måste också stödjas. Den nu i lag skyddade yrkestiteln är en bit på denna väg. Ordföranden i DRF Marlene Olivares-Dahlby önskas lycka till i sin viktiga uppgift att öka antalet dietist-tjänster.

  Stig Attvall 981030
  vetenskaplig sekreterare,
  redaktör”

  Jag kan tycka att den utbildning dietisterna erhållit har mycket att önska men kanske de har utbildats av
  människor med alltför nära bindningar till Livs- och Läkemedelsindustrin…

  mLCHFh B-) .

 28. 28
  Elionore Borg Jerkeskog säger

  Tack Annika för allt arbete du har gjort och gör! Din klarsynthet om kostens betydelse, och vad som ger den bästa hälsa, är till så stor hjälp för många människor! Jag själv började med LCHF för ca 8 år sedan när jag genom din blogg fick upp ögonen för denna kost! Jag mår så bra i dag, tack vare det! Tack Annika

 29. 29

  Jag blir bara mer och mer perplex, för varje dag som går. När jag kom hit och fastnade så var jag en normal människa, som levde i en normal värld, på en helt normal planet.

  Inget av det stämmer längre. Sanning är något som man måste slåss varje dag för, Varje minut och i varje situation.

  Jag hade då 300 vänner, av dem finns 3 kvar. Bland de övriga finns människor som jag levt hela livet med och underordnat mig deras ”normala” idioti. Det de har gemensamt är att de själva vet bäst och när jag vill säga något skriker de TYST åt mig. Jag får inte tala och då gör jag slut med den personen hur nära de än står mig. Jag har samma rätt som alla andra att ge uttryck för det jag inte förstår.

  Nu har ju detta accepterande av den svenska nationella konspirationen mellan Näringslivet och myndigheterna/politiken. Resulterat att jag hittar konspirationer och lögner överallt. Religion är väl föga förvånande att det är massmanipulation av människor som det handlar om.

  Men att vår historia blivit tillrättalagd för att passa in i den vetenskapliga konsensus som befolkningen ska sövas med. Det visste jag inte!

  Härmed tar jag tillbaka allt jag sagt om människans historia och utveckling, som var hämtat från mina universitetsstudier och nu visat sig innehålla noll rätt. Tyvärr tar kunskapen slut där och homo Sapiens Sapiens står där naken och utan historia. Vi VET inte ett skit om vår historia men anomalierna samlar sig på våra museer och de får ingen förklaring. Sanningen är förbjuden att vidröra, andas, tänka eller yttra.

  Vad är det för en kraft i samhället som gör oss till slavar och korkade idioter??? Svar:mat för dagen!

  Annika D är en välutbildad svensk kvinna med ovanligt hög moralisk ärlighetsfaktor. det är vad gudarna kräver av oss nu i dessa tider. Moralisk fiber! Se er omkring, människor lever inte i verkligheten längre. Det kan till och med ifrågasättas om de lever över huvud taget. Robotar allihop!

  Samhällets minipenisar gillar att få en kvinna uthängd som de kan göra en gangrape på. Jag slogs även för Mona Sahlin och Maria Wetterstrand. Vårt underbara samhälle är vidrigt ibland. Det perfekta Sverige krackelerar

  De senaste åren har jag fört en internationell dialog. Resten av världen kan nog definieras som en U-värld. De saknar alla grundläggande metabola kunskaper, som vi har. Det är synd om människor nu. De äter skit, blir sjuka och tror att veganismen är botemedlet.

  Jag hoppas gudarna belönat Annika för hennes kamp på samma sätt som de belönat mig. Förlåt att du aldrig fick välja mig Annika och tack för att du låtit mig få komma till tals, här hos dig <3

 30. 30
  Rolf Löfgren säger

  Det är med stor vördnad och tacksamhet jag tänker på Ditt stora mod och kunnighet. Allt för att hjälpa medmänniskor till ett bättre och friskare liv.

  Annika, Stort Hjärtligt Tack
  Rolf

 31. 31
  Birgitta Johansson säger

  En artikel om dig i början av 2008 innebar att mitt LCHF-liv drog igång. Senare hade vi förmånen att lyssna till din föreläsning i Göteborg. Du öppnade våra ögon för kostens betydelse och dess kraft att motarbeta alla inflammationer i kroppen.
  Så tacksam!!!
  Birgitta

 32. 32
  Göran Sjöberg säger

  Som LCHF-pionjär har du haft en enorm betydelse för framväxten av vår rörelse och en betydelse som är svår att överskatta.

  Det intressanta idag är att LCHF, trots att socialstyrelsen godkände det som ”medicinsk behandling” redan för 10 år sedan, fortfarande motarbetas så intensivt från etablissemangets sida. För mig säger detta faktum att vi lever i ett korrupt samhälle där girigheten styr och att vi idag inte längre kan lita på någon information från våra massmedia och en ”information” som därför inte kan uppfattas på något annat sätt än som propaganda från jordbruks- och läkemedelsindustrin. Tyvärr tror de flesta människor fortfarande på denna propaganda och undviker därför det som kan göra dom friska.

  Men motståndet mot den girighet som ligger bakom propagandan och korruptionen i samhället växer idag glädjande lavinartat vilket Gula Västarna i Frankrike tydligt visar. I Frankrike råder nästan inbördeskrig och med poliser som skjuter mot obeväpnade demonstranter och det är knappast en tillfällighet att vi knappast hör någonting om detta i våra media.

  Vad detta talar om för oss är att även journalistkåren, med ytterst få undantag, är en del av korruptionen som genomsyrar samhället och speciellt när journalisterna varnar för ”Fake news” på internet och bloggar som Annikas och Lars Berns.

 33. 33
  Pre-diabetiker säger

  Aldrig hade jag hört talas om att mat man köpte i livsmedelsbutiker kunde vara dåligt för hälsan.
  Det förstod jag först när jag lyssnade till dig och LCHF år 2007, t ex att det var så mycket socker i diverse matvaror.

  Sen dess har många gått i dina spår och lanserat LCHF!

 34. 34
  Bo Blomberg säger

  Tack Annika! Dina råd och recept har varit toppen!
  Och @Tommy Strömbäck #10: Bra jobbat! 🙂

 35. 35
  Ethel Loberg säger

  Det är ju närmast makabert att inse att just häxjakten blev det som väckte så formidabelt många nya LCHF-are, jag är bara en i raden. Vi läste blaskornas skitsnack och triggades enormt att stå upp och följa Dig, något som vi aldrig har behövt ångra.

  Nu tycker jag faktiskt att LCHF går på självrull, vi kan högaktningsfullt unna de kvarvarande motståndarna att kämpa på med sitt käk. All ”Lycka Till” som går att uppbringa behövs.

  Häpp!

 36. 36

  Annika har betytt mycket för många och är värd all respekt för sitt arbete och engagemang.

 37. 37
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag instämmer helhjärtat med alla fina kommentarer här. Annika, du är ett ledande ljus för så många! 🙂

  Man kan bara tycka synd om de som fortfarande (’sovande’) försöker bekämpa LCHF..

 38. 38

  Stor uppmärksamhet har du fått hos Diet Doc – Kostdoktorn – …
  https://www.dietdoctor.com/se/annika-dahlqvist-upprattelse-och-oro

 39. 39
  sinelinea säger

  Även jag vill tacka dig Annika för vad du betytt för mig. Jag fick diagnosen prediabetes 2005. Vårdcentralans dietist tog fram en kostcirkel som rekommenderade 40 procent kolhydrater men inget fett. Hörde talas om Annika Dahlqvists blogg och börja min ”utbildning” i LCHF. Jag lade om kosten, fick ingen diabetes, opererade bort en tumör i tarmen som hade slutat växa, har inte haft hål i tänderna sen dess. Händerna slutade värka, hungern försvann och det blev svårt att gå upp i vikt. Är 84 år och har aldrig mått bättre. Min enda ”medicin” är melatonin som köps i USA.
  Tack vare Internet har dina och Kostdoktorns viktiga erfarenheter kunnat spridas i hela världen. Men motståndet är hårt eftersom ni utmanar mäktiga ekonomiska intressen och det har du Annika fått känna av. Men dina insatser har räddat livet på väldigt många som har sluppit farliga mediciner.

 40. 40
  Konsument i Sverige säger

  Jag minns min gamla morbror när jag sa att han skulle äta riktigt smör…nämen törs jag verkligen det, sa han!
  Sorgligt.

 41. 41

  Bäras av människors oändliga tacksamhet är något helt enastående än betalas av ekonomiska intressen djupt förborgade i korruption. Vår bäste och meste vardagshjältinna sopar golvet med etablissemangets trogna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa