Sockerkriget

Sverigesradio.se: Konflikt: Sockrade pengar.

Lyssna där på programmet. Det visar sig att sockerindustrin kan gå över lik för att tjäna de stora pengarna. Lobbyism mot alla personer som kan göra skillnad. Politiker och media.
De som försörjer sig på sockerproduktion använder undanflykter. Då är det motion och kalorier in och ut som gäller.

Sockret är sannolikt den allra största orsaken till metabola syndromet och alla dess följdsjukdomar.

 

Comments

 1. 1
  Gunnar Isaksson säger

  Ja sockret triggar helt klart en negativ spiral. Barn får sådant så de får fettlever som om de druckit massor av alkohol.

 2. 2
  Hanveden säger

  Ännu värre är HFCS vilket framlidne överläkare Tore Persson här föreläser om sockerkonsumtion och ansvar.

  ”Den blöta sanningen”

  http://integrativ-medicin.se/portfolio/den-blota-sanningen/

  mLCHFh B-) .

 3. 3
  Kent Engström säger

  Jag hörde på nyheterna i morse att Kemikalieinspektionen gett dispens för att använda bekämpningsmedel för att hjälpa sockerproducerande bönder att få bättre skördar. Detta trots att det är förbjudet inom EU och att det är farligt för pollinerande insekter, bl a bin. Hur kan man tänka så bakvänt! Här gynnar man alltså en produktion av ett ”livsmedel” som orsakar så mycket negativt för vår livssituation och som vi inte behöver. Samtidigt gör man det det svårare för våra insekter som vi är så otroligt beroende av. Ge istället bönderna bättre förutsättningar för att producera livsmedel som är näringsriktiga. Det spar pengar för sjukvården och inte tvärt om. Hur gör man bäst för att protestera?

 4. 4
  Konsument i Sverige säger

  #3
  Håller med dig i din kommentar. Hur protestera?
  Statens livsmedelsverk brukar dock inte vara en instans att vända sig till tyvärr. Inte heller politiker.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7148963

 5. 5
  Konsument i Sverige säger
 6. 6
  Konsument i Sverige säger
 7. 7

  Finns det någon nytta med socker?

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  7 Gäst
  Jag vet ingen nytta med socker. Vi lever bättre utan socker än med. Det finns tillräckligt med problem i livet ändå.

 9. 9
  Kent Engström säger

  #5 och #6
  Tack för informativa länkar. Det är ofattbara mängder sockerbetor som odlas i världen. Intressant att läsa om produktionsmetoden. Verkar vara energikrävande att få ur sockret.

 10. 10

  7 Gäst
  Du kan lugnt betrakta socker som ett rent gift…..det vet många forskare och läkare et al. sedan förra århundradet, men dom flesta vill inte att vi ska veta…..
  Som tur är finns det också många, som försöker göra oss uppmärksamma på problemet och delger oss sina kunskaper…
  Det vita sockret innehåller nämligen inga som helst näringsämnen och därför omtalas det ofta som ”tomma” kalorier av våra kostexperter. Och alltså tror dom stackarna att dessa kalorier också är ”oskyldiga”, dom är ju ”tomma”, så hur i all världen skulle dom kunna åstadkomma skador?? Och på vilket sätt, om det nu är så att någon läkare eller dietist börjar fatta att allt inte står rätt till med den globala folkhälsan, som ju kontinuerligt har urvecklats till det sämre på alla håll och kanter…faktiskt i hela världen. I så pass hög grad att vi nu talar om epidemi…
  Ett litet ljus i tunneln ser vi kanske, genom att vissa länder äntligen börjar på att diskutera saken lite mer allvarligt och t o m på regeringsnivå föreslår enstaka exempel på åtgärder, som kanske kunde få en liten hälsoförbättrande effekt.
  Detta motarbetas naturligtvis av sockerproducerande industrier, ofta med grova övertag, hot och hån som Sveriges Radio nu vittnar om med sina skräckinjagande intervjuer…och vanligtvis får dessa producenter rätt, dom som skrämmer och hotar, dom vinner….hittills.
  Och det produceras mer och mer av denna ohälsosamma substans. Förutom att sjukdom och elände följer av överdrivet intag av socker, så lyckas även dessa fabriker erhålla speciella tillstånd att förstöra omgivningen för alla oss, genom tillåtelse att använda förbjudna kemiska besprutningsmedel, som tar kål på de insekter, som gör att vår natur kan fortsätta att leva.
  Det tragiska i det hela är det, att dessa s. k ”tomma” kalorier är allting, utom just ”tomma”…
  Varje tugga vi tar i vår mun, tar vägen någonstans…den försvinner inte bara ner i tarmsystemet utan konsekvenser….den måste gå en viss ”väg”….alla vet vi att kroppen har olika metaboliska reaktionsvägar, så också för våra två vanligaste makronutrienter, men den har inte så många att välja på just i det här fallet…..och vilken väg…den är ganska väl utstakad och beror på hormoner, som dessa nutrienter stimulerar, när dom väl bryts ner i matsmältningskanalen.
  Det kan alla läsa om i biokemiböcker. Även kostexperterna. Också politiker. Du också.
  Och ibland handlar det konstigt nog inte ens om kalorier…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa