Är LCHF den värsta myten?

Artikel om Stig Bengmark, 90 år, och hans kostfilosofi.

Han är tydligen rädd för naturligt mättat fett av animaliskt ursprung. Han har då inte reflekterat över att det animaliska fettet ingår i vår ursprungliga föda.
Han tycker att man ska ersätta socker med frukt och grönt. Frukt innehåller ju också den farliga fruktosen. Om man skulle ersätta kolhydraterna med frukt och grönt utan fruktos blir det inte så mycket näring och energi kvar.

”Äter man 800 gram färskt eller fryst grönt per dag så minskar risken för sjukdomar med dryg 25 procent”. Finns det jämförande behandlingsstudier på det?

 

Comments

 1. 1
  Rolf Löfgren säger

  LCHF – Är den största Sanningen !

 2. 2
 3. 3

  Nja, den gode Bengmark har fel. Vi äter enl lchf och mår bra. Jag tror att Bengmark bl a föreslog att man i princip kunde äta frysta grönsaker som man bara tinat upp. – Jag tycker det låter osmakligt o trist. Dessutom kommer man att plågas av en massa lektiner som är osmältbara och onyttiga. – Tacka vet jag fina stekta lammkotletter från gräsbeteslamm med aromsmör med lättkokt broccoli till (ja, med aromsmör på förstås).

 4. 4
  Margareta Lundström säger

  Jag besökte en Akademibokhandeln i centrala Göteborg. Där hade man exponerat Bengmarks bok stort och centralt tillsammans med en några andra hälsoböcker med lite olika budskap.
  Jag frågade varför den Metabola Pandemin av Lars Bern inte fanns med. Den hade de inte och hade heller inte hört talas om.
  Bengmarks budskap kanske passar bättre till den politiskt korrekta vegan och vegetariantrenden.

 5. 5
  Hanveden säger

  Tycker Belinda Fettke har samlat en del argumentation mot att inte äta kött. Bla att Sjundedagsadventistkyrkan ligger bakom propagandan mot att äta kött.

  “Lifestyle Medicine … where did the meat go?”

  https://isupportgary.com/articles/the-plant-based-diet-is-vegan

  mLCHFh B-) .

 6. 6
  Jennie säger

  Snubben är över 90 och still going strong. Flera förespråkare för LCHF har dött i 60-70 års åldern. Behöver ni verkligen fundera på vilken kosthållning som är bäst för hälsan?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 Jennie
  Enstaka exempel säger ju inget. Men även om det skulle vara så att högkolhydratätare lever längre så är ju livskvalitén medan man lever det viktigaste. Och vi LCHF-are upplever att vår livskvalitet och hälsa har förbättrats sen vi övergick till LCHF, annars hade vi inte fortsatt med den kosten.

 8. 8
  Lasse P säger

  #6 Jag kände en LCHF:are som dog när han var 52…visserligen vart han påkörd av tåget men han var ändock LCHF:are

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa