Nyhet i UK: Ascensia ska samarbeta för lågkolhydratkost för diabetiker T2

Ascensia agree partnership to roll out Low Carb Program.

Ascentia Diabetes Care (som jag fattar, ett företag i diabetes-apparat-branschen) ska inleda ett samarbete med Low Carb Program, för att implementera Low Carb i NHS.
Ascentias team ska besöka och stötta allmänläkarmottagningar för att de ska börja använda ett digitalt beteendeförändrande program för diabetiker, prediabetiker och överviktiga. Det är Diabetes Digital Media, DDM, som har utarbetat programmet, som lanserades på Världsdiabetesdagen 2015. DDM har publicerat ettårsresultaten, med klara fördelar för lågkolhydratkosten.
Förbättringen av patienternas diabetes medförde minskning av deras mediciner (ca 8000 kr), vilket ger en stor minskning av NHS kostnader för medicinering.

Det är väl inte emot de marknadsmässiga intressena hos en  glukosmätarproducent med en lågkolhydratkost för diabetiker och prediabetiker. Dessa har ju nytta av att kolla fortlöpande att deras blodsocker ligger normalt, även sedan det har normaliserats av LC-kost.

 

Comments

 1. 1

  Sverige ligger efter som vanligt!

 2. 2
  Göran Sjöberg säger

  Helge,

  Jag skulle snarare säga att Sverige ligger före när det gäller LCHF.

  Annika var i stort sett först i världen med att stå upp för detta som ett medicinskt alternativ inom den officiella sjukvården, betalde ett högt pris men stod slutligen som ”segrare” när detta erkändes (till det medicinska etablissemanget i världens förskräckelse) som en alternativ behandling för diabetiker och överviktiga 2008.

  Samma strid fördes, men dock långt senare, av prof. Tim Noakes i Sydafrika och Gary Fettke i Australien. På samma sätt som Annika fick deras ställningstagande ”konsekvenser” och de blev häftigt attackerade av Big Pharma men stod slutligen också som ”segrare” men också de fick betala dyrt för sina LCHF-segrar.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  1 Helge
  Svenska etablissemanget följer USA och UK. Därför är det jättebra när dessa gör LC rumsrent och rekommenderat.

 4. 4
  Göran Sjöberg säger

  Ja, det verkar som om en grundläggande förändring kan vara på gång men det är uppenbarligen en seg process. Om man är ordentligt intresserad, och kanske lite filosofiskt lagd, av hur en officiellt accepterad vetenskapliga syn på något viktigt koncept i vårt samhälle drastiskt kan förändras vill jag rekommendera den bok som förändrade synen på hur sådana skiften kan gå till och som skrevs för 50 år sedan.

  ”De vetenskapliga revolutionernas struktur” av Thomas Kuhn

  https://www.bokus.com/bok/9789172350779/de-vetenskapliga-revolutionernas-struktur/

  Thomas Kuhn myntade det viktiga begreppet ”paradigmskifte” för en sådan grundläggande förändring.

 5. 5

  Göran!
  Välkommen tillbaks, har saknat dina
  kloka inlägg.

 6. 6
  Hanveden säger

  Göran och alla andra om vem som var tidig med ”Maten vi borde äta som håller oss normalviktiga och vid god hälsa i hela långa livet” av Jenny Reimers 2 juni 2006…

  https://www.primavi.se/maten.pdf

  Den 16 januari firar vi alla ”internationella LCHF-dagen…

  mLCHFh B-) .

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa