Fet mjölk skyddar mot sjukdom och förtidig död

Gain health.

Stora epidemiologiska studier har funnit att barn i fattiga länder blir mindre undernärda om de får tillgång till mjölk.

Även vuxna får mindre hjärtsjukdom och förtidig död, av alla orsaker, om de får inta feta mjölkprodukter.

Den intensiva propagandan mot mejerifett, och allt naturligt mättat fett, måste alltså vara helt fel.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Även Svenskan Sara Holmberg fann i en omfattande studie av medelålders män att feta mjölkprodukter minskade risken för kärlsjukdomar. Plus att de som åt frukt och grönt tillsammans med feta mjölkprodukter ytterligare våldsamt förbättrade hälsoutkomsten! Men frukt och grönt tillsammans med en lågfettkost var värre än att slänga pengarna i sjön. De blev sämre än utan frukt och grönt. Flera av de viktiga ämnena i frukt och grönt är fettlösliga. Betakaroten och Lykopen, t.ex.
  Men den undersökningen väckte knappast någon uppmärksamhet trots att det var fynd som
  borde få de mest välindoktrinerade lågfettsföespråkare att åtminstone börja undra.
  https://ww2.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=14179
  Det borde ha blivit förstasidenytt! Men vilka läkare tror egentligen på Hippokrates ord, trots att de svär den Hippokratiska eden? ”Låt din mat vara din medicin”. Och vilka läkemedelsbolag skulle sparkat bakut?

 2. 2

  Helt rätt, den fil/yoghurt/mjölk som används hemma är alltid av 4%-utförande.
  Pannkakorna görs med vispgrädde 🙂
  (och med nötmjöl istället för spannmål)
  Steker i rikligt med smör och då står vi oss i fem, sex timmar.

 3. 3

  Bildsökte på ”milk campaign britain” och fick följande två talande träffar

  https://www.kincanada.ca/files/www/Milk_for_Britain/Milk_For_Britain_Poster_red_Kin_Canada_lightened_rs390x415.jpg
  https://i.guim.co.uk/img/media/77fe2f1e91b72df382ce08a899f200c3007f11c9/0_0_1261_1678/master/1261.jpg

  I början på 1900-talet så förbättrades brittiska folkets hälsa dramatiskt tack vare att fler fick tillgång till mjölk. Nu vill man åstadkomma motsatsen. Media används som ett vapen mot oss.

 4. 4
 5. 5
  sten bjorsell säger

  Till Patrick, no 3.
  Den tidiga mjölken var naturligtvis nyttig, speciellt för växande, då den var fet.
  Förmodligen med 20 års livslängd för korna.
  Dagens mjölk blir rena giftet jämfört med gammaldags mjölk.
  För lite fett
  Homogeniserad så att småpartiklar kan läcka genom våra tarmväggar
  Ofta matad med GMO ”kraftfoder” (Från USA-Argentina, lagligt enligt EU!) som säljs till alla(?) bönder utan ursprungsdeklarartion.
  Spannmål måste idag för att bli billigt kraftfoder sprutas med glyfosat som blir kvar…
  Kraftfodret innehåller också en massa billig soja också som är fullspäckat med inflammatoriskt Omega-6

  Men med dagens tidiga slakt hinner varken åldersjukdomar eller ”mad cow disease” visa upp sig.
  Man började mata slaktdjur som bara lever ett par år med sådant kraftfoder. Men knappast mjölkkor.
  Var det efter BSE som man kapade livslängden till 6 år? Har vi blivit förda bakom ljuset, igen?

  Lättoxiderad omega-6 som isolering runt nervtrådar lär leda till tidig degradering av nervsignaler.
  Både i kropp och hjärna. Och dementia kryper stadigt ner i åldrarna.

 6. 6
  Ulf Pohl säger

  @5 Sten. Du glömde nog att nämna pastöriseringens förödande effekt. Har jag fel? (Lactase och vitaminer väck!). Allt annat håller jag med om. Läser f.ö. regelbundet dina inlägg med stor behållning. Tack!

 7. 7

  Mjölk är säkert bra för dem som tål det. Det gör inte jag. Att jag blir dålig av mjölk fattade jag för 8-10 år sedan, när jag ökat gräddintaget och blivit riktigt dålig.
  Men när jag ser tillbaka på min barndom, så inser jag att jag aldrig tålt mjölk. Vi bodde när jag var 8-11 år (runt 1960) på landet och köpte mjölk från grannen. Fet och fin, opastöriserad och ohomogeniserad givetvis. Det är inte förrän på senare tid som jag har kopplat allt mitt besvär redan då med magen till mjölken.

  Så det där att ”naturlig” mjölk alltid är bra för alla, det tror jag inte alls på.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  7 Lisabet
  Det är säkert så att mjölk inte passar alla, men det jag tycker är fel är när dessa drar slutsatsen att mjölk inte är bra för någon.
  Särskilt barn som lever på randen till undernäring tror jag ofta har god nytta av mjölk.

 9. 9
  sten bjorsell säger

  8 Ulf Pohl. Tack för din kommentar.
  För att dricka opasteuriserad mjölk bör man nog få den direkt från en bonde man känner som håller bra hygien. Pasteuriseringen kanske krävs idag pga av att ett flertal olika bakteriefloror annars blandas i mejerimjölken och en enda dålig bakterie kan förstöra mjölken. ”Det räcker med ett ruttet äpple för att förstöra en hel korg”. Men de flesta bakterier är ju nyttig probiotika, så varför med dagens sofistikerade mätmetoder inte testa istället för att göra opasteuriserad mjölk olaglig?
  Olagligt med opasteuriserad mjölk ligger naturligtvis i mejeriernas intresse för att behålla sin monopolställning och låsa upp bönderna så att det blir svårt att kapa mellanhänderna.

  Annars undviker jag som vuxen mjölk och även ost då vi knappast behöver extra Kalcium när vi slutat växa.
  Att ett kalköverskott sätter sig i mjukvävnader inklusive blodådror ”tror” nog kroppen är temporärt då det varit en bristvara under evolutionen. Kraftigt varierande näringsintag och hetta och/eller mycket kroppsarbete = svett.
  Alltså under eoner har lagringen varit temporär. Idag blir det ackumulerad upplagring istället vilket naturligtvis gradvis ”förkalkar” våra mjukvävnader istället. Svettning gör av med både extra kalcium och järn, två farliga ämnen om för mycket för oss gamlingar. För att kalcium skall hamna i benstommen krävs cofaktorer som Vitamin C, Magnesium, Vitamin K etc., annars går inte ens det upplösta kalciumet tillbaks i benen. Finns en utmärkt bok med bra vetenskapliga referenser som har det avskräckande namnet ”Death by Calcium”.
  Cancer växer snabbare vid högre järnnivåer, men även kalcium är inblandad i cancer, som vanligen visar upp både mikroskopiska och klart synliga förkalkningar i tumörer. Inga direkta bevis för orsak, men det är ju uppenbart att immunsystement får det svårt att hålla rent med en massa ogenomträngliga kalkklumpar i mjukvävnaderna.
  En god vän blev diagnosticerd med en elakartad blodcancer för tre år sedan. Han fick det privata rådet från några forskarvänner att dra ned järnnivåerna till straxt över lägsta normala. Överlevnadstiden låg på ca två år och nu har han levt i över tre år.
  Endast om järn understiger lägsta normala bör man ta tillskott. Vuxna idrottare som svettas mycket kan hamna i den kategorien, och bör sluta snabbt om dom slutar träna. Alltså finns det enkla möjligheter att reducera både kalcium och järn plus en del annat smått och ej gott som alltså kan svettas ut. Flera sajter, typ WebMD, hävdar utan stöd att endast Salt och vatten avgår vid svettning. Studier visar emellertid att flera gifter kan nå högre concentration i svett än i blod. Cadmium t.ex.
  Kvicksilver nivåer blev normala efter upprepade bastubad, etc. Viktigt är naturligtvis att svettas ordentligt och snabbt duscha med shampoo så att även fettlösliga gifter hindras från att återabsorberas.
  https://www.hindawi.com/journals/jeph/2012/184745/
  Innan jag började regelbunden bastu hade jag en del illaluktande svett i ljumskarna som det inte gick att shamponera bort. Efter ett par veckor var lukten borta, trots att mitt luktsinne bör ha förbättrats under tiden.

  Det hela blev lite långt, men kanske viktigt för en hel del av oss av veta.

 10. 10

  Utomlands säljs opastöriserad mjölk i flera länder och i vissa delstater i USA. Den mjölkbonde jag känner i Sverige dricker så klart deras egen mjölk utan pastörisering. Om det där med mätmetoder, alla mjölkbilar gör en bakteriemängdskontroll innan fyllning. Det finns olika nivåer där hög men ej för hög bakteriehalt ger sämre betalt för mjölken. Är bakteriehalten över ett gränsvärde tas inte mjölken emot alls. Dyrt för bonden.

 11. 11
  sten bjorsell säger

  Jösses, då borde det redan nu vara säkert att dricka opastöriserat.
  Är det olagligt eller ej i Sverige att sälja/köpa/dricka opasöriserad mjölk?

 12. 12

  En bonde får sälja opastöriserad mjölk på gården. Det är inte alla som vill det däremot. De som har sin gård relativt nära en storstad orkar sällan med springet för en liten skvätt mjölk stup ikvarten.
  Bonden måste dessutom vara registrerad som säljare av opastöriserad och alla kunder/försäljningar skall skrivas in i en försäljningsjournal. Antagligen utifall det osannolika skulle inträffa och någon smitta behöver spåras.
  Jag har själv köpt lite mjölk ibland. Ibörjan killade det lite kul på tungan och bubblade i magen, men bara första gången.
  Kan inte säga att jag märkt nån hälsoförbättring så det är sällan som jag tar omvägen förbi nån gård som säljer.
  Korna är ju ändå sönderavlade på en vanlig gård så kaseinet anses ha blivit dåligt. Läs om A2 mjölk på internet.
  Apropå kalcium så har ju ovärmd mjölk kvar enzymet som anses behövas för att kroppen skall kunna ta upp kalciumet. Som sagt, det finns mycket man skulle vilja ta reda på när det gäller mjölk och människor. Eftersom mejeribranschen aldrig talar ur skägget så finns det nog en och annan hund begraven i vanlig snabbköpsmjölk.

 13. 13

  Tycker att denna länk passar in här.
  https://kurera.se/halsoprofilen-dagens-mjolk-ar-inte-nyttig/

 14. 14
 15. 15

  Det viktigaste vad gäller mjölk är att pastörisering dödar alla hälsosamma bakterier och gör mjölken steril. Fyrkantig mjölk är dessutom homogeniserad! Vilket innebär att små fettmolekyler läcker genom tarmen till munhålan. Ett mycket obehagligt tillstånd! Som resulterat i skandinavers laktosintolerans.

  Jag har sagt det förr och jag säger det igen, lagårdsmjölk till maten garanterar(!!!) Kroppens näringsbehov.. Vilket innebär att olika näringsbrister inte får en chans att manifestera sig. Utan den näringsmässigt tillfredsställda människan är en förutsättning för att vår mänskliga potential ska blomma ut optimalt.

  Dagens dilemma är näringslösa livsmedel som vi fyller mage och tarmar med! Våra förfäder visste bättre och vårdade sin ko som en familjemedlem.

  För mig och någon miljard är kon helig och den varelse som ska rädda människan och Naturen på vår planet!!!!!!!!!!

  På hitta.se söker man mjölkbönder i sin kommun. Sedan går man till restauranger och caféer och ber om plasthinkar med lock. Därefter cyklar man ut till bonden och säger till honom att jag kan inte dricka pastöriserad och homogeniserad mjölk, utan jag blir sjuk av det. Jag kan bara dricka obehandlad mjölk och jag ÄR FULLT MEDVETEN OM RISKEN FÖR EHEC, och är beredd att skriva under på det.

  Under dessa omständigheter så är det inte olagligt att köpa mjölk direkt. Det viktiga är att man tar eget ansvar.

  Min bonde, 1 km bort som lånar mina beten till sina kvigor, vilket gör att jag får en relation till hans kör, han har tillstånd att sälja 500 liter om året. Han är mycket populär och har höjt priset till 8 kr.

  Tyvärr måste kor äta kraftfoder också, men mjölk, ägg och kött är den enda mat vi får äta! All annan mat förstör vår planet.

  Sorry Sten, inte rätt om soja och kraftfoder. Svenska bönder är bättre än så.

  Nu ska jag stycka älg och kron med mitt jaktlag.

 16. 16

  Det är intressant att flera som tror att de är laktosintoleranta, i själva verket inte tål det homogeniserade fettet. Min dotter har gjort den här erfarenheten. Hon får ont i magen av homogeniserad mjölk, men inte av den ”gammaldags lantmjölk” som finns i välsorterade snabbköp.

  En bekant som är laktosintolerant ”på riktigt” kan däremot dricka opastöriserad mjölk i mindre mängd, Inte så konstigt då laktosnedbrytningsenzymet fortfarande är vid liv i opastöriserad mjölk..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa