A ”position statement” av amerikanska diabetesorganisationen

Artikel i Health Impact News. ADA, American Diabetes Association (Den amerikanska organisation som organiserar både diabetessjuka och diabetesbehandlare, som jag har förstått det) har nyligen givit ut en ”position statement” om behandling av diabetes.

Där står inget ’matnyttigt’ om kost, åtminstone inte om LCHF. Det står i och för sig att diabetikern ska undvika tillsatt socker.
I övrigt handlar allt om läkemedel och viktoperationer.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Man får inte skriva något som kan störa bidragen från läkemedelsfabrikanterna, de bidrag som idag ofta har blivit nödvändiga för att existera. Synd att dessa organisationer inte självdör istället för att lura nya stackare dag efter dag. Suck. Samma dilemma för de flesta patientorganisationer som inte kunnat läsa mellan raderna när dom fick de ”fina pengarna” så att de kunde bli stora och göra skillnad, som dom trodde.
  Sofistikerade välgörenhetsbedrägrier för att skaffa eget inflytande verkar det röra sig om. På många håll.
  Dubbelsuck.

 2. 2
  Elisabeth G säger

  Efter några års medlemskap har jag bestämt mig för att lämna Reumatikerförbundet. Deras tidning är helt fokuserad på läkemedel. Det skrivs nästan ingenting om kostens betydelse och när det görs är det Mai-Lis Hellenius som uttalar sig. Droppen blev när Gudiol, av alla människor, anlitades som någon slags expert.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa