Studie vänder fruktan för fett i maten

Bt.dk: Nyt studie staekker frygt for fedt i maden.

Över 60% av studiedeltagarnas kost bestod av fett. Efter 6 veckor hade deltagarnas hälsovärden snarast förbättrats.
Men forskarna varnar för att öka totala kalorimängden i maten.

I en motsvarande musstudie såg man att innehållet av fett i levern sjönk av den fettrika kosten.

 

Comments

 1. 1

  Den studien är den största och bästa om lchf. Studien visade att gruppen med minst kolhydrater sänkte insulin, ghrelin och leptin nivåerna. Så det är inte de minsta konstigt, att man kan gå ner i vikt utan att vara hungrig. Det visar tydligt att vikten är hormonellt bestämd. De stora livsmedelsföretagen i SNF producerar ”vetenskap” som säger att man skall äta det de vill sälja, så vi kanske inte skall tro att de kommer att bli lyckliga över studieresultatet. Inom vetenskap så är det brukligt att studien görs om av andra än de som gjort forskningen, för att kontrollera att inte fusk varit inblandat, utan att resultatet blir det samma när andra gör undersökningen. Vi kan inte vänta oss att SNF kommer att göra om undersökningen, för de vet sannolikt redan att den är korrekt utförd. Utan de kommer förmodligen att visa mycket korta studier, som man kan få andra resultat…. Men vi som följt LCHF länge vet att det undersökningen säger stämmer. För våra erfarenheter stämmer med det undersökningen visar.
  Så nu gäller det bara, att förbättra folkhälsan. Minska vårdkostnaderna. Men också få till stånd att statligt finansierad forskning följer rigorösa krav, där det dras en strikt linje mellan marknadsföring och vetenskap.
  Så vi får hoppas det går lika fort framåt, eller ännu fortare!

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Mindre fett i levern av fettrik kost lär stämma bra: Inget behov av att skicka fett till levern eftersom det redan är fett, en av leverns ”produkter” för längre lagring. Men vid överskott av kolhydrater krävs att levern gör om det till fett varvid inte allt fett exporteras vilket kan orsaka fettlever, eller ”fois gras”.
  Man matar ju inte gäss med fett utan med spannmål för att bygga upp fettlever. Samma för oss.
  Fettlever blir insulinresistens som blir kärlsjukdomar eller diabetes och kärlsjukdomar. allt från från för mycket snabba kolhydrater som pasta och annan spannmålsbaserad mat. Att man idag även får växtgiftet glyfosat som klassas som ”troligen cancerframkallande” med t.ex vete fördubblar skälen att dra ned på spannmålskolhydraterna så snabbt som möjligt. Hamburgerbröd och pizzabröd ligger bra till för direkt kapning för att skydda den hälsa man har kvar.

 3. 3
  Gunnar Isaksson säger

  Studierna har tidigare avslutats innan övergångsfenomenen riktigt har släppt. Då kunde fuskarna/forskarna få önskat resultat.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa