Om D-vitamintillskottets betydelse

Nyligen publicerades en studie, Vitamin D-supplements… som påstods visa att  tillskott av D-vitamin och omega-3 inte gav någon förbättrad prognos gällande hjärtsjukdom och cancer.

Nu har Lars Bern skrivit en artikel som kommenterar den studien; ”Se upp med falsk propaganda mot kosttillskott”.
Lars rekommenderar 5000 till 7000 IE dagligen för hälsopositiva effekter.

Själv är jag inte så ambitiös. Jag tar 5000 IE D3-vitamin cirka 1 gång per vecka. (Vi får ju för lite D-vitamin från solen på vintern här i norr) Jag försöker att äta fisk ofta och hoppas att jag får mitt omega-3 där. (omega-3 är ju en essentiell (nödvändig att tillföra) fleromättad fettsyra med multipla betydelser)

Jag vet inte vad som är den optimala dosen av alla tillskott.

 

Comments

 1. 1

  Bra artikel av Lars Bern. – Den här studien behöver man inte ta så stor notis om. Det finns, som det ofta är, – finansiella intressen som drar i trådarna i bakgrunden.

 2. 2

  Hej Annika. Jag vill minnas att du köpte D3.vit från USA i förpackning om 50000 IE i så fall har du nog skrivit fel här ” Själv är jag inte så ambitiös. Jag tar 5000 IE D3-vitamin cirka 1 gång per vecka.” det blir ju inte mycket per dag. Själv har jag inhandlat från USA 50000 IE som jag tar en var femte dag vilket motsvarar 10000 IE dagligen.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 jala
  Den förpackningen köpte jag på Amazon från Amerika. Jag tog en tabl av den ca varannan vecka.
  Den finns inte kvar nu (åtminstone fanns den inte när jag sökte efter den för några år sen). Jag har just nu Holistics 5000IE, som jag tar 2-3 i veckan av. Jag känner mig inte säker på att vi behöver så stora doser. Jag orkar inte sätta i mig många tabletter.

 4. 4
  Christer Ohlin säger

  Dr, Carolyn Dean skriver om vitamin D och hur magnesium gör det till sin aktiva form samt vikten av vittamin K-2 i kombination.

  https://drcarolyndean.com/2013/03/the-vitamin-d-debate/

 5. 5

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa