USDA efterlyser en mera balanserad expertkommitté inför nya kostrekommendationer 2020

The Nutrition Coalition är en organisation som framför allt inriktar sig på att påverka de myndigheter som bestämmer över de kostrekommendationer som går ut i USA och hela världen. Sedan dessa rutiner har utvecklats, sedan 1980, har den metabola pandemin med övervikt och metabola sjukdomar, inklusive diabetes typ 2, exploderat i hela världen. Det är USDA (US Departement of Agriculture) som utarbetar dessa rekommendationer.
Nutrition Coalition har här skrivit en artikel om att ett nytt rekryteringsförfarande till arbetsgruppen (DGAC, Dietary Guidelines Advisory Committe) kommer att ske inför de nya rekommendationerna 2020.

Nutrition Coalition har undersökt de medlemmar som ingick i den  Advisory committee som tidigare utarbetat kostråden, och funnit att 11 av 14 har en vegetarisk eller vegansk agenda, och därför rekommenderar växtbaserad kost och avråder från animalisk, särskilt animaliskt mättat fett.

Etablissemanget är djupt ingrodda i den mättat fett-snåla kostrekommendationen, och det är förstås svårt att ändra på den – men den aktuella intentionen att ändra på arbetsgruppens sammansättning är ändå ett försök i rätt riktning.

 

Comments

  1. 1
    Rolf Löfgren säger

    ”Advisory committee som tidigare utarbetat kostråden, och funnit att 11 av 14 har en vegetarisk eller vegansk agenda,”

    Visar på djup korruption i USA.
    Säkert likadant i Sverige.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa