Kan inte kriga med kraft från linssoppa

Aftonbladet.se.

Finska försvarsmakten har fattat beslut om en vegetarisk dag i veckan för soldaterna. Försvarsministern Jussi Niinistö är emot: ”Man kan inte kriga med kraft från linssoppa.”

 

Comments

 1. 1
  Lars Johansson säger

  Fastän linssoppa ger betydligt mindre insulinpåslag än kött så kommer det sådana här kampanjer mot en vegetarisk dag på den här sidan ideligen. Det här är en köttätar-sida där alla bieffekter sopas under mattan så länge som de kommer från köttkonsumtion. Det är inte en sida att läsa för oss som vill ha lågt insulin/blodsocker och må bra som detta utger sig för att vara.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Lars Johansson
  Absolut att linssoppa kan vara väl så bra som köttsoppa. Var och en får prova ut hur man mår på respektive, och hur blodsockret reagerar.
  Hur är det med proteininnehållet, och innehållet av essentiella aminosyror i linser?

 3. 3
  Lena i Umeå säger

  Sist jag åt linser fick jag magknip i 3 dagar. Så skulle jag hamna i en situation där det enda som bjuds är linssoppa skulle jag passa på och fasta. Hellre kurr i magen än magknip.

  Som tur är jag inte en del av finska försvarsmakten, så jag lär inte hamna i den situationen.

  Ikväll till middag blir det köttfärssås gjord på lokalproducerat ekologiskt gräsbeteskött. Bra för hälsan och miljön.

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  Enklast är väl att finska försvaret gör experiment. En jägarmarsch där hälften äter linssoppa och hälften äter köttsoppa och andra animalier. En jägarmarsch ger säkert ett helt utslagsgivande resultat.

 5. 5
  Lars Johansson säger

  Det är nog ingen risk att man får för lite protein utan kött. Det kan man nog räkna bort helt. Det är något gammalt nonsens som lever kvar ungefär som att man inte kan kriga med kraft från linssoppa. Läkare för framtiden skrev i mars i år om proteinbrist ”Oron är obefogad. Det finns inte beskrivet i den vetenskapliga litteraturen något dokumenterat fall av proteinbrist när energibehovet är tillgodosett, alltså när det inte råder svält, anorexi eller liknande.”

 6. 6

  @Lars: Nej det här är en sida och en rörelse för människor som vill vara friska. Och den mest avgörande faktorn för det är att vi äter en kost som innehåller en bra fördelning av de näringsämnen vi behöver. Att äta för mycket kolhydrater och instabila fleromättade fettsyror har visat sig ha en förödande inverkan på vår hälsa.

 7. 7

  Vad bra om ALLA krigare åt linssoppa
  då orkade ingen kriga

 8. 8

  Ha ha. Det var ett bra påpekande Gunnel.

 9. 9

  Om dom bara lägger några matskedar kokosfett eller smör skall dom nog överleva dagen!

 10. 10
  Gunnar Isaksson säger

  #4 Fortsättning

  Om man Googlar på Jägarmarsch så kommer fram det fram helt felaktiga uppgifter.

  En jägarmarsch var på 12 mil med vapen och stridspackning.

  En soldatmarsch var på 6 mil med vapen och stridspackning.

  Soldatmarschen klarar man nog på mat från linser men inte jägarmarschen.

  Jag minns att soldatmarschen gjordes på tid och man fick omväxlande springa eller gå för att komma fram i tid. Missade man det så fick man göra om det tills man klarade tiden.

 11. 11

  Det är klart att man kan kriga med kraft från linssoppa EN dag. När jag äter mycket kolhydrater så blir jag alltid mer explosiv och mer uthållig och starkare när jag är på gymmet.

  Problemet är om man äter vegetariskt VARJE dag. Då kan muskelmassan minska. Det gör den inte på bara EN dag.

  Nä det är nog den finska heliga ärtsoppan som spökar i hans uttalande.

 12. 12

  Människorna på planeten Jorden är lurade idioter och vi kan aldrig utesluta att denna idioti även drabbar oss.

  Men nu har mänskligheten samlat ihop sig och ska nu rädda vår existens. Lösningen är att minska köttkonsumtionen och öka konsumtionen av vegetabilisk föda. Alla som är idioter sätter likhetstecken mellan näring och energi och de har ingen aning om den svåra näringsbrist de lever i varje dag. De tror att det är genetiska åkommor eller en bilolycka i ungdomen.

  Den multinationella livsmedelsindustrin, förutom köttmaffian, vill att vi ska äta 7kg vegetabilier, hellre än 200gram kött varje dag. Det finns inga pengar i kött. Men tusentals lättsålda vegetabilier. Som alla har det gemensamt att de aldrig tillfredsställer människans näringsbehov. Jag kallar det för Djävulen, denna makt att lura miljarder människor. Till ett liv i fysisk misär och störda metabolismer.

  Brödätare har inte minsta chans mot köttätare! Visar historien! Men brödätarna har ju Djävulen på sin sida så de klarar sig. Och håller dessutom på att vinna makten på Jorden. Vilket betyder vår snara undergång.

  Jag tror att näringsbrist blir orsaken till atomvapenkriget! Människor varken tänker eller ser klart! De blir vegetarianer, idioterna!

 13. 13
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Precis Georg, eller veganer ..som Läkare för framtiden tycks vara.

 14. 14
  Elisabeth G säger

  # 12

  Håller fullkomligt med dig, Georg! Du har ju, liksom jag, varit vegetarian under många år och vet vad du talar om. Vill man skaffa sig ohälsa ska man äta vegetariskt, gärna vegankost. Trist bara att Läkare utan framtid hinner komma igenom läkarutbildningen innan hjärnan blivit tillräckligt påverkad. (Och nej, det är ingen elakhet; det finns forskningsbelägg. Den som tvivlar kan läsa psykiatrikern Georgia Ede.)

  Och denna vettlösa sammanblandning av näring och energi kan vi tacka dietisterna för. De slutar aldrig att tjata om energi medan näring många gånger verkar vara ett okänt begrepp. När jag för snart två år sedan var inlagd på sjukhus var det bara socker, socker och åter socker som gällde. För vi måste ju ha energi! Man baxnar. Hamnar jag i den situationen igen ska jag be min man komma med mat. Sedan ska jag bestrida fakturan som kommer eftersom de ju inte tillhandahållit någon mat. Hehe! 🙂

 15. 15

  Tack tjejer! Ovanstående raseriutbrott var ett resultat av att min 11-årige son kom hem och berättade att han fått lära sig i skolan att vi måste minska vårt köttätande och öka vårt grönsaksätande! Jag krävde att få komma till skolan och ge ett lantbrukarperspektiv, eftersom det är en landsortsskola. Men det fick jag inte, de ska skicka min stackars medvetna men förvirrade 11-åring till NO-läraren. Så får hon förklara för pojken vad fotosyntes, biomassa och grönbetesdjur, är för något.

  Problemet är ju att även denna fröken är lurad. Kanske mer lurad än den vanliga. Eftersom de representerar den så kallade vetenskapen.

  Jag blir tokig på dessa veganinspirerade lärare! De hjärntvättar våra barn! Och det verkar ske utan undantag!

  Skolan ÄR odemokratisk! Jag har ingen talan! Skolan, från dagis till min 20-årings folkhögskola, samma sak! Det är en gigantisk massiv kampanj vi utsätts för av urbaniserade idioter!

  Min 36-årige son, som är föredragshållare för omställningsrörelsen, kollade upp ägarförhållandet till köttföretagen och de vegetariska livsmedelsmärkena. Han fann inga dolda ägare i köttföretagen. Men de flesta av de vegetariska märkena ÄGS av multinationella livsmedelsjättar! Typ Unilever och Nestl’e!

  Hela veganvågen drivs av de multinationella och veggisar är deras omedvetna redskap. Och när en generation veggisar mognat och sjuknat. Så kommer det en ny armé ungdomar som ska rädda världen och bli skolfröknar.

  Säkert är magistern också en idiot! Men han är nästan utrotad!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa