Kokosfett är rena giftet – enligt professor

Artikel i The Guardian.

Giftstämpeln baseras på att kokosfett är höggradigt mättat, vilket anses höja non-HDL-kolesterol, vilket anses höja risken för hjärtsjukdom.
Ingen som helst vetenskaplig bevisning för detta anförs. Skandalöst!

 

Comments

 1. 1

  Det verkar inte gå att kommentera på artikeln. Tyvärr

 2. 2
  Lars Bern säger
 3. 3
  sten bjorsell säger

  Det går aldrig att kommentera på liknande artiklar. Enda slutsatsen man kan vara säker på är att margarin och växtoljeindustrin är i blåsväder med sjunkande försäljningssiffror av deras onaturliga och tveksamma indsutriellt framställda omega-6 oljor. Likt sockerindsutrin….
  Har undrat om inte Parkinssons, som betraktas som en immunsystemsjukdom, pga av att immunsystemet sägs lösa bort den fettbaserade isoleringen runt nervtrådarna som kallas myelin istället kan bero på ”fel fett”: Om vi äter främst lättoxiderade fetter som omega-6 blir kroppen tvungen att använda dessa för alla pågående ombyggnader, inklusive nytt myelin. Detta fett oxideras betydligt snabbare än omega-9 eller mättat fett, vilket efter ett antal år bör resultera i problem, typ skakningar etc.
  Det betyder att, vare sig immunsystemet är involverat eller ej, förlorad signalintegritet på grund av isolationskador manifesteras i ryckningar och skakningar som direkt kan jämföras med brus i en radio.

  Ifrån mitt lilla hörn verkar det som om mycket av det man idag inte kan eller vill förklara ”blir” autoimmunfel.
  T.ex autoimmunsjukdomen RA sägs bero på höga TNF-halter som gör att kroppen ”angriper sig själv”. Hur mäter man då TNF? Finns ingen blodtest iaf. Hur mycket av våra sjukdomar kan bero på för högt intag av lättoxiderade fetter som de känt inflammatoriska omega-6 oljorna?

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Inte klokt att det fortfarande tjatas om kolesterol! Follow-the-money gänget kämpar på med näbbar och klor ..eftersom statiner är Big Business!
  Vi som läst på vet bättre..

 5. 5
  Gunnar Isaksson säger

  #3 sten bjorsell

  Jag tror du har helt rätt. Det har gjorts musstudier där en grupp åt ister som fett och den andra gruppen åt fröoljor.

  Gruppen som åt fröoljor dog mycket yngre än den andra gruppen.

 6. 6

  #2 Lars Bern
  Än en gång tack till dig för att du bjuder oss på din kunskap o klokskap. Själv blir jag bara upprörd över sådan gallimatias och helt utan vettiga argument. Stresshjärna Så tacksam över att det finns kunniga och sakliga personer som sätter ord på det jag vet men inte kan få fram.

 7. 7

  Läste artikeln i The Guardian och hörde på föreläsningen av Prof. Karin Michels från Freiburgs Universitet om den påstådda farligheten av kokosolja….och även om andra missuppfattningar i våra kostråd.
  Hon verkade mycket kompetent och säker på sin sak, så därför var det ännu mer chockerande att hon vidhöll alla de ovetenskapliga uppfattningar om kosten, som det svenska s. k. ”etablissemanget” vidhåller…
  Eftersom tyskarna har en viss auktoritet och många väl förtjänta nobelpris i sin medicinhistoria var hennes föreläsning något av ett slag i ansiktet…
  Det var enbart det gamla vanliga….på fullt allvar påstod hon att det mättade fettet höjer det farliga kolesterolet som naturligtvis sen ger oss allvarliga vaskulära hjärtsjukdomar och att det bästa vore att byta ut dessa mot de fleromättade fetterna….alltså var kokosolja ”pure poison” och något av det värsta man kunde äta…andra rekommendationer var att minska på saltintaget, undvika det röda köttet och använda mera växtoljor i stället för kokosolja…antar att hon tänkte på sojaolja o liknande? Då håller man sej frisk länge…..men en sak, som hon sa, var bra, ”viel Gemüse”, alltså mycket grönsaker…sa däremot ingenting om frukt i alla fall….konstigt, nu när jag tänker på det…!?
  En besvikelse…..
  Man undrar var dom får sina idèer ifrån….men tydligen inte från lite mer seriösa läroböcker i ämnet….
  Hade hon t ex framhållit vitt socker i stället som rent gift, skulle överviktiga, diabetiker, cancersjuka osv ha fått en hänvisning åt rätt håll, men därom icke ett ord….

  3 Sten Bjorsell, intressanta tankar om myelinskiktet på nervtrådarna…klart att du har rätt…..läste just en artikel av Richard Douglas Fields, neuroscientist, visserligen från 2008 i Le Scienze, titulerad ”White Matter Matters” tagen från Scientific American, om vilken viktig aktiv roll det skiktet har, såå intressant…det är inte bara en passiv infrastruktur…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa