Hälsotrenden ger sockerberg – sockerpriset rasar

Artikel i Dagens Industri.

 

Comments

 1. 1
  Margareta Lundström säger

  Ska bli intressant att se vilka strategier sockerindustrin tar till för att bevara sina volymer och lönsamhet.

 2. 2
  Gunnar Isaksson säger

  Men vilken fin nyhet.

 3. 3
  Konsument i Sverige säger

  Coop har nya små plastpåsar där det står: ”En påse gjord av sockerrör. För allas bästa”.
  Sen är det också lite tips om hur man lämpligen kan förvara färska grödor.

  Bra att sockret finns i materialet istället för i magen och sen i blodet.

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  I Torbay, Devon, tog ekologiskt (sockerrör) socker slut, på flera större matbutiker, för några veckor sedan. Det lär ha berott på att det vanliga sockret hade blivit förorenat och folk köpte då ekologiskt socker istället. Vi har inte sett något om detta vare sej på TV-nyheterna eller i tidningar.

 5. 5

  Rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor…..socker som socker, ekologiskt eller inte, är som sådant ett gift…..vilket redan Yudkin förstod på 60-talet och ledde i början på 70-talet till hans fortfarande gällande bok ”Rent, Vitt och Livsfarligt” …som alltså även översattes till svenska. På engelska ”Pure, White and Deadly” om jag kommer ihåg rätt…
  Vi hade kunnat lära oss många sanningar där…..om inte den gode Ancel Keys kommit emellan….

 6. 6

  SVT, Nyhetsmorgon tog intryck av vår kritik, utan att tala om det för någon! Vi tyckte det var fel att näringslivet hade så stor del i den livsstilsförmedlande inramningen, som bara var morgonreklam för sötade konditorivaror! Där stod dom och smaskade medan vi tittare satt i våra egna morgonsoffor och dreglade.

  Nu när SVT insett att de blivit genomskådade och tvingats att ta bort de mest bruttonationalproduktdrivande och populära inslagen enligt näringslivet, så vinner de sista årens dokumentärer om socker vuxna människors medvetanden. Plötsligt gör alla vuxna en koppling mellan socker och att bajsa blod. Vilket är det bästa botemedlet mot sockersug. Likaså är väldigt många vuxna idag medvetna om att en cancertumör äter och får sin energi genom socker! Fler frågar sig idag om det är JAG eller min cancer som är sugen på sött.

  Så sockerindustrin har plockat fram sitt tunga artilleri och fokuserat på den stora konsumentgruppen, BARNEN!!! De sitter runt hela vår planet, på youtube, och äter godis och recenserar laboratorieframställda smaker. Vi offrar våra barn på sockerindustrins altare! Deras outvecklade tumörer tål flera års överkonsumtion, innan konsekvenserna syns. Det är fullt lagligt att förgifta barn och tjäna pengar på det. Jag har svårt att förstå varför knark blivit förbjudet? Vad är skillnaden?

  Vi bör också känna till att hela den svenska sockerproduktionen ÄR genmodifierad!!! Trots att 90% av svenskarna säger nej till GMO och 80% av bönderna, enligt en numera ålderstigen undersökning.

  Inga problem för näringslivet. De säger inget om saken. Det är hemligt!

 7. 7
  XMargareta säger

  # 6 GeorgW

  Kan du förklara ditt citat nedan?
  Hur då?

  ”Vi bör också känna till att hela den svenska sockerproduktionen ÄR genmodifierad!!!”

 8. 8

  Tyvärr, kan jag inte utveckla det i nuläget, eftersom jag kopplat bort Internet från min dator och jag har inte tillgång till mina länkar på området. (Stackars mina barn)

  Jag hoppas att någon annan kan utveckla det? Framförallt vill jag veta om de använt sig av resistents för att sortera egenskaper??? Har de det kan min fantasi se ett undergångsscenario.

  Jag återkommer när jag får tillgång till vår nya fiberkabel.

 9. 9
 10. 10
  XMargareta säger

  #8 och 9

  Tack!

 11. 11

  Jala, Tack! Men jag kan inte kolla länkarna. Kan du kort beskriva vad som sägs om sockret och GMO?

 12. 12

  Ett utdrag ur länk nr 2 ”””Se upp för svenskt socker, Sverige är ett GMO-sockerbets-mecka för Syngenta!
  Bara så att ni vet så odlas det 0% ekologiska sockerbetor i Sverige. Ja, men närodlat är väl bra i alla fall? Nej, inte när det gäller socker och du vill äta GMO-fritt. Företaget Syngenta har sitt GMO-centrum för sockerbets-’förädling’ i Sverige.

  30% av svensk sockerbetsodling sker med frön från Syngenta Seed AB i Landskrona. Efter deras 23 GMO-försöksodlingar i Sverige, som de sprider över världen, går jag över till ekologiskt socker. Oavsett var i världen det odlas….. ”””””
  Övriga länkar innehåller info om vad som menas med GMO osv. GMO vete är inte godkänt i Sverige men troligtvis så får vi i oss det ändå. ””””GMO-förorening är ett mycket allvarligt problem och det blir svårare och svårare att odla mat utan att genmodifierade fröer smyger sig in i grödorna och tar över.”””””

 13. 13

  Stort TACK, jala! Så var det ingen hemlighet längre!

  Nu vet vi varje gång vi äter någon sockrad produkt att det är genmodifierat. Sen säger de att Djävulen inte finns. Vad är då detta? Vi är alla förda bakom ljuset!

 14. 14

  Det finns mycket att läsa om Syngenta på Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Syngenta – en läsning som inte känns så trevlig… Syngenta är idag ägt av den kinesiska staten.

 15. 15

  Men det ska väl stå på förpackningen om det är GMO? Gör det det på sockerpåsarna?

  https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/genmodifierad-mat-gmo#M%C3%A4rkning

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa