Försäkringsbolag, Swiss Re, efterfrågar vilken kost som är bäst mot diabetes

Marika Sboros:

En av världens största försäkringsbolag, Swiss Re, har anordnat en konferens om vilken kost som är bäst mot diabetes.

Försäkringsbolag har en särskild stor anledning att ta reda på hur man etablerar en god hälsa.

 

Comments

 1. 1

  Jag hittade en bra länk med videos från programpunkter under konferensen i Zurich med olika talare. Sevärt och intressant!

  https://institute.swissre.com/events/food_for_thought_bmj.html

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Det kostar för återförsäkringsbolag när diabeteskostnaderna skjuter i höjden.
  Samma för skattebetalare som ju får betala i slutänden.
  Swiss Re kan lobbyisterna inte göra något åt. ”Våra” politiker däremot viker sig snabbt för framtida styrelseposter, pensioner eller vad man nuförtiden mutar med. Skamligt. Dom borde gå på de konferenser Swiss Re anordnar. Dom kanske kan tvinga en del försäkringsbolag att tänka om nu nör dom upptäckt att kosten har en enorm, förmodligen den allra största, inverkan på sjukdomsförloppet av DB2.

 3. 3
  sten bjorsell säger

  En tankeställare beträffande kolhydrater, eftermåltidsblodsocker och Vitamin C.
  När vi är friska, vanligen unga, går vårt blodsocker inte upp särskilt mycket direkt efter maten även om vi äter kolhydratrik kost. Då får våra celler ”rätt” proportion av glukos och Vitamin C eftersom dom delar samma cellreceptorer och när insulinet slås på går det in i cellerna i proportion till blodkoncentration.
  När eftermåltidssockret sedan ofta dubblas lite senare i livet får alltså cellerna ca hälften så mycket Vitamin C till samma glukosmängd. OK under någon ”skördemånad”, men knappast året runt, som idag.
  Om vi tar Vitamin C – tillskott, till maten, kan balansen förbättras. Men mellan måltiderna regleras vit-C- koncentrationen snabbt ned till normal, och cellerna matas huvudsakligen när insuin slås på efter maten.
  Kan återställningen av Vitamin C-glukos-balansen vara en direkt orsak till den enorma förbättring i min kärlsjukdom som följde så snart jag begränsade kolhydraterna?

 4. 4

  Jag gillar detta policyuttalande från konferensen :

  —-To improve the science of nutritional advice, the BMJ (formerly the British Medical Journal) and the Swiss Re Institute will jointly publish a series of articles under the banner of “Food for thought: The science and politics of nutrition.”

  Swiss Re believes that improved nutritional advice will lead to better health outcomes and greater societal resilience against lifestyle diseases.

  Don’t miss out on this opportunity to join nutritional researchers and interact with leading experts in the fields of medicine, research and public policy backgrounds. Together, we can reclaim the nutritional debate for science and evidence-based research.

  Nutrition, which is often neglected, is one of the biggest drivers of the global epidemic of chronic lifestyle diseases, including obesity and diabetes. However, the evidence base for dietary advice is beset with poor quality science and unresolved controversy.

 5. 5
  Thomas H säger

  Märkligt! Ingen svensk expert med? Mai-Lis Hellenius t ex. som är ute och håller föredrag på Svenska sjukhus! Eller är vårt land på efterkälken……

 6. 6
  Hans-Olof Persson säger

  Äntligen!

  Paradigmskiftet är på gång även om det kommer att ta tid.

  Tack vare Dig Annika Dahlqvist, har jag under många år följt frågan
  och vill gratulera dig till din stora framgång.

 7. 7

  Ska vi härmed dra slutsatsen att Midgårdsormen nu hittat sin svans och börjar äta upp sig själv?

  Den stora lögnen vilar på fyra fundament: multinationella livsmedelsföretag/dagligvaruhandeln, multinationella läkemedelsföretag/sjukvården, banker/individens slaveriskuld och sist men förmodligen det mest meningslösa, försäkringsbolag!

  Landet som inte går att stava till är det ledande landet i Europa på alla dessa 4 områden! Försäkringar är en exakt statistisk vetenskap! Även sanningar som är okända för allmänheten är kända för dessa bolag. Skulle någon algoritm vara fel och.bli kostsam så korrigeras den omedelbart med höjda premier!

  Om nu försäkringskapitalismen kliver ut ur den kapitalistiska slaveriet och lögnerna, Då kommer Nestlé som idag representerar mer än hälften av ICAs utbud, den skadliga hälften, få minskad lönsamhet! Sjukvården skulle dela ut mindre piller! Och folk som fungerar betalar sina skulder och samlar medel för himmelriket eller arv. Sämre låntagare, alltså!

  Om denna Sweischiska pengamaskin får arbeta ifred så äter den upp sig själv och människor blir fria till slut (:

 8. 8

  Råkade höra några av föredragen och tror nog inte att det är något nytt på gång, tyvärr…verkar vara precis det vanliga bladdret med att man måste byta ut det mättade fettet med omättat för att klara sej från cardiovasculära sjukdomar och att LDL är en marker för både det ena och det andra…suck…
  När katten ska dom, dessa kostrådgivare som sitter där i sina kommissioner och med fina ord diskuterar nutritional guidelines….som ska leda folket till better health outcomes and greater societal resilience against lifestyle diseases, om dom inte ens orkar göra sej besväret att plugga in dom hittills kända basala biokemiska reaktionerna??
  Men dom fortsätter minsann att vara totalt ignorerade…!?
  Jag blir så besviken…och så förbluffad…och undrar: är det inga andra som känner det likadant??
  I så fall måste det ju vara fel på mej…och jag får väl använda min tid på mera matnyttiga studier..?!
  Där jag bor, säjer man ibland ”pazienza…”…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa