Monsanto dömda för cancerframkallande Roundup

The Guardian: Monsanto ordered to pay

Monsanto ska betala 289 milj(?)dollar för att ogräsmedlet Roundup har orsakat en man cancer. Ytterligare en rättegång är planerad till hösten.

 

Comments

 1. 1
  Maud Marie Ryding Lönnberg säger

  Vad med alla de andra som dött av cancer och som inte haft råd att processa.

  Har arbetat i Kenya sedan 1989/1990 och också sett vad de s.k. ’bättre’ grödorna skulle ge för för skördar men man undvek att nämna att man inte som med de äldre inhemska säden kunde man spara för sådd till nästa års skörd..Dom fick bitterligen erfara att det nya fröet var odugligt att använda året därpå..det var ingen som berättade..och jag kom för sent för att kunna säga det..och ingen av dessa hade råd att processa varken mot det eller besprutningen med cancerframkallande medel..

  Avaaz.org har sedan många år uppmärksammat det här…och under lång tid – värda att stödjas för att bilda opinion emot sådant och över hela världen.

  Maud Marie

 2. 2

  Maud Marie, vad du beskriver gäller inte bara Kenya utan även andra delar av Afrika och tydligen även Indien och delar av Sydostasie. Genom att förhindra småbönder att använda sitt eget utsäde skapar man en ny typ av livegenskap hos de folkgrupper som är sämst rustade att klara av det.

 3. 3

  Gudars skymning…..vilka skurkar det finns i den här världen…
  Man blir mållös….

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Såg att de ska överklaga ..och så kommer det förstås att hålla på. 🙁

 5. 5

  H o t e t m o t l i v e t

  William F. Engdahls bok ”Hotet mot livet” var en verklig ögonöppnare.
  Av och till tänkte jag – den här boken kommer jag inte igenom. Då tog jag en paus och till slut hade jag kommit till sista sidan.

  Citerar några rader ur en bokpresentation/recension (nätbokhandel).

  ”Hotet mot livet – den genetiska manipulationens dolda agenda är en ögonöppnare, ett måste för alla de som söker en djupare kunskap om kopplingarna mellan den genetiska revolutionen, den gröna revolutionen och eugeniken, den ”vetenskap” som sysslar med rashygien, och för alla de som har åtagit sig att verka för social rättvisa i världen och för varje människas rätt att fatta välgrundade beslut baserade på relevanta fakta.”

  ”Det som är så skrämmande med Engdahls syn på världen är att den är så realistisk. Även om vår civilisation har byggts på humanistiska ideal, har allting i den ”fria marknadens” nya tidsålder – vetenskap, handel, jordbruk och till och med utsäde – blivit till vapen i händerna på ett fåtal globala företagsbaroner och deras politiska medlöpare.” – Árpád Pusztai, biokemist, f.d. forskare vid Rowett Research Institute, Skottland”

  ”Om du vill få kunskap om den sociopolitiska agendan – varför bioteknikföretagen insisterar på att sprida gm-utsäden över hela världen – bör du läsa denna väl dokumenterade bok. Du kommer att förstå hur dessa företag vill uppnå kontroll över hela mänskligheten, och varför vi måste göra motstånd …” – Marijan Jost, professor i genetik vid Agriculture College Krizevci, Kroatien”

 6. 6
  Lars Henrik säger

  Bayer, som nyligen beslutat om samgående med Monsanto, faller på börserna p g a domslutet: https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/tyskt-lakemedelsbolag-faller-tungt-efter-dom-6925757

  Domen betraktas som vägledande.

 7. 7

  Mormor, hos Monsanto är man medveten om att kundkretsen minsker efterhand som bönderna begår självmord.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Farmers%27_suicides_in_India
  Dock inte så kraftigt att det skulle löna sig att ändra marknadsföringen.

 8. 8

  Ett dotterbolag till Monsanto i Sverige är Unilever. Sky allt ifrån dem som pesten.

 9. 9

  Bra att Monsanto äntligen möter lite motstånd. Men att Unilever är ett dotterbolag stämmer inte. Det är bara rykten som florerar på nätet ibland.

 10. 10

  Jag brukar följa Avaaz som är en internationell folkrörelse som håller ögonen på hur olika intressen gör saker som är dåliga för mänskligheten på olika vis. – Avaaz ordnar kampanjer och stora protester med namninsamlingar. Har protesterat mot Monsanto – som i sin tur försöker stämma Avaaz.
  https://www.theguardian.com/environment/2018/feb/23/monsanto-demands-avaaz-hands-over-all-of-its-campaign-data

  Bisamhällen som dör pga pesticider. https://secure.avaaz.org/campaign/en/eu_neonics_dispensations_loc/?slideshow

 11. 11

  I Sverige är det bara att vräka på Roundup men tvätta av bilen får man inte på egen gård.. Så sjukt, tacka globalistMP för det. I ett fritt Sverige utan EU hade vi kunnat förbjuda det direkt. AFS och VÄNSTERN (SD!?) är de enda partierna som inte vill att Sverige ska upplösas vilket är planen med EU steg för steg(Kalergi).

 12. 12

  Det verkar stämma, att Unilever inte ägs av Monsanto, tack för den upplysningen. Lika fullt är Unilever ett av de fulare företagen i världen, i Sverige har de t ex ”utbildat” dietister. Så nog ställer Unilever till med en del elände, också.

 13. 13

  Råkade titta lite på Unilever Food Solutions…o såg att deras kontaktperson, en utbildad dietist som arbetat där sen 30 år tillbaka…och som bl a har koll på näringsinnehållet i deras produkter för alla de nordiska länderna, tycker att Livsmedelsverkets kostråd från 2015 är de absolut bästa…och själv gillar hon inte alls trenden med mycket grädde, ost och fett, utan rekommenderar att byta ut olivolja mot rapsolja eller flytande margarin, äta mindre mättat fett, mindre kött, mer potatis och rotfrukter och mer frukt och bär.
  Anser att den mest överskattade hälso-trenden är LCHF…och den mest underskattade är de svenska kostråden från LMV år 2015.
  Vad jag förstått så förespråkar Annika själv, som huvud-representant för LCHF, en kosthållning med lite kolhydrater, som man får i sej med ett generöst intag av grönsaker och är fullt tillräckligt, med någon frukt per dag, moderat med proteiner, alltså absolut inga överdrifter med biffstekar där inte, och generöst, igen, med mättat fett, utan att för den skull frossa i grädde, smör och ost….
  Denna kosthållning verkar vara det bästa sättet för att behålla en god hälsa även upp i högre ålder, så långt som nu är möjligt…
  Naturligtvis med hänsyn till var och ens individuella behov, i enlighet med det epigenetiska inflytandet som varierar från person till person……
  Har jag missat nåt kanske…?

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  13 Mormor
  Det stämmer, förutom att jag tycker att det räcker med en frukt som lördagsgodis. De som har problem med sockerberoende kan skippa frukten helt. Den söta frukten kan trigga sockerbegäret.

 15. 15

  Men Annika, om vi å andra sidan kunde lära oss att äta enligt dina enkla ”dietary patterns” skulle vi inte bli vare sej överviktiga eller diabetici…och antagligen klara oss bättre även från cancer…och då skulle vi lugnt kunna tillåta oss en frukt per dag…kanske t o m två, om så skulle vara!?
  Och dessutom skulle vi slippa tappa en massa tid på att traggla oss igenom alla dessa onödiga studier om kolhydrater förlänger eller förkortar livslängden eller om det möjligtvis är det röda köttet som är boven….även samma forskare, som leder dessa studier, hänvisar ofta till de oundvikliga misstag och ”errors” som är förknippade med resultaten….
  Ångrade dock lite min negativa kommentar häromdan om Swiss Re conference…och kollade därför igenom lite mer noggrant dessa experters utlåtanden, vilket tog igen en massa tid….men måste tyvärr återigen bekräfta att ingenting nytt av vikt framkom.
  Till och med den gamla sanningen om ”kalorier in och kalorier ut” fokuserades som oundviklig….so what can you say…??
  Att det är deprimerande är det minsta…

 16. 16

  Jag och mina får äter stora mängder äpplen nu och vi blir alla tjocka och feta. Äpplen innehåller egentligen bara energi och vatten, sockervatten med skal.

  Om man jämför äpplen näringsmässigt med ägg, så visar det sig att man måste äta 200 äpplen för att näringsmässigt komma upp till ett ägg!

  Äpplen är godis och räddningen för djuren som behöver mycket fett inför vintern.

  fineli.fi

 17. 17
  Piltson säger
 18. 18
  Jösses säger

  Även näringsläran i hemkunspen i den svenska skolan är korrupt. En utmärkt grogrund för framtida ohälsa och inkomster till företagen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa