SNF:s nya informationssajt

SNF (Swedish Nutrition Foundation, den svenska lobbyorganisationen för Livsmedels- och läkemedelsindustrin. Det svenska etablissemanget i övrigt är också med där) är desperata i sin kamp mot LCHF-rörelsen. De har nu startat en ny informationssajt, nutritionsfakta.se, för att bekämpa LCHF. Rubriken är Alternativa fakta är inget alternativ. Det finns alltså inget alternativ till etablissemangets kostläror. Tusentals eller miljontals vittnesmål om hälsoförbättringar av LCHF utdöms som irrläror.

 

Comments

 1. 1
  Krister Rundqvist säger

  I Sunne så pratades det om att lämna in berättelser om LCHF och dess inverkan på oss som tillämpar det. Är det möjligt att ordna så att det blir ett massinskick till myndigheten?

 2. 2
  Elisabeth säger

  Vojne vojne, jag tar mig för pannan när jag läser texten på den sidan. Det här blir något för Ann Fernholm att bita i. Hon har ju alltid på fötterna för det hon säger, med underbyggd argumentation.

 3. 3
  Piltson säger

  SNF är en bulvanorganisation för svensk matindustri.
  Om sånt skrev Robert Proctor att de är avsedda att ge pengar till ”research that would seem to be addressing …health but doing nothing of the sort.” (Angnotology sid. 14).
  Forskare som tog emot anslag från en sådan organisation ”…knew from the beginning what they were spposed to find…”, och gjorde det inte det så var det normala att undersökningen lades ned utan att resulaten rapporterades.
  Vi har väl ingen anledning att anta att det kan gå till på annat sätt under SNF?

 4. 4
  Elisabeth G säger

  De är för patetiska. När de snackar om ogrundade påståenden kan de titta sig själva i spegeln.

  Det är fullständigt ofattbart att människor kan vara så ohederliga att de totalt struntar i andra människors lidande. Kunskapen finns och de borde sluta ljuga.

 5. 5

  SNF:s vd Susanne Bryngelsson skriver:.

  – Ofakta är ett otyg, det skapar problem eftersom det på sikt underminerar förtroendet för forskare, myndigheter och branschen, och försvårar folkhälsoarbetet. Därför behöver ofakta om nutritionsfrågor mötas med nutritionsfakta. Kunskapen måste nå ut, få fäste och byggas på.

  Visst har hon träffat mitt i prick?

 6. 6
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Visst har Susanne Bryngelsson träffat mitt i prick – utan att inse att kommentaren ju gäller SNFs egen ofaktiska information! — Ja jisses så mycket konstigheter svenska myndigheter håller på med.. Man vet snart inte om man ska 😀 ..eller 🙁

 7. 7

  När PURE studien publicerades i Lancet, så kom en del kritik. PURE svarade på kritiken.Svaret finns återgivet på kostdoktorns forum:
  https://forum.kostdoktorn.se/topic/11719-sj%C3%A4lvutn%C3%A4mnda-experter-i-kostfr%C3%A5gan/?do=findComment&comment=141394

  Sockerindustrins lobbyister får det allt svårare.

 8. 8
  Thomas H säger

  Det där är bara en del i den pågående instituella korruptionen som nu RRV så bra beskrivit i den rapport dom lämnade till regering och riksdag för över ett år sedan! I det fallet så handlade det om läkemedelsindustrins otillbörliga påverkan på läkemedelsverk och skolmedicin. Detsamma förstås vad gäller nutrition……

 9. 9
  Lars Henrik säger

  @Thomas H:
  Bra att du påminner oss om denna rapport från Riksrevisionen. Dagens Nyheter gjorde ju sitt bästa för att överskugga publiceringen genom att samtidigt blåsa upp oegentligheter inom organisationen till löjliga proportioner. Detta om något fick mig att betvivla DN:s integritet som nyhetsförmedlare.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa