Är kokosolja farligt för hälsan?

Inlägg av Lars Bern.

Svaret är ett rungande NEJ!

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Lars ”karta” i artikeln över var AHA’s pengar kommer ifrån säger det mesta om AHA som ett köpt desinformationsorgan.
  På slutet finns även Unilever med, det företag som förmodligen låg bakom Ancel Keys falska varningar genom förvriden korrelation mellan mättat fett och hjärtdödlighet.
  Det stora drivet lär ha börjat med att det på 1950-talet lilla och inflytelselösa AHA plötsligt gavs mångmiljon belopp av Unilever och tydligen nästan obegränsad publicitet i välspriden USA-press. Anledningen till att Ancel Keys kurvor plötsligt hamnade på Times förstasida utan diskussion med t.ex. Yudkin som redan då ansåg att sockret låg bakom korrelationen som Keyes visat upp, genom att ta bort de länder som inte ”passade”.

  Unlever pushade naturligtvis sina omega-6 oljor istf mättat fett. Något som gjorts sedan 1912, då transfettet Crisco introducerades som ett hälsosamt alternativ till animaliskt fett, också helt utan vetenskaplig grund.

  Uppgifterna delvis hämtade från Nina Teicholz bok ”The big Fat Surpise”.
  Korruptionen som demonstrerats, och aktivt forstätter idag överstiger vad jag kan se all annan känd korruption i världen mångdubbelt i pengar som dragits in genom den och sjukdom den orsakat. Innan 1912 existerade hjärtsjukdom som en ovanlig sjukdom. Idag vet vi att socker, transfett och för mycket omega-6 är stora bovar i sjukdomsförloppet. Inte mättat fett som kokosolja och många djurfetter.

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Ja absolut ..ett rungande NEJ!!

  Dessutom har jag undrat över hur det kommit sig att rapsolja blivit så populärt i Sverige. Vad/vilka ligger bakom det? Då jag bodde i Sverige, var jag så känslig för denna gräsliga gröda att jag var tvungen att hålla andan varje gång jag körde förbi ett rapsfält. Vid besök på Österlen har jag märkt att antalet fält dessutom har ökat betydligt under åren. Vacker (på avstånd!) är den blommande rapsen visserligen men hälsosam är dess olja ..inte!

 3. 3
  Piltson säger

  Sten Björsell: “…överstiger vad jag kan se all annan känd korruption i världen…“
  Ja, och därför känns det angeläget att få Robert Proctor att ta upp även kostpropagandan. Hans forskning i “systematisk spridning av okunskap“ har hittills uppmärksammat t.ex. tobaksindustrin, miljöförstöring, GMO och cancerforskning i Nazityskland. Men det verkar som att han inte vill ta upp frågor så länge de berör aktiva ekonomiska intressen.
  Därmed blir hans arbete mest av historiskt intresse. Det är tråkigt, för han har utvecklat en begreppsapparat och metod att analysera “deliberate production of ignorance in the form of strategies to deceive“.
  Ett tema att ta upp vore t.ex. användning av epidemiologi för att frambringa ett på förhand uttänkt forskningsresultat. Ett annat vore massmediernas mjäkighet inför kunskap som strider mot officiella dogmer.
  Se inledningen till hans bok “Agnotology“ (Stanford UP 2008) och sänd honom gärna en påstötning: rp@stanford.edu

 4. 4
  I Like Neil Young säger

  Som vanligt gäller – Follow the Money

 5. 5
  I Like Neil Young säger

  Omega 3 är verkningslöst….;)säger forskarnätverket Cochrane
  https://www.news55.se/tt-nyheter/forskare-omega-3-ar-verkningslost/

  Kommentarer på det?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa