Low Carb godkänt som kostråd i Storbritannien

Diabetes.co.uk.

Qismet, (Quality Institute for Self Management Education and Training)  har godkänt Low Carb som kostråd i Storbritannien, och godkänner att dieten ska rekommenderas, för diabetiker och prediabetiker, av NHS (National Health Service).

326000 personer med diabetes2 i Storbritannien har följt Diabetes.co.uk’s Lowcarb-program, vilket har hjälpt dem att sänka sitt blodsocker, gå ner i vikt, och minska sin medicinering.
Man har också noterat en kostnadsminskning för medicinering på 385 pund per person och år.
De har nu också lanserat en motsvarande satsning för diabetiker typ 1.

 

Comments

 1. 1
  Piltson säger

  Få sem om dom lyckas påverka synen hos folkhälsomyndigheten Public Health England, vars ”Eatwell guide” ser ur så här:

  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/528193/Eatwell_guide_colour.pdf

 2. 2
  sten bjorsell säger

  1 Piltson: Postade just nu din länk med ett förslag att ta fram en egen ”kosttallrik” på diabetes.co.uk.
  Det rör på sig snabbare i England än här tack vare alternativmedia.
  Även kostdoktorn och vi andra i Sverige borde anstränga oss att ta fram alternativ till vårt livsfarliga verks kosttallrik, En ”normal”, innan USA-råden ”sänkte” hälsa och kroppsvikt även här, följt av en ”striktare” och en ”diabetesvändare”. I samband med ”högkolhydratkost” bör även nämnas att det är just den kosten som bjuder in till mellanmål då den bara mättar kortsiktigt, och sedan accelerar överätning, till skillnad från normalkosten som man ”röstade bort” i USA 1979 som sedan förstårt hälsa för så många.

  En annan inte oviktig ”detalj” är att övergödning av matproducerade jordar med NPK producerar med brist på andra livsviktiga mineralerna som annars tas upp naturligt från berget. En radda med sekundära viktiga mineraler, plus de flesta av de sk Rare Earth Elements förloras genom NPK-vansinnet, förutom att jordens vattenhållning och vattendistribution decimeras katasrofalt vid torka, som vi ser idag.

 3. 3
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  En sådan trevlig nyhet! Det har börjat ’röra på sej’ s a s… HURRA!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa