Fiskpinnar och pulvermos

SvD.se.

Fredrik Sjöberg recenserar livsmedelsteknikexperten Andreas Håkanssons bok Det ängsliga matsamhället – Det fina med färdigmaten.

Andreas har tydligen kommit fram till att industrimaten är bra och behändig – och inte alls farlig.

Fredrik tycker att LCHF påminner om KFML (en extrem vänsterorganisation).
Andreas tycker att industrimaten befriar kvinnorna från träligt slit i köket. I min närmiljö är det lika mycket männen som skapar mat i köket. Själv lagar jag enkel LCHF-mat, och det är inget träljobb alls.

 

Comments

 1. 1
  Patrik säger

  Vad är problemet med industrimaten?

  Att den tillsammans med felaktiga kostråd skapat historiens sjukaste befolkning skulle jag säga.

  Och det här är ingen ”konspirationsteori”. Läs Weston Price, John Yudkin m.fl. Det här hade man förstått redan i början av förra seklet. Men av någon anledning har dessa aldrig kommit till tals i vår medicin och media. Och DÄR ser i alla fall jag en konspiration.

 2. 2
 3. 3
  Jösses säger

  Tänk om en sån som Andreas Håkansson kunde lägga sin energi på sånt som förbättrar människors hälsa istället för försämrar den. Han har uppenbarligen valt att följa pengarna istället. Fy vad tragiskt.

 4. 4

  Observera att Andreas Håkanssons bok publiceras av förlaget Fri Tanke som är nära besläktat med Vetenskap och Folkbildning som en gång delade ut sin mobbande förvillarutnämning till dig Annika. Håkansson är vad jag kan förstå en framstående lobbyist för Big Food. Han har tidigare publicerat en artikel i SvD mot sockerskatt: https://www.svd.se/professor-darfor-ar-skatt-pa-socker-fel-vag
  Att Big Food sänder fram sina lobbyister är en ära för LCHF-rörelsen, det visar att man är djupt oroad i det lägret – med all rätt.
  Jag kommer i höst med min bok om den metabola pandemin och den blir en rungande vidräkning med figurer som Håkansson.

 5. 5
  Elisabeth G säger

  # 4

  Tack, Lars Bern, för din information. Jag började googla för att se vilka bindningar Håkansson har men gav upp för tidigt (här är så sagolikt varmt så man bara rinner bort). Det du skriver förklarar dock allt. Det är som vanligt att man måste ”follow the money”.

  För övrigt är det ju, som Annika skriver, så att riktig LCHF-mat är enkel att laga. Ett par kilo högrev, bog eller liknande som får stå och puttra i ett antal timmar kräver väldigt lite arbete men blir till många middagar i kombination med en fet sås och lite grönsaker.

 6. 6
  I Like Neil Young säger

  VoF är ungefär som Antifa och Miljöpartiet. En fara för samhället och folket.

 7. 7
  Dennis säger

  Tidigare tallriksmodell får väl beskrivas som HCLF eller hur och själv menar jag att det många gånger kan vara ett tillräckligt steg att därifrån gå över till MCMF d.v.s Medium av det hela. Kommentarer kring detta ?

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  7 Dennis
  Jag tycker att var och en får prova sig fram till vilka andelar av kolhydrater och fett som passar bäst för dess hälsa, välmående och viktkontroll
  Dock bör alla minimera intaget av socker, (spannmål?) och industriprocessade vegetabilier (Tex tunna vegoljor).

 9. 9
  Lars Bern säger

  Den stora PURE-studien visar tydligt att hälsoproblemen med kolhydrater börjar när de överskrider ca. 40% av kaloriintaget. Lyssna gärna på denna korta presentation av en av världens främsta kardiologer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=f2LYe4Gzmc4
  Den studien ger starkt stöd för LCHF.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa