Fettfrågan i Laholm avgjord – Lättmargarinet segrade

SVT.se.

För smöret röstade Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Laholmspartiet och Sverigedemokraterna.
För lättmargarinet röstade Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Trygghetspartiet och Medborgerlig samling.
Kommunstyrelsens ordförande, Elisabeth Babic (M), tyckte att det var bra att margarinet vann, för det har ju Livsmedelsverket i ryggen.

Man skulle kunna tycka att Liberalerna skulle vara för ett fritt val av smörgåsfett, och att Centerpartiet skulle stödja landets egna fettproduktion.

 

Comments

 1. 1
  Arvid säger

  En politisk fråga…så dumt!
  Servera både ock…så får var och en välja!
  Det vore väl bra om barnen får känna skillnaden! Då vinner nog smöret så småningom.

 2. 2
  Gunnar Isaksson säger

  Gissningsvis vinner smöret starkare stöd efter valet i september. Då är det bara att lägga fram en ny motion.

 3. 3
  Gäst säger

  Emot smör….man undrar varför?

  Emot var Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Trygghetspartiet samt Medborgerlig Samling.

 4. 4
  Lars Andersson säger

  Jag misstänker att det är mera rapsodling än frigående kor i Laholm

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  4 Lars Andersson
  Är det mer rapsolja i lättmargarin än i Bregott?

 6. 6

  Visar i alla fall att frågan är laddad och att det gäller att inte förtröttas med information om forskning och annan fakta. Har problemet i min egen familj och har sedan länge insett att jag bara låser positionerna om jag tjatar. Mår illa av att se skadliga fetter när jag öppnar deras kylskåp. Känner mig maktlös då jag förstått att det bästa jag kan göra är att hålla käften. En i den familjen har prostatacancer så det är verkligen allvarligt.

  Till och med vetenskapsjournalisterna verkar lamslagna av läget. Som Henrik Ennart som verkligen inser sanningen men hela tiden måste balansera på en knivsegg för att inte trampa fel och göra sig omöjlig. Hur gjorde de med rökningen när sanningen till slut slog igenom? Finns det någon inspiration att hämta därifrån?

 7. 7
  Kristina Bengtsson säger

  Jaså, Jaha….. Laholms Kommun VILL att alla skolbarn och lärare m.fl. SKALL äta symaskinsolja och bensin på kolhydratsmörgåsarna….. Nä, Fy! Hoppas alla skrapar av oljan och slänger.. Inte klokt. ! Rena Hedendomen !!!!!

 8. 8
  sten bjorsell säger

  En syster började dagligen vid ca 65 skaka lätt på huvudet utan att märka det själv. Samma som vår mor och mormor lidit av, innan dom bägge gick bort mycket för tidigt. Tråkigt, eftersom vi såg det som ärftlig Parkinson. Min syster hade köket fullt av lättprodukter, inklusive rapsolja. Försiktigt förklarde jag att omega-6 fetterna som är de oljorna innehåller mest av är instabila och om man äter mycket av det så integreras dessa gradvis i kroppens strukterer. Oljornas instabilitet innebär att de är lättoxiderade och ”går sönder” lätt, vilket kan skada ordentligt när fetterna t.ex läggs in i isolering av nervtrådar som myelin.
  Då kan det senare lätt bli kortslutning med ej förutsägbara konsekvenser. En del sådana fetter kan också lagras in i eller vid grå celler runt hela kroppen. Så lite skämtsamt sa jag att om hon kastar ut alla dom här billiga industrifetterna och ersätter dom med riktigt smör, och Fois Gras, eftersom hon bor i Frankrike, kan hon nog få lite bättre ordning på karossen, varefter vi skrattade lättsamt. Hon hjälpte mig senare att hitta utmärkt Fois Gras i Frankrike som jag ville ha bl.a.för dåvarande hjärtsjukdom(!)
  Mina kommentarer tog och hon bekräftade senare att hon kastat ut allt ”skräpfett”. Ca två år senare när vi träffades igen hade alla ”tidiga Parkinsonsymptom faktiskt försvunnit! Helt och hållet. Först då kunde jag påpeka det, men då vägrade hon acceptera att hon någonsin haft skakningar som hennes mamma tidigare. Hennes man bekräftade direkt vad min fru och jag märkt två år tidigare och hade undrat varför de försvunnit.
  Det bästa fettet för både kaross och motor är naturligtvis det som är mest svåroxiderat, det mättade. Vilket det finns mest av i smör.

 9. 9

  Vad är Fois Gras?

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  9 Marianne Peterstrand
  https://www.foiegrasgourmet.com/sv/olika-sorters-foie-gras
  Foie gras. Gås- eller anklever. En delikatess.
  Det tråkiga är att gåsen eller ankan tvångsmatas med spannmål för att få levern fet och god.

 11. 11

  https://www.google.se/search?q=fois+gras&oq=fois+gras&aqs=chrome..69i57.4401j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  Gås eller Anklever.

 12. 12
  Kristina säger

  O… Tack att Du berättade , sten ! Mycket tack ! Min väninna bor nu på ett Äldreboende p.g.a. Parkinson.. Tycker det är hemskt, hon har dessutom fått dåligt minne. Hon är så snäll, har arbetat i Sjukvård. Tänk om jag på något sätt kunde hjälpa henne och familjen. Själv äter jag LCHF till 75% sen september förra året. Mina blodvärden och mina fysiska krafter är bättre nu. Tandläk. sa, att mitt tandstatus är bättre, och beror på LCHF-Kosten. SMÖR måste vi ha,för ”allt smör i Småland…..” Nu måste Laholms Kommun skärpa sig !

 13. 13
  I Like Neil Young säger

  Rösta bort Globalisterna i höst så lär det bli ändring.

 14. 14
  Marika Renström säger

  Men om man vill frångå att använda mjölkprodukter helt, är det olivolja och kokosolja som gäller då?

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  14 Marika Renström
  Olivolja, kokosfett, avokado. Annat animaliskt fett.
  Fler förslag?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa