Röd linspasta höjde inte blodsockret

Monique testar olika livsmedel avseende blodsockerreaktion. Hon testade nu röd linspasta, och det höjde inte sockret alls.

Tips för den som saknar pasta.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Betyder det att den huvudsakligen består av resistent stärkelse , det som matar tjocktarmen?
  Halvkokad potatis kan nog också platsa där, den okokade biten.
  Kanske något för ”carbloaders” för att minska diabetesrisken .

 2. 2
  Gunnar Isaksson säger

  Det är intressant men jag skulle nog önska att hon testade på en insulinberoende diabetiker. Ingen mening alls att exempelvis testa på mig. Har varit utan stärkelse i fem år och har faktiskt nyligen provat att äta en stor pizza vilket jag inte gjort på ca 6 år.

  Förut har jag provat med flera wienerbröd och bägge gångerna hände inget med blodsockret. Konstigt nog blev jag hård i magen av pizzan för det händer annars aldrig.

  Min gissning är att min kropp efter dessa 5 år slutat att producera enzymet Amylas som bryter ned stärkelse till socker. Då hamnar stärkelsen i tjocktarmen ungefär som om jag ätit resistent stärkelse. If you don’t use it you loose it

  Det är inte så att jag kan börja äta stärkelse regelbundet för då kommer troligen produktionen av Amylas igång och blodsockret börjar svänga rejält. Troligen kan jag framöver utan problem äta julgröt och vid midsommar äta sill och några färskpotatisar.

  Jag blir jämnt överraskad över hur min kropp fungerar. Tur att jag är ingenjör till professionen och lärt mig att observera experiment, Visst hade det varit perfekt om jag kunnat testa min nivå av insulin men den lyxen har jag inte.

  Noterade att efter pizzan så kom ingen hunger efteråt vilket antyder att det inte blev socker av allt mjöl.

 3. 3

  Mycket intressant, både själva pastan, men också Gunnars kommentar. Det hade varit superintressant att testa olika sorters mat och hur det påverkar blodsockret för både ”vanliga” men också sådana som har ätit LCHF under lång tid.

 4. 4

  Jag tror faktiskt att det kan vara personligt vad som höjer blodsockret. Bröd kan höja det mycket för Pelle, medans det höjer det väldigt lite för Lisa. Om de sedan testar Banan, så höjer det det lite för Pelle men mycket för Lisa.

  Egentligen så borde alla köpa en blodsockermätare och testa alla möjliga livsmedel för att se hur man själv reagerar.

 5. 5

  För diabetiker, prediabetiker och personer som lider av metabolt syndrom så blir det säkert en tydlig blodsockerreaktion av linspasta? Monique hör nog inte till den gruppen.
  Om man har ätit enl lchf länge, som Monique, så har man i många fall blivit av med den snabba insulinhöjningen vid kolhydrattillskott. Insulinreaktionen har normaliserats.
  Ni kommer väl ihåg testet som Ann Fernholm o Kerstin Brismark gjorde? De åt båda två en lika stor skål med lösgodis och mätte upp blodsockret före och efter. Ann fick en lätt höjning, inte mycket alls, medans Kerstin Brismarks blodsocker höjdes rejält. – Förmodligen led Kerstin av pre-diabetes. Skillnaden mellan deras reaktion på kolhydrattillskottet var slående.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa