Subvention av TBE-vaccin rekommenderas inte i Sverige

Ur artikel i Läkartidningen:

”Från Slovenien [6] redovisas klart oroande resultat. Av 2 332 patienter smittade med TBE-virus var 39 (1,7 procent) vaccinerade. I jämförelse med matchade, ovaccinerade personer som haft TBE uppvisade de en ökad andel av medvetanderubbning, pares och ökat antal leukocyter. De behövde mer intensivvård och betydligt längre sjukhusvård. Dessa parametrar var signifikant (P <0,001) värre än i den köns- och åldersmatchade ovaccinerade gruppen som haft TBE.”

 

Comments

 1. 1

  Dr. Mercola skriver i dagens nyhetsbrev kallat ”Are ticks winning?” om andra organismer som kommer med ett fästingsbett.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/04/24/ticks-lyme-disease.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art3&utm_campaign=20180424Z2&et_cid=DM202275&et_rid=284123373

  Det kan nog vara klokt att klä sig ordentligt när man går ut i skogen och det finns nog sannolikt fler virus än de flavivirus man valt ut för TBE-vaccinet (där E står för hjärnhinneinflammation) som ska komma från början främst ifrån råttor och sannolikt en mängd bakterier förutom spiroketen borrelia som ska komma främst ifrån rådjur som dessa fästingar bär på.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Flavivirus
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Spiroketer

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa