Konflikt om Sockrade pengar

P1 Konflikt om Sockrade Pengar.

Konflikt, om sockerindustrins enorma lobbyism inriktad till alla betydelsefulla instanser, för att främja sockerförsäljningen.
I Sydamerika är metoderna ännu brutalare, med dödshot, mord och mordförsök.

EU har tagit bort sockerkvoterna, vilket gör att sockerindustrin räknar med ökade försäljningsvolymer.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Sockerindustrin – den nya tobaksindustrin?
  Kanske t.o.m. farligare än tobak, eftersom vi låter vår små frossa tidigt och ofta i det idag.
  Fransyskan Jeanne Calment blev 122. Slutade röka vid 120 och åt stora lass av mörk choklad och olivolja, och skippade för det mesta frukosten, dagens ”viktigaste måltid”. Måltiden som sätter igång jojo-hunger när den består av lättmjölk och Muesli/Kellogs. Guldgruvan för skräpmats- och hälsovårdsindustrin, men knappast för långvarig hälsa enligt ovan.

  Men ingen frukost stämmer utmärkt med att låta matsmältning vila och ge längre tid än natten för autofagosomerna, våra viktiga inre återvinnings- och renhållningsarbetare. Vem vill inte få blodkärlen rensade utan en kirurge med ”piprensare”?

 2. 2
  Patrik säger

  Ja det där med rökning är ett känsligt ämne. Jag röker ibland men bara rökverk som är starka nog att man får önskad effekt utan halsbloss. Det är filtercigaretterna som kom på 60talet som är de farligaste eftersom man drar ner i lungorna

 3. 3
  Hanveden säger

  # 2
  Filtret i filtercigaretterna tar inte bort ett av de farligaste ämnena i tobaken…

  Från Wikipedia: ”Polonium 210 är en naturlig förorening i tobak och antas vara en av de många faktorer som kan initiera lungcancer”

  Tore Scherstén nämner detta om Polonium 210 i denna video om ”Inflammation som orsak till folksjukdomar”
  videon har mycket annan information som är tänkvärd…

  https://www.youtube.com/watch?v=0X6xdaeDNEA

  mLCHFh B-) .

 4. 4
  Patrik säger

  >Filtret i filtercigaretterna tar inte bort ett av de farligaste ämnena i tobaken…

  Det jag menade var att filtret gör tobaksröken såpass svag att den är går att dra ner i lungorna. Röker man cigarr/pipa så går knappast det.

  Och det är just det som gör cigaretter farligare, i synnerhet svagare light cigaretter eftersom dessa gör att rökaren drar djupare halsbloss för att få en nikotinkick.

  Tobak har nyttjats i alla tider, och det är så klart hälsosammare att inte göra det, men det var när filtercigaretten kom som lungcancer började bli vanligt.

  Och nu börjar tyvärr personer som aldrig rökt få lungcancer. Jag misstänker att detta beror på för lågt intag av naturligt fett. Fett är viktigt för lungornas funktion.

 5. 5

  Patrik

  Kan det vara så att du fått i dig så mycket av nervgiftet nikotin, så att du underskattar riskerna med rökning?

  Varannan rökare dör av rökningen, och de som dör av rökningen förkortar sitt liv i genomsnitt med 22 år.

  Jag har träffat en del rökare som slutat röka efter de fått lungcancer, då har det varit försent.

 6. 6

  Min farfarsfar var 99 år när han dog på sextiontalet och då hade han rökt varje dag sedan han var 14. Naturligtvis säger jag inte att rökning är ofarligt, tvärtom, men han levde också under en tid när socker inte hörde till vardagsmaten.

 7. 7

  Detta är även min erfarenhet av storrökare förr i tiden, dessutom så drog halsbloss även när de rökte pipa.

 8. 8

  Det är möjligt att den större sockerkonsumtionen idag kanske leder till att MER än varannan rökare kommer att dö av rökningen. Min far blev 89 trots han rökte över 60 år. Men statistiken visar hur det är i genomsnitt.
  Alltså varannan rökare dör av rökningen.

 9. 9

  Kanske får man lättare lungcancer om man röker och samtidigt äter massor med kolhydrater?

 10. 10

  Skulle tro att du har väldigt rätt i ditt antagande. Man kan ju ställa sig frågan varför KOL har ökat bland ickerökare. Kan vara samma anledning som att fettlever ökar bland icke alkoholister.

 11. 11
  sten bjorsell säger

  Socker är ju både lönsamt och farligt, anledningen till ”sockrade” pengar. Innan sockerpriset sjönk från ”exotiskt” till överkomligt för de flesta i början på 1600-talet var cancer mycket ovanlig. Från ca 1650 noterades uppgång av den oerhörda kräftan som då bokstavligen åt de ofta unga patienterna levande, som idag, utan de smärt- och tankeförlamande drogerna vi har idag. En stark anknytning till tobak eller lungor/rökgift är att ”sotarpojkar” oftare än andra då drabbades av cancer.

  Att raffinerade kolhydrater i alla former ökar kroniska sjukdomar visade bl.a Weston Price för länge sedan. Rent socker utgör naturligtvis spjutspetsen där glukos kombinerats med potentiellt leverförstörande fruktos vilket metaboliseras som etanol och förstör levern så snart dess lager av antioxidanter tar slut och giftiga aldehyder blir giftig slutprodukt istället för ett snabbt ofarligt mellansteg.

  Hur exakt det rena glukoset inverkar är inte klart, bortsett ifrån det uppenbara att vi därmed äter mindre nyttig föda.
  Dessutom får farliga tarmbakterier tillfälle att frossa där det annars inte fanns mycket glukos medans nyttiga bakterier svälter och deras ”vanliga” bidrag då förminskas. Nyttiga bakterier hjälper oss att omvandla varierad föda till varierad näring medans de dåliga ofta producerar substanser/gifter som kan göra oss sjuka.

  En intressant iakttagelse är att vi ofta konsumerade över 50% kolhydrater för drygt 100 år sedan med betydligt lägre frekvens av cancer och kärlsjukdom i medelåldern än idag. Sedan har andelen högraffinerade kolhydrater exploderat. CornFlakes och/eller Muesli med lättmjölk är kanske den farligaste frukosten som finns genom att den mättar kortsiktigt genom resulterande blodsocker jo-jo som visar sig snabbt i mellanmålsug. På något längre sikt drivs tarmfloran och därmed långtidshälsan åt fel håll.

 12. 12
  XMargareta säger

  Förbränning av glukos skapar fler reaktiva syreföreningar än fettförbränning gör.

  Dessa föreningar är eller ger upphov till fria radikaler, som ger upphov till oxidantskador, om inte antioxidanter kan parera.

  Mercola skriver om detta i sin bok ”Fat For Fuel.”
  Han beskriver det som att fettet brinner renare och därför skadas inte mitokondrierna så lätt.

  Rökning är väl också skadligt.

 13. 13
  Patrik säger

  ”Kan det vara så att du fått i dig så mycket av nervgiftet nikotin, så att du underskattar riskerna med rökning?”

  Helge, den typen av argumentation är tämligen barnslig. Jag uppmanar ingen att röka eller dricka alkohol men jag gör det själv ibland vid festligheter. Det jag menar är att jag misstänker att cigaretter som möjliggör halsbloss är det som är den farligaste typen av tobak och den som ligger till grund för statistiken vad gäller tobak och hälsa.

  Och jag tror också att det handlar om många bäckar små. Röker du och äter en fettsnål kost som inte ger din kropp den näring den behöver så ökar risken för KOL och Cancer. Och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att hälsovinsten blir större om man äter hälsosammare än att man slutar röka, men naturligtvis är det bäst att göra båda sakerna. Men så får man väl inte spekulera för dig för det är tecken på att ”nervgiftet niktotin” förstört ens tankeförmåga?

 14. 14
  olle holmqvist säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa