Vegetarianers hälsa sämre än köttätares

Independent.co.uk: Vegetarians are less healthy…

Vegetarianer och veganer brukar hävda att man blir friskare av vegetarisk kost – men det är inte självklart så enkelt.
Trots att vegetarianerna rökte mindre, drack mindre alkohol och rörde på sig mera, hade de mera sjukdomar som cancer, allergier och psykiska problem, än köttätarna. Framtida forskning får visa varför det är så.

 

Comments

 1. 1
 2. 2
  Rolf Löfgren säger

  Näringsbrister leder till sjukdomar. Vegetarianer misstänker jag ofta får just näringsbrist pga. för lågt intag av goda fetter, de animaliska och gott protein, även de animaliska.

  Jag vill lyfta Nordisk kost som optimal för Nordbor.
  Maten till folket ska produceras i det egna landet, det är den naturgivna grunden. I Norden är grunden gräs och örter, som processas av idisslare till kött och mjölk. Moderna inslag som potatis har sin plats som råvara till sprit tillverkning. Andra moderna inslag som spannmål kan fasas ut.

 3. 3
  Ing-Marie säger
 4. 4
 5. 5

  Vad gäller psykisk hälsa tror jag att det är fler känsliga människor som väljer att bli vegetarianer/veganer så det är inte säkert att allt beror på kosten.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 Viola
  Varför skulle ’känsliga människor’ ha en sämre hälsa än andra?

 7. 7
  Georg W säger

  OBS!!! Viktigt meddelande till alla vegetarianer!

  Jag försökte själv vara en biodynamisk vegetarian i 30 år av mitt liv. Konsekvensen vid 48 års ålder var att min metabolism tog slut, min kropp slutade att fungera och jag gick ständigt på sjukvårdens högkostnadsskydd och den ständigt rekommenderade medicinen var antidepressiva medel.

  Några år tidigare kunde vi konstatera att äldste sonen fått epilepsi. Nu är det självklart att det var viktiga näringsbrister under viktiga utvecklingsskeenden under barnets utveckling som foster, som orsakade ett livslångt barnlöst liv med medicinering. De två efterföljande veggis-barnen fick bägge två en indisk metabolism. Vilket betyder att de blev feta hur lite de än åt.

  Min omvändelse blev när jag läste och förstod livsmedelsdatabasen!!! fineli.fi där kunde jag konstatera att de egentliga näringskällorna är det mycket baktalade köttet. Allt kött är maximalt näringsrikt eftersom det är samma konstruktion som vi själva består av. Likaså mjölkprodukter är enormt näringsrika OCH därför NYTTIGA. Sedan hittar jag näring i överskott hos ägg.

  Men där tar det slut!!! Näringen i plantbaserad föda är så dålig så den bygger inte människor. Den ger konstant brist på essentiella näringsämnen. Vilket resulterar i en människa som inte fungerar optimalt. Utan istället bygger psykiska och fysiska defekter.

  En ung människas kropp är vanligtvis stark och den tål att slitas på i 10-15 år utan att det behöver påverka ungdomen så speciellt mycket. Värre blir det efter 35. När ungdomen inte klarar stress och kostmoral och blir en slav under sin belöningsreflex. Vilket betyder ökad socker/kolhydrat-konsumtion.

  Är arbetet sedan tråkigt och barnen störda så blir nog längtan efter ett snabbt slut på det jordiska lidandet en möjlighet och kroppens tumörer släpps lösa i en okontrollerad spiral av sockerkonsumtion.

  Vegetarianer behöver förstå att de är programmerade av Walt Disney att tro på djurs mänskliga själar. Det saknar rationell verklighetsförankring. Om man inte bor i USA där 99% av maten är industriproducerad på sämsta sätt. Där framstår besprutade och industriproducerade grönsaker och växter från globala monokulturer som ett alternativ till en genomrutten köttindustri.

  Här i Sverige gör vi vårt för att minska klimatförändringar och miljöförstöring genom att konsumera så mycket gräsbeteskött vi bara kan. OCH bojkotta importerade livsmedel.
  Kaffe är inget livsmedel, det är ett njutningsmedel! Därför får kaffe köpas (:

  Vakna vegetarianer och läs livsmedelsdatabasen!!!

 8. 8

  6 Annika
  Psykiska problem stod ju med i uppräkningen av vad vegetarianer hade mer av enligt vad du själv skrivit..
  Känslighet och psykiska problem har väl samband i alla fall. Inte ovanligt att bli vegan i samband med ätstörningar t.ex.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  8 Viola
  Det är sant. Det är svårt att veta vad som är hönan och ägget.
  I vilket fall kan man ju knappast säga att veganer är friskare och lever längre.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa