Lista på LCHF-läkare

Marika Sboros, som driver sidan Food Med.net , har initierat en lista på yrkespersoner som förespråkar LCHF.  Low Carb Map of the World. Där hittar man Doctors, och andra yrken.

Ni yrkespersoner som vill vara med på en sådan lista i Sverige kan maila mig, annika.dahlqvist(a)telia.com , så listar jag er här.

 

Comments

 1. 1
  Ingvar Bergdahl säger

  Det vore trevligt att ha en sådan lista över läkare i Sverige

 2. 2
  Randi Siepen säger

  Finns det en motsvarande lista över läkare och gärna över dietister i Sverige? Det skulle underlätta för oss som inte har förtroende för ”vanliga” läkare!

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Randi Siepen
  Jag har nu skrivit in i inlägget att yrkespersoner som är positiva till LCHF kan maila mig så skriver jag in dem i inlägget.

 4. 4

  Men… på kartan finns tre läkare i Sverige. Annika, Andreas och en reumatolog i Stockholm. Annika och Andreas tar väl inte patienter. Eller? Borde inte listan visa praktiserande läkare om det ska vara någon glädje med den?

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  4 hemul
  Du har en poäng i det. Men det är i alla fall en hint om att det finns LCHF-positiva läkare i Sverige.
  Vem är reumatologen i Stockholm? Jag hittar inte den.

 6. 6
  Hans Nilsson säger

  Vore inte det en angelägen uppgift för den nystartade Riksföreningen för Metabol Hälsa, att tillskriva samtliga vårdinrättningar i landet och efterhöra de anställdas inställning till LCHF? Eller kanske saken kan organiseras på annat sätt? Viktigt är det i alla händelser – en högst rimlig konsumentupplysning. Självklart har vi som betalar för sjukvården rätt veta vad vi ”får för pengarna”.

 7. 7

  #5 En Nikolas Malliotis, i Hammarby tror jag. Om du bockar av alla yrkesgrupper utom läkare så är det lättare att se.

 8. 8

  Här har vi en läkare som jag hittade hos kostdoktorn.

  https://www.dietdoctor.com/se/dr-bjorn-ekengren-min-lchf-resa-1

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  8 jala
  Jag vet inte om jag har rätt att lista upp folk som inte har anmält sig själva/godkänt att jag gör det.

 10. 10
 11. 11
  Lars Henrik säger

  #9 Annika

  Jag tror det vore lämpligast att de ger sitt medgivande först.

 12. 12
  Mormor säger

  8 Jala, det var en intressant länk om Björn Ekengren!
  Tvärtom tror jag att dessa – hittills ganska sällsynta – företrädare för LCHF är glada för att bli uppmärksammade på så många ställen som möjligt, det är ju bara till gagn för mänskligheten!?
  Att vi sedan genom Björns redogörelse kan notera en fortsatt undermålig nivå i dietisters och läkares utbildning, i ett århundrade som har sett vissa framsteg på olika vetenskapliga fält, är onekligen sorgligt. Redan Annika själv och även Andreas påpekade den bristfälliga undervisningen i olika reportage på 2000-talets tidskrift, om jag kommer ihåg rätt? Och detta var väl åtminstone 15 år sen?
  Ingenting har hänt på den fronten sen dess tydligen.

 13. 13
 14. 14

  Ett liknande initiativ finns att se i den så kallade Smarta Diabeteskartan, se https://www.bit.ly/SmDia-Kartan

  Den visar de flesta av Sveriges diabetesmottagningar. Mottagningar med grön markör har fått minst en rapport ifrån någon patient att man där fått stöd, mer eller mindre aktivt, att behandla sin diabetes mha av LCHF-kost. De flesta åsikterna kommer från medlemmar i FB-gruppen ”Smarta Diabetiker”,

  Det kan naturligtvis finnas många dssk/läkare på en mottagning och alla kanske inte ger samma stöd. Men det kan nog hjälpa till att hitta någon ”nål i höstacken” av diabetesmottagningar.

 15. 15
  Helena Perry säger

  Hej Annika! Jag bor i Kenya sedan 30 år och stortrivs, men nu ska jag flytta hem till Sverige pga. familjeorsaker. Jag har haft diabetes typ 1 sedan 1960 då jag var 10 år. Jag drillades då i att matcha insulin med kolhydratintag etc, allt enligt den gamla metoden.
  Nu har jag blivit mycket intresserad av Ditt arbete, Annika, och hur LCHFdieten kan hjälpa även typ 1 patienter.
  Jag kommer hem i maj och har anmält mig till LCHF konferensen i Säffle i slutet av juni. Jag skulle väldigt gärna vilja ha en konsultation med Dig om Du har tid.

  Jag vore ytterst tacksam för svar från Dig, Annika!

  Varmaste hälsningar från Helena i Kenya

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  15 Helena Perry
  Du kan haffa mig i Säffle så får vi bestämma tid att prata.

 17. 17
  Randi Siepen säger

  2
  Randi Siepen says:
  29 mars, 2018 at 12:57
  Finns det en motsvarande lista över läkare och gärna över dietister i Sverige? Det skulle underlätta för oss som inte har förtroende för ”vanliga” läkare!

  Hej igen! Förstår inte var jag kan hitta listan med läkare som är positiva till LCHF.
  Hälsningar
  Randi S

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  17 Randi Siepen
  Jag hade i gamla bloggen en sådan lista på LCHF-positiva läkare, men det var så få som anmälde sig till den att jag tog bort listan. Jag brukar i stället rekommendera folk som undrar att de ska ringa runt till vårdcentraler och fråga om de har någon LCHF-positiv läkare.

 19. 19
  Björn Bernhardson säger

  Hur går det med denna lista på LCHF-läkare i Sverige?
  Ja det vore ju superbra om den fanns.
  Jag har lite akut behov: En gammal kompis har tydliga tecken på metabolt syndrom (diabetes t2, blodtryck, övervikt, blodfetter…) Jag vill tipsa honom till någon som vill ta det holistiska greppet om honom (istf bara proppa i mediciner). Finns det tips om sådan läkare i norra Stockholm?

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  19 Björn Bernhardson
  Det kom inga anmälningar till min lista på LCHF-positiva läkare. Jag brukar tipsa dem som frågar att de kan ringa runt till vårdcentraler och fråga om de har någon LCHF-positiv läkare. Jag har ingen uppfattning om hur det har gått.
  Men det finns ju funktionsmedicinare. Googla på det.
  Jag tror att Diet Doctor också hade ett upprop om LCHF-positiva läkare? Jag vet inte hur det givck med det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa