Vetet dränks i gift, glyfosat, före skörd

Real Pharmacy.

I USA besprutas vetet med glyfosat, Round up, före skörd. Allergi mot vete har rusat i höjden.
Det gäller nog inte ekologiskt odlad vete.
Det är risk att bruket sprids även till andra länder. Det kanske sker även i Sverige?
Glyfosat-producenterna påstår att medlet är ofarligt för människor, vilket troligen inte är sant. Det är möjligt att många moderna västerländska sjukdomar ökas av glyfosat, pga en inflammationsdrivande effekt.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Tror att samma besprutning är tilåten även i Sverige. Bonden ”torkar” vetet genom att döda det med glyfosat, ett ”växtskydd” som enligt namnet ”skyddar”. Det svenska jordbruksverket har utvecklat rent Orwellisk terminologi.
  Bekvämt sätt att göra gift nyttigt, men att autism och ADHD ökar i samma takt som giftanvändiningen ökar kan nog bara spåras i USA, hitintills. Men jag vet inte hur siffrorna ser ut här. Allt vete inklusive pasta alltså definitivt utslängt! Kanske därför vi blev så friska på LCHF?

  Men hur/var kan man få glyfosatrester uppmätta?
  Vilka värden är riktigt dåliga, acceptabla och bra?
  (Gissad skala: Lev väl 10 år till, 20 är till, 30 år till efter ca 60)
  Det tråkiga är att inga längre studier av de här medlen har gjorts vare sig på folk eller fä, dock gjorde någon Seralini lite lämgre studier, vilka utlöste enormta vredesutbrott inom ”skydds”-industrin.
  Vi vanliga får inte låta oss bli lurade av krämarnas språkbruk, genomdränkt av giftiga listgheter.

 2. 2
  Göran Löwenberg säger

  Riktigt otäckt

 3. 3
  Gun Ek säger
 4. 4

  Har god insyn i hur det går till på en av norrlands största mjölkgårdar ( ca 320 kor ). Roundup används rutinmässigt vid ” vallbrott ”. Syftet är att erhålla bättre kvalitet på gräset som ju är kossornas basföda ( ca 70 % ). I övrigt är nog produktionen i det närmaste ekologisk. Antibiotika används ytterst sällan.

 5. 5
  Nisse Hult säger

  Ännu en anledning till attt bannlysa allt mjöl i mitt
  kostintag och det verkar funka klockrent.
  Dom flesta i min närhet som gör tvärtom har
  varit mer eller mindre krassliga i vinter men inte
  en tanke på att dom själva är boven som inte ändrar
  på kost och livsstil.

 6. 6
  Anders säger

  ”I reasoned that it couldn’t be the gluten or wheat hybridization. Gluten and wheat hybrids have been consumed for thousands of years. It just didn’t make sense that this could be the reason for so many people suddenly having problems with wheat and gluten in general in the past 5-10 years.”

  Faktum är att pratar man med äldre generationen bort mot 80, inser man att symtomen gällande problem relaterade till föda innehållande gluten i allra högsta grad fanns då också, innan glyfosat. Att folk ”plötsligt” har problem senast 5-10 åren beror på att många äntligen identifierat att gluten orsakar läckande tarm, kognitiva problem, allergi/känslighet.
  I och runt gluten ser man att hos oss med exempelvis ADD påverkas via opiatreceptorerna.

  Nog för att glyfosat har stor inverkan, men det kändes som att författaren försöker hävda att det är inte något problem med vetemjöl och gluten i sig annars – bara för att människan käkat det i några tusen år. Några tusen år ändrar på inget vis några gener att utveckla bättre hantera gluten. Sådant kräver mycket längre tid.

 7. 7

  Hej Annika !

  Tack för att du kämpar för vårt hälsa. Ju tyvärr Sverige använder Glyfosat med välsigner av myndigheterna som skulle skydda oss, Men det enda skyddet i Sverige har ” Pengarna ”

 8. 8
  Göran Löwenberg säger

  SANT!!!

 9. 9

  @7

  Är väldigt böjd att hålla med dig. Det är bara för att flytta på fokus från gluten.

 10. 10
  sten bjorsell säger

  Det är faktiskt både gluten och glyfosat!
  Den sk gröna revolutionen runt 1980 som tog fram ett nytt dvärgvete är boven bakom mer gluten i vete idag än tidigare! Äta vete och undvika detta nya vetet idag är nog omöjligt.

  Alltså finns det minst två skäl att undvika vete idag.

 11. 11
  XMargareta säger

  Det sägs från fabrikanthåll, att Glyfosat/Roundup inte kan påverka oss, eftersom våra celler är eukaryota ( har äkta cellkärna.)

  Men då får man tänka en gång till.
  Vi har tex. massor av mikroorganismer i symbios med oss i och på kroppen, bl.a. i tarmarna och de är prokaryota (har igen äkta cellkärna.) Därför kan de påverkas.
  De kan dö tex och sammansättningen av tarmfloran kan ändras. Dessutom kan de kanske tillverka andra produkter.

  Vår tarmflora har ju bevisats ha mycket stor påverkan på hälsan.

  Mitt val är ekologiska produkter av säkerhetsskäl i förhoppning, att de skall var renare från sådant (och helst KRAV.)

 12. 12
  XMargareta säger

  Forts. Vete undviker jag också

 13. 13
  XMargareta säger

  Sorry! Inser själv, att här ovan i mitt inlägg 11 finns en ologisk tankekullerbytta.

  Glyfosat används ju mot oönskade organismer, som också har cellkärna, så det skall nog vara däggdjursceller, som fabrikanten påstår inte störs.

  Skall kolla igen. Det var ett litet tag sedan jag såg uppgiften.

 14. 14
  XMargareta säger

  Ja det skall vara däggdjursceller, som inte påstås vara känsliga för Glyfosat.
  Ber om ursäkt för denna röra.

  Det innebär i alla fall, att mikroorganismerna bör vara känsliga för påverkan och slutsatsen, att undvika Glyfosat pga att mikroorganismerna i symbios med kroppen, kan skadas nog håller.

 15. 15
  Georg W säger

  Jag fick nyligen veta att vete, egentligen är en växt som bär ETT (1) frö. Inte så effektivt, tyckte stenåldersmänniskan, i sin grotta. Därför gjorde stenåldersmänniskan ett litet omöjligt trolleritrick. Hen tog gener från tre olika växtarter och slog ihop det till vårt moderna och cirka 12 000 år gamla veteax!!!

  Vem hade kunnat tro det??? Nu är vi där igen, Det måste vara de där förgrymmade aliens igen, som varit framme och gett mänskligheten ny teknik.

  Den artificiella Växten finns här och mer GMO kan det inte bli. Jag dricker inte whisky men jag och barnen syndar och tar en bulle då och då. Vår svaghet.

 16. 16
  XMargareta säger

  #15

  Hur i hela friden vet du hur stenåldersmänniskorna ”trollade” på det viset?

 17. 17
  Georg W säger

  Någonstans på youtube.Vet inte om det är sant. Försöker få det bekräftat av någon biolog eller kunnig genom att berätta om det?..

  Vi får hoppas att det bara är en bra historia. För är det sant, så hade förtidsmänniskan större kunskaper om naturen än vi någonsin kunnat föreställa oss.

  Fast det är klart, kunde de bygga Goebli Teke (?). Så kunde de nog genmodifiera växter också.

 18. 18
  catherine andersson säger

  Vad tror ni om ekologiskt dinkelmjöl?
  Ekologiskt vetemjöl? Det får väl inte hanteras några giftbesprutningar där,eller?

 19. 19
  Rolf Löfgren säger

  Nr 4.
  ”Roundup används rutinmässigt vid ” vallbrott ”. Syftet är att erhålla bättre kvalitet på gräset som ju är kossornas basföda ( ca 70 % ).”

  Detta ser jag som mycket allvarligt. Det innebär att RoundUp kommer in i mjölkproduktionen, trots att den borde vara helt fredad. Ingen vet hur dessa gift-kemikalier påverkar och agerar i kons kropp och även i människans kropp.
  Jag är skarpt kritisk till att RounUp används vill vallbrott.

 20. 20
  Georg W säger

  XMargareta

  Naturligtvis var det sant! Vete är en 10 000 år gammal genetisk modifikation mellan 3 arter!

  https://www.allaboutwheat.info/history.html

  Eftersom det är dessa industriella och globala monokulturer som är människans undergång. Ger det ytterligare ett perspektiv på brödätandet.

  Bröd skulle aldrig ha uppfunnits. Det är något som borde varit förbjudet, för människor, att syssla med på vår planet.

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  18 catherine andersson
  Ekologiskt vetemjöl och dinkelmjöl är självklart bättre än de besprutade grödorna – men du har fortfarande alla andra nackdelar med vetemjölet kvar: gluten, lektiner och fytiner, blodsocker- och insulinhöjningen, samt jorderosionsskadorna av plöjningen etc

 22. 22
  foie gras säger

  Jorden är överallt alltmer förgiftad inte minst med med pesticider som tar död på bina. Sveriges stuk med rötslam spritt (med alla tungmetallerna) på åkrarna.är en del av människans oblyga förintande av livet på planeten. Och samtidigt förökar sig människan som aldrig förr. Inför rejäl klimatskatt på alla barnfamiljer snarast.

 23. 23
  XMargareta säger

  # 20

  Vete är en korsning mellan tre sorter står det i din länk.

  Kan ha gjorts av människorna på den tiden, förmodligen genom pollenöverföring?

  (Korsning måste dock ej innebära att man ”tar” gener enligt vår tids genmanipulation.)

 24. 24
  Georg W säger

  XMargareta

  Naturligtvis, självklart!

  Fast visst är det fantastiskt att människan började slita i sitt anletes svett, med att korspollinera 3 växter!!!

  Det klarar inte ens någon av oss här. alltså var den förste jordbrukaren en otroligt kunnig människa. Förmodligen är det samma sak med övrig plantbaserad mat. Även om det mer varit en utveckling mot modern tid att göra den mer kolhydratrik och näringslös

  Ännu ett underbart mysterium från fordom. Den som hade sådana kunskaper måste även ha haft kunskap om vilket helvete denna planta skulle orsaka, med tiden, på vår stackars planet.

  Min gissning är att det var Hin Håle själv som kom på det här. (:

 25. 25

  Att man sprutar vete- och kornfälten med Roundup som dödar plantorna före skörd för att det ska bli enklare att skörda och att utbytet ska bli något större är kvalificerat vansinne. Hela plantan blir kontaminerad och giftet kommer naturligtvis finnas kvar i vetet och kornet – och sedan i mjölet förstås.

  Eftersom vetet säljs på världsmarknaden utan att man anger hur man behandlat vetet med glyfosat så menar jag att man ska vara mycket skeptiskt till att överhuvudtaget äta produkter tillverkade av vete och korn om man inte är säker på att de är organiskt odlade.

  Så sjukt att man förgiftar råvaror som människor sedan ska äta. – Människan gör sitt bästa för att långsiktigt utrota sin art.

  Kan mäns mycket minskade fertilitet under senare år bero på påverkan av glyfosat i maten – man bara undrar?

  Jag tycker att man ska hålla isär problematiken med glutenöverkänslighet och andra dåliga saker i sädesslagen och roundup-besprutning. Det är två olika saker. Men båda är mycket allvarliga. – Att man nu medvetet giftbehandlar vete och korn före skörd gör att mjölet kommer att innehålla mycket farliga giftrester i stor mängd. – De som fortfarande tror att ekologiskt odlad mat inte är bättre än konventionellt odlad skulle ta sig en allvarlig funderare och sluta upp att prata strunt.

 26. 26
  Stefan säger

  En film i skymundan som jag tror ger svar på mycket:

  Underkastelsen är en svensk dokumentärfilm från 2010 i regi av Stefan Jarl. Filmen skildrar den stora mängd kemikalier som finns i naturen och i människors blod.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Underkastelsen

 27. 27
  sten bjorsell säger

  Notera att världens ledande veteexportör har förbjudit både GMO och glyfosat.
  Ryssland. Allla nya problem med vete löst!
  Att vara världstörst trots detta måste vara ett mycket svårsmält faktum för Monsanto-Bayer.
  Tänk om det når ut till alla oss vanlig dödliga!

  Hur/var kan man köpa ryskt vetemjöl?
  Vi kanske bör tala med deras diplomater istf att slänga ut dom på obevisade anklagleser?
  Och sprida den vetskapen, trots MSM!

 28. 28
  Gunnar Isaksson säger

  Betänk att det var i Skottland man kom på att bespruta vete etc med Roundiup några veckor före skörd för att maxímera skörden,

  Nu har jag ingen aning om hur det är numera, Vissa rykten påstår att det förbjudet men bruket av Roundup stiger för varje år.

 29. 29

  Sverige bidrar säkert till den ökningen.

 30. 30
  I Like Neil Young säger

  År nån förvånad över att vi har allt färre blommor . allt färre fåglar och en gigantisk minskning av insekter.
  Para i hop det här med 5G och vi har den perfekta stormen riktad mot allt organiskt liv.

  Vansinnet måste få ett slut.

 31. 31

  Filmen ”Sista skörden” från 2017 är värd att ses igen.
  https://www.svtplay.se/video/13357996/sista-skorden?start=auto

 32. 32
  olle holmqvist säger

  > 16.00 in in i om daggmaskarnas betydelse.
  18:08 säger den svenska forskaren Från Ekhagastiftelsen att ”utan kodynga dör daggmaskarna”
  – tugga på det ett par gånger…

  Här en rapport från Sverige
  https://www.ksla.se/publikationer/kslat/kslat-9-2001/
  https://www.ksla.se/wp-content/uploads/2001/08/KSLAT-2001-9-Odlingssystem-vaxtnaring-markbordighet.pdf
  ”Skåne, Bjärröd.
  Det unika …jordbruket ..många år ..extensivt .. fårskötsel ..mångåriga slåtter- och betesvallar.. tämligen opåverkad av det moderna jordbruket. Inget handelsgödsel el bekämpningsmedel..sedan ..1940-talet. Dessförinnan..ingen kemisk bekämpning ..gödslingen var låg. dvs ”jungfrulig” åkermark ”

  Försöksplan
  6 olika odlingssystem. Utgången av 1998
  har tre 6-åriga växtföljdsomlopp genomförts i samtliga system. Grödorna har varit
  desamma under båda växtföljdsomloppen utom i odlingssystem 1 (naturenlig odling),
  där höstvete ersatt vårvete i det andra växtföljden. De sex odlingssystemen omfattar:
  1
  Naturenlig m stallgödsel, ej handelsgödsel växtskyddsmedel. Mekanisk ogräs-
  bekämpning. Alla skörderester nedbrukas.
  .2
  Kreaturslös växtföljd mkt baljväxter ej handelsgödselkväve restr växtskydds
  Enbart PK-gödsling. Skörderester nedbrukas.
  3
  Kreatursstark behovsanp växtskydd. Fastgödsel- nöt och
  anpassad PK-gödsling. Måttlig N-gödsling. skörderester bort.
  4
  ”Normal” kreatursväxtföljd kemisk ogräsbekämpning, restriktivt växtskydd.
  Flyt-gödsel – nöt och därefter anpassad PK-gödsling. Måttlig N-gödsling.
  skörderester bort utom raps- och höstvete-halmen.
  5
  Monokultur av korn + ”fång-gröda” Enbart handelsgödsel. Växtskyddsinsats
  e behov. Kornhalm nedbrukas utom år med fånggröda.

  .6
  Kreaturslös intensiv drift ”normala” kvävegivor intensivare
  användning av växtskyddsmedel. Alla rester nedbrukas.

  märk att odlingsytor 2, 5 o 6 utan kogödsel.

  Band mycket undersöktes daggmaskar:…sammansättning, abundans
  och biomassa samt markrespiration (mått på ”liv”) användningen av
  olika gödselmedel och olika växtskyddsåtgärder under försöksper 1987-93
  – inga signifikanta effekter på daggmaskarnas biomassa i de olika
  odlingssystemen.

  Yta 6, kreaturslös med konventionell handelsgödning hade näst högst markrespiration
  och mest daggmaskar. jämför videons budskap: ”utan kodynga dör daggmaskarna”

  förklara Arvid !

 33. 33
  Bodil Vinstorp säger
 34. 34
  Georg W säger

  Bodil,
  Det fanns en föreläsning på UR-samtiden som handlade om coctaileffekten. Det var en Dansk läkare som på eget initiativ forskade på förgiftningen av våra foster i våra kvinnors livmödrar. Tyvärr har inte UR rättigheterna längre och jag förstår att sådant material blir förbjudet att visa för allmänheten eftersom det är en domedagsbasun, och sånt gillar vi inte. Danmark som ju är en föregångare i det industrialiserade jordbruket och inte sparat naturen på några gifter ligger enligt statistiken dubbelt så långt fram som Sverige när det gäller att förstöra små bebispojkar, genom att ohejdat och i accelererande skala sprida gifter i miljön.

  Normalt är att 4 pojkar av 1000 föds med deformationer i könsorganet. Men i Sverige ökade det plötsligt till 8 pojkar per tusen i slutet av förra seklet. Samtidigt som Danska kvinnor tvingas föda 17 pojkar per tusen, som har störts i sin tidiga celldelning och inte vetat om det ska bli en pojke eller en flicka. En växande och nedtystad bomb skulle man kunna säga.

  Ett spädbarn föds idag med cirka 300 främmande ämnen/kemikalier. Som är persistenta, bioackumulativa och hormonförändrande.

  Vi håller på att göra naturen och människan infertila och missbildade!!!

  Och allt beror på de förbannade monokulturerna och den plantbaserade födan. Som är en föda som i grunden genom evolutionen, tar livet av det som äter det. Om det som äter det, äter för mycket av samma sak.

  Biomassa ska intas i stor multikulturell mångfald. För att inte en växts gifter ska få en chans att bryta ned det som äter det. All plantbaserad biomassa ska intas så sparsamt som möjligt i våra kött- och fettätar-kroppar. Faktum är att det nog är bäst att utesluta den plantbaserade födan helt och hållet i dieten eftersom dess enda funktion är att garnera den näring vi får från KÖTT, MJÖLK, och ÄGG!!!

  Plantbaserad föda har medicinska egenskaper enligt gammal och ny kunskap. Men den näring som tillfredsställer våra näringskrävande kroppar, kommer INTE från biomassan direkt. Utan förädlas av Naturen själv till meningsfylld näringsrik mat.

  ät ingen mat som producerats i industriella monokulturer!!! Så räddar vi Människan, Hennes husdjur och den Natur som hör hemma på den här planeten.

  Frågan är väl om människan över huvud taget hör hemma på den här planeten. Faktum är att vi verkar vara programmerade för självförstörelse.

  Eftersom inte vetet utvecklades av grottmänniskor, utan en högre intelligens. Som gav en färdig produkt till människan, liksom all mänsklig plantbaserad mat, som uppstod samtidigt. Liksom den förbannade plogen, som dödat vår planets Natur, som enligt Sumererna, var en gåva från den 3,5 meter höge astronauten och vetenskapsmannen Enki. Som var här för att bryta guld och bygga pyramider.

  Som vanligt så är det inte jag som är galen. Det är min verklighet som är galen!

  Kolla in ’the sumerian claytablets’, tusentals förbjudna historieböcker. Vår akademiska historia är en myt, inte ett rätt.

  Så måste vi fråga oss själva: Vad i h-e är det som pågår??? Jag är officiellt numera förvirrad (:

 35. 35
  Georg W säger

  Cocktaileffekten och hotet mot mannen – Aleksander Giwercman

  https://www.youtube.com/watch?v=E8uiK7iNMyA

 36. 36
  Sigge Johansson säger

  Eloge för dina kunskaper om Annunaki, #34-GW! ☺

  Själv försöker jag undvika ALLT som är VITT:
  • ALLA former av MJÖL — även från potatis, majs och ris.
  • Socker och sötningsmedel.
  • Processat SALT.

  Därmed minskar risken till ett minimum att förgiftas av det kriminella företaget Monsanto och dess produkter…..

 37. 37

  När ska du ta ditt politiska ansvar, Annika?
  Du är inbjuden till Valsamverkanspartiet och Vetenskapliga partiet.

 38. 38
  XMargareta säger

  # 37
  Nu blev jag lite nedstämd. Här insinueras att för att ta politiskt ansvar skall Annika infinna sig till vissa partisammakomster.
  Annika måste naturligtvis svara för sig själv, men Annika har tagit mer ansvar än de allra flesta
  och om man skall engagera sig partipolitiskt är upp till var och en.

 39. 39
  Annika Dahlqvist säger

  37 Martin Gustavsson
  Jag känner inte att jag orkar att engagera mig politiskt. Jag är lite till åren, 72 år fyllda, och har varit utsatt för mycket av drev och hat de senaste 15 åren, så jag tycker att jag är ursäktad att nöja mig med att blogga om LCHF.

 40. 40

  EU har förbjudit glyfosat från 2022. Vi får väl se hur det blir med det? Snyggt jobbat av makten i alla fall. Jag pratade med en gift onde, han trodde inte på det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa