Slaget om silvret

Artikel i tidningen Hälsa.

Kolloidalt silver, KS,  eller silvervatten, har ökat enormt i användning i Sverige, (och även internationellt (?)) under de senaste åren. Det används mot sårinektioner, och även mot inre infektioner. AIDS, malaria och Ebola uppges ha botats med KS. Även hudtumörer, godartade och elakartade, har rapporterats ge vika för KS, som salva eller indränkt förband. Rapporter om vändning av inre cancertyper, som bukspottkörtelcancer i bedömt terminalt skede, har förekommit.

Jag har inte följt forskningen om detta, men jag tycker att det faktum att inga farliga komplikationer har rapporterats gör att jag kan rekommendera KS vid infektioner och cancer. Jag har inte rekommenderat att avstå från skolmedicinsk behandling, utan det går utmärkt att kombinera.
Jag vet många personrapporter om tillfrisknande av KS. Det finns en Facebook-grupp med nästan 50000 medlemmar som är övertygade om KS’ fördelar.

Jag har några personligen kända fall av tillfrisknande från besvärliga tillstånd. Tex en känd bloggare som berättade att han hade problem med frekventa febrila urinvägsinfektioner efter en canceroperation i urinvägarna, som blev helt infektionsfri sedan har började inta KS. Min man hade ett fult infekterat djupt skrapsår  på underarmen, vilket läktes inom ett dygn efter påsmörjning av EMS-salva (innehåller silver och svavel). Det syns inte ens ett ärr nu efter det fula såret.

Erik Edlund, Matfrisk, har skrivit en serie bloggartiklar om KS. Han anser tydligen att det är orimligt att KS kan ha effekt på inre åkommor, men medger att det har effekt på ytliga infektioner (och hudtumörer?). Erik tycks inte vara medveten om att den forskning på preparat som görs, görs av kommersiella skäl, dvs av företag som räknar med att tjäna pengar på produkten. Något sådant incitament finns inte gällande KS. Därför måste det göras obunden forskning på KS effekter, finansierat av skattemedel, och utfört av någon som inte har ekonomiska intressen av läkemedel..

Är det någon som har studerat forskningen, huruvida KS har effekt på inre infektioner och cancer, i kontrollerade behandlingsstudier?
Det borde ju gå att studera, åtminstone i fall av cancer (eller infektioner) som bedömts som ej behandlingsbara med skolmedicinens medel.

 

Comments

 1. 1
  Anne Nygren säger

  Härligt att du skriver om Kolloidalt vatten KS. Kolloidalt silver tar död på bakterier, virus, svamp, protozer. Det som är viktigt inom detta område är att KS kan tillverkas på flera sätt men det vanligaste och de det mest pratas om är joniserat vatten. När joniserat vatten sväljs har det ingen verkan när det kommer ner i magsäcken då vår magsyra är så stark att det blir inaktivt. Därför använder man detta utvärtes för sår, skölja munnen och näsan, gurgla halsen etc. med. Jag sprayar även under tungan och låter det ligga där några sekunder så det går ut i blodet. Själv använder jag det vid sårinfektioner, pollentider och förkylningstider. Även pat som får svamp i munnen är det en fördel att ta KS i jonform. Den andra formen jag använder mig av är Kolloidalt vatten KS som jag kapslar in, så när jag sväljer vattnet och det kommer ner i magsäcken så är det skyddat av denna inkappsling och klarar av den starka magsyran. Inte förrän det kommer ut i tunntarmen och tas upp av blodet så börjar det fungera och det är där den kommer ut till organen och kan göra sin verkan. Det fungerar som antioxidant, har antimutagena egenskaper (skyddar cellernas DNA) skydd vid cancer, effektiv vid herpes, mm, mm. Ja det finns hur mycket som helst attskriva och berätta om detta. Jag är själv med på en sida på fb som heter, Kolloidalt guld och kolloidalt silver. Där finns det kunniga personer som kan svara på frågor och trevliga diskussioner med medlemmar. Det finns även möjlighet att handla detta vatten till ett billigare pris än ute i hälsokostaffärerna samt att man kan köpa material för att tillverka själv. Jag har startat tillverkning för eget bruk och det är så intressant och roligt att tillverka. Lycka till.

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Sårbehandling: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17199764/
  Problemen med studier om alla opatenterbara medel är minst två:
  1/ Ingen, inklusive de flesta regeringar, ”har råd” att göra de kostsamma studier som behövs för att verifiera.
  2/ Om läkemedelsindustrin har inkluderat silver i studier föreligger direkt jäv vilket betyder att sådana studier måste uteslutas.

  Peter Goetzsche liknar Big Pharma till maffian och förklarar att deras ”affärsmodell hänger på att publicera bristfällig forskning”. Det gör man genom att tvinga alla anställda till total sekretess avseende klinisk forskning, och redovisar sedan endast de resultat man väljer ut för eftersökt verkan och väljer bort/tonar ned de som handlar om biverkningar
  Big Pharma får på detta vis, med hjälp av falsk forskning, och Svenska statens helt undermåliga kontrollmekanismer tillstånd på tillstånd att sälja både bra och dåliga droger för allmänt bruk. Åtminstone bör alla forskningsresultaten bifogas ansåkan och göras offentliga om medlet godkänns. Inte ens det!

  Vi, inklusive läkare och dietister, leds till att tro att de kliniska studier som godkännade grundar sig på är ”evidensbaserad medicin” medans verkligheten är att de resultat som förmedlats till läkemedelsverket i många fall är baserade på felaktiga data, tillrättalagda data, utvalda data eller till och med helt uppdiktade.”

  Om vårt läkemedelsverk istf att studera de ofta alltså helt felaktiga data de får från ett företag istället studerar medlet och dess uppgivna effekter och ger en offert för godkännade i Sverige, baserad på oberoende forskning, inhyrd av läkemedelsverket, avslutas snabbt nuvarande bedrägerier. Resultaten förblir då även offentliga vilket är mycket när en ny biverkning påvisas.
  Om man vill sälja medlet innan det är godkänt måste man finansiera speciell uppföljning, så att inga viktiga mediciner fördröjs i onödan.

  Staten kan ju börja med att infordra offert för användning av kollodialt silver för behandling av först utvärtes och sedan invärtes infektioner, av läkemedelsverket, som får ta in offerter från oborende forskare för uppgiften. Som träning. Har vi råd med en eller ett par sådana miljoner?
  Gissar att våra politikers rådgivande professorer i medicinska frågor snabbt avråder. Varfördådå?

 3. 3
  XMargareta säger

  Här länk till den s.k. Altmanstudien.
  Den brukas det hänvisas till, för att få stöd för, att KS som intas via munnen verkligen tas upp till blodet.
  Det därför, att man efter oralt intag vid mätning, ser avgång av silver till avföring och urin bl.a.
  Dock har vederbörande intagit KS en längre tid och kanske kan silvret ha tagits upp via huden och tagit sig in i blodet ändå?

  https://www.thesilveredge.com/study-colloidal-silver-where-does-it-go-when-you-drink-it-how-long-does-it-stay-there.shtml#.WrUYq0xFxZU.

  Skall leta vidare, för att se om det förekommit studier med oralt intag av KS och cancer.
  Jag har ej sett sådana.

  Däremot sådana där cancerceller In Vitro ( I provrör) dött och tagit skada.
  Jag vet, att jag länkat till sådana på denna blogg förut.

 4. 4
  XMargareta säger

  Fann nu en studie, där man fick cancercelldöd både in vitro och nedgång i tumöraktivitet hos möss, där man inducerat cancerceller.

  https://www.thesilveredge.com/study-antitumor-activity-of-silver-nanoparticles-in-daltons-lymphoma-ascites-tumor-model.shtml#.WrUdokxFxZU

  Här länk, där man kan finna andra studier, gällande andra silverförmågor
  https://www.thesilveredge.com/studies.shtml#.WrUYIkxFxZU

 5. 5

  Min tik har en hankompis ute på Dalarö som hade problem med kronisk urinvägsinfektion som han inte blev av med trots upprepade antibiotikakurer. Jag tipsade familjen att blanda en dl KS i hundens vatten dagligen och vips så var problemet borta. Alltså fungerar KS även i kroppen, i varje fall på en hund.
  Slutsatsen är att KS sannolikt har potential att kraftigt minska behovet av antibiotika och därmed risken för resistenta bakterier. Det finns även studier som visar att KS kombinerat med antibiotika är speciellt effektivt.

 6. 6

  En invändning jag hört är att en inte vet vad dessa otroligt små nanopartiklar
  gör med kroppen på sikt?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 mimmi
  Det finns inga rapporter om att kroppen har tagit skada av KS på sikt, men den som är orolig för detta behöver ju inte ta KS alls. Man är ju medveten om att man tar KS på egen risk.

 8. 8

  1 Anne
  Vad är KS i jonform?
  Fick svamp i munnen efter en antibiotikakur och har tagit KS men tycker inte att det hjälper. Hur tar jag KS för bästa resultat?

 9. 9
  Anne Nygren säger

  Undrar om det går att ge KS intravenöst. Har bla med molekylstorleken att göra. Vad tror eller vet ni?

 10. 10
  Gunnar Isaksson säger

  #9 Anne Nygren

  Ett bättre alternativ till att ta KS intravenöst är att inhalera det mha en nebulisator och då är det jonformen av KS som gäller. Det går direkt in i blodet via lungornas filter.

 11. 11
  XMargareta säger

  # 8 och 9

  En jon är en laddad atom eller atomgrupp.
  Att den är laddad betyder, att den innehåller fler eller färre elektroner, (en minusladdning per elektron), än det antal protoner, ( en plusladdning per proton), som finns.

  I silvers fall skulle atomen ha förlorat en elektron och därmed få en plusöverskottsladdning. Skrivs Ag+.

  Man talar om, att silverjonerna i elektriskt framställt så kallat kolloidalt silver, existerar i ett system med syre och vatten, (så att jonaktiviteten kanske är maskerad i vissa omgivningar.) Det skulle jag vilja veta mer om, för det förstår jag inte så bra.

  Man har givit KS intravenöst. I något fall har det lett till dödsfall.
  Varför det har gjort det är nog oklart, men man måste vid tillförsel intravenöst vara noggrann med att lösningen, som tillsätts måste vara s.k. isoton.
  Det betyder att koncentrationen skall vara ” lika” med den koncentration, som blodet har.
  Om inte lösningen är det så förstörs bl.a. blodkropparna.

 12. 12
  Birgitta Kiviet säger

  KS har tydligen botat mina tarmfickor (eller åtminstone infektionerna jag hade). 2016 hade jag 6 st anfall (infektion i tarmfickor) varje gång med en sänka på typ 200. Denna ”anfall” gör förbannat ont och läkarna vill bara ge antibiotika men det ville inte jag så jag fastade i typ 6 dagar och så blev det bättre igen (ett tag i alla fall). I slutänden sa läkaren att operation var det enda raka – då tas en bit av tarmen bort och denna operation blir oftast inte så värst lyckad (läckage osv) Sen upptäckte jag KS och ALDRIG haft anfall mer.
  Gissa om jag är glad och nöjd för vem vill ha en operation i onödan?!!!
  Läkarvetenskapen behöver nog vakna till ordentligt i detta land. Neröver i Tyskland och Holland (och kanske andra länder men det vet jag inte) går alternativ medicin hand i hand med vårt västerländska sätt att behandla och det tycker jag är BRA!

 13. 13

  Birgitta Kiviet hur mycket och hur ofta tar du KS då??

 14. 14
  Anne Nygren säger

  AnnsSays. Svamp i munnen då är det rätt att ta Kolloidalt silvervatten i jonform (altså inte inkapslat) dock skulle jag ta 20ppm och inte 10 som säljs på hälsokostaffärer. Om du vill köpa starkare så gå med i fb gruppen kolloidialt guld och kolloidalt silver och gå in på sidan som Per Dahlin ansvarar för.

 15. 15
  Anne Nygren säger

  Så rätt tänkt

 16. 16

  Själv tar jag KS mot Borrelia som jag haft länge, och det enda som har hjälpt mig att bli av med symtomen och problemen är KS. Inget annat har hjälpt, har tagit en 3 veckors kur med en hög dos penicillin, utan att det har försvunnit.

  Tror faktiskt att den enda orsak till att jag mår bra idag beror på just KS.

  Har varit hos många läkare då jag mådde dåligt utan att de någon gång hjälpte eller lyssnade på mig. Har tagit många blodprov mm.

  De symtom jag hade när jag hade borrelia kommer annars tillbaka. Konstant trötthet, okoncentrerad, lätt ont i huvud vid minsta stress.

 17. 17
  Patrik säger

  Kolloidalt silver kan säkert vara en bra terapi mot cancer. Läs gärna min cancerhypotes jag skrivit om här:

  https://forum.kostdoktorn.se/topic/11040-cancer-o-ketogenik-kost/?do=findComment&comment=135652

 18. 18
 19. 19

  Tack Anne
  Har läst på Per Dahlins hemsida och fått förklaring på det du skriver om.

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  18 Sandra
  Det finns inget känt fall av argyri, blåmissfärgning av huden, i modern tid. Kanske de tidigare använde en annan form av tillverkning av silvervatten.

 21. 21
  Patrik säger

  18, 20

  Ja att kollodialt silver gör en blå är desinformation så det stinker om det.

  Och den typen av ”reportage” gör det uppenbart att media är korrumperad. Media och läkemedelsindustrin ägs av samma sociopater och det handlar inte det minsta om att informera eller bota människor.

 22. 22
  Anne Nygren säger

  Sandra Nu får du nog läsa på lite mer och förstå att det är 2018.

 23. 23

  Sandra, några fick argyria av att dricka en silvernitratlösning (giftigt), vatten med silverproteiner eller sedan väldigt stora doser kolloidalt silver under långa tider (allt är ju giftigt i tillräckligt stora doser). Inga kända fall av argyria med måttliga doser av kolloidalt silver.

 24. 24
  Sadiye Us säger

  Argyria kan uppstå när styrkan är hög. KS finns att köpa i högre styrka vilket innehåller större silver partiklar som kan leda till den ” blå” färgen. Tillverkar själv KS där det står att man kör 6 timmar och får 10 ppm
  KS, för längre tid innebär högre styrka och större silver partiklar. Jag är inte expert på detta, de som har kunskap om KS kan säkert berätta hur det går till.

 25. 25
  XMargareta säger

  Jag har en väninna, som tillverkar KS med en apparat hon beställt från USA.
  Vill minns att den är från ”The Silver Edge.”
  Hon kör 3 timmar.

  Jag tror mig också minnas, att hon mätt styrkan på produkten och att den då hade korrekt konc. vilket är runt 10 ppm. Det kunde variera lite, lite.
  Vad denna sorts mätare heter, eller var man kan få tag i den vet jag inte.

  Hon nämnde, att man kan dubbla tiden och få dubbla styrkan, men att man inte skulle köra mer än 6 timmar, då produkten därefter kunde bli för ”tät.”

  Hon och hennes familj har använt denna KS i åtskilliga år.

 26. 26
  Sadiye Us säger

  # 25
  Angående om hur länge man kör, det beror mängden renat vatten man tillverkar KS
  Den apparat jag har är från Silver edge och man kan googla och läsa där.

  Denna apparat klarar kanske inte att fördela silvret i väldigt små partiklar men och andra sidan så
  är det tillräckligt med 10ppm

 27. 27
  XMargareta säger

  # 26.

  Jag kollade både med min väninna och på The Silver Edge-hemsidan och fick då fram:

  1. Den apparat ” Microparticle Generator”, som de har ger vad jag förstår mycket små partiklar,
  0,8-1,0 nm, som väl klarar av det som skall krävas.

  2. Min väninna kände inte igen detta med att man skall köra dubbelt så mycket om man har mer volym.
  Enligt instruktionerna skall man använda c:a en liter och köra i tre timmar.
  Vill man ha 20 ppm skall man köra sex timmar.

  Har du kanske en annan apparat, än den som The Silver Edge försäljer?

  Här finns instruktioner. Det finns även en instruktionsvideo på sidan.
  https://www.thesilveredge.com/how-to-make-colloidal-silver-quickly-and-easily.shtml#.WrkCX9Ih2IU

 28. 28
  Anne Nygren säger

  Per Dahlin säljer allt du behöver för tillverkning av KS. Prata med honom under meddelande på hans fb sida. Du får med dig information hur du går till väga. Jag har i dagarna tillverkat mitt första Vatten och det var så kul. Per skickar med instruktion hur man gör. För mig själv har jag förtydligat några rader i hans text så om du vill ha den kan du skicka ett meddelande till mig så får du det. Det blir så mycket billigare att börja tillverka själv och roligt är det också. Läs även på fb sidan Kolloidalt guld och kolloidalt silver under Filer. Lycka till

 29. 29
  Sadiye Us säger

  Jag har samma apparat och det finns videon som ni kan kolla där de berättar om volymen.

  ttp://www.thesilveredge.com/video-how-to-make-big-batches-of-colloidal-silver.shtml#.WrkTDX2ey2c27

 30. 30
  Sadiye Us säger
 31. 31
  XMargareta säger

  # 30

  Tack för info.

  Intressant.
  Det kan ju vara arbetsbesparande med större kärl.

  Jag förstår det som att luftomröraren fortfarande inte är förlängd, som silverstavarna, när man skall använda större kärl.

  Det tycker jag den borde vara, därför att omrörningen ju måste vara till för att det inte skall klumpas ihop till för stora partiklar, men jag hoppas att försäljaren kollat kvaliteten.
  Men ändå tycker jag det borde vara omrörning i hela djupet på kärlet med en större volym.

 32. 32
  Sadiye Us säger

  #30

  Som jag har sagt, besitter inga kunskaper om det.

  Jag lär mig av er som har utbildning och vet hur det hela fungerar och är tacksam för de kunskaper ni delar
  med er.

 33. 33
  Lars Henrik säger

  Vilken spänning och vilken dimension på silvertråd använder ni?

 34. 34
  Lars Henrik säger

  Ingen som kan svara på mina två frågor?

  Mer specifikt undrar jag också om två seriekopplade 9v-batterier (alltså 18v) klarar av att driva processen i de, kanske, två timmar den pågår?

 35. 35
  XMargareta säger

  # 34

  Gör inte en egen anordning/apparat om du inte är helt insatt!
  Det är bl.a.så argyri uppstått av senare tiders användning.

  Efter konsultation av min väninna:
  Hon har fortfarande kvar silvertråden hon fått med apparaten, men hon har köpt en extra från Sverige också.

  Det skall vara renhet 0,999 ( vet ej enheten.)

  Företaget Sargenta har rätt sort. Diameter 2,0 mm.
  Den ”The Silver Edge” använder är av den mjuka sorten.( Det finns tydligen även hård sort.)
  Artikelnummer: 382-20

  Vad spänning etc. anbelangar, så följer det med en adapter, som ger rätt vad gäller det och enligt den tekniker som kontaktades i och med beställningen, så skall den fungera rätt även hos oss även om frekvensen i USA inte är 50 Hz.

  Än en gång gör ingen egen anordning. ( Om du inte är expert.)!!!!!!!!!!!!
  Det finns exempel på att det blivit jättefel, när man gjort egen apparatur.
  ( Det har blivit för stora partiklar och de klumpar sig till aggregat. Det har blivit gult och resultatet har blivit bl.a. argyri, efter vad mina efterforskningar givit vid handen.)

  Processen skall dessutom gå långsamt. 3 timmar. Inte kortare tid, för den lämpliga mängden c:a 1liter.

  Om man beställer från ”The Silver Edge”, får man tydligen också teknisk personlig support

 36. 36
  Anne Nygren säger

  Som jag tidigare nämnt Per Dahlin har kunskapen och material som behövs. Gå in på fb under hans namn och under meddelande och gör din beställning och ställ frågor. Även kolloidalt guld och silver.

 37. 37
  Lars Henrik säger

  Tackar för svar XMargareta och Anne!

  Jag kommer nog inte att producera själv utom i ”nödsituation” (beredskap enligt MSB 🙂 ).

  Dock har jag skaffat ett par silverstavar med 4mm diameter från Sargenta som kan vara bra att ha oavsett produktionsmetod.

  Apparaten på The Silver Edge var lite dyr tyckte jag!? 250 USD. Med min förbrukning skulle den ta mycket lång tid att tjäna ihop.

 38. 38

  37
  Lars Henrik

  Tycker definitivt att du skall lyssna på de råd du fått och hålla tassarna borta från egen produktion.

 39. 39
  Lars Henrik säger

  # 39

  Ja, helt klart. Med min lilla förbrukning så kommer det inte att vara värst belastande att köpa färdig KS på flaska eller dunk.

  Däremot kan jag ju tänka mig att i händelse av hotande förbud införskaffa en apparat likt de som ovan föreslagits. Silverstavarna har jag ju redan 🙂

 40. 40
  I Like Neil Young säger

  Matnyttigt angående KS. Det funkar utmärkt på allehand grejor det vet jag efter ca 8 års användning.

  * En skvätt KS i ett glas rödvin eller en snaps. Gott, nyttigt, trevligt. Och skitjobbigt för alla politiskt korrekta. Du är dock på väg att bli frisk, kry och glad – så du kan med rätta skita i allt politiskt korrekt globalist mumbo jumbo.
  * Skaffa en inhalator av nåt slag för att kunna dra ner silverdimma i luftvägarna och lungorna.
  * Skaffa vanliga sprejflaskor i plast och spreja i näsan och dra upp i bihålorna vid behov.
  * Blanda 75% silver och 25% DMSO och smörj på direkt på hud när du har infektion i led eller mjukdel
  * Köp en vattenrenare , köp silverstavar , köp en korrekt KS-generator och läs på ORDENTLIGT – tar ca 1 månad innan man sållat agnarna från vetet i denna fråga – och börja tillverka själv.
  * har du herpesblåsor runt munnen (som jag inte har längre – men har haft) spreja innanför läpparna – gurgla runt i munnen – se till att alla slemhinnor blir ordentligt genomkörda med silver. Herpes – använd även L-Lysin och gurkmeja + svartpeppar
  * Funkar bra på alla organiska varelser över mikrob-nivå alltså.

 41. 41
  Anne Nygren säger

  Härlig sammanfattning. Så bra skrivit och du har verkligen skaffat dig en gedigen erfarenhet. Skall iväg och köpa mig en inhalator. Ha det bäst

 42. 42
  XMargareta säger

  # 40

  Du skriver, att man skall skaffa vattenrenare.

  Det vatten man skall använda för att tillverka KS skall tydligen vara destillerat vatten och det lär vara viktigt..
  (Enligt instruktioner, så duger inte ens s.k. batterivatten, fast det använder min kompis ändå.)

 43. 43
  XMargareta säger

  # 40

  Vilken form använder du av DMSO?
  Flytande eller i gelé.

 44. 44
  I Like Neil Young säger
 45. 45

  Ja dom nyuppkompna fallen av argyria som jag har läst om har kört med hemgjorda blandningar osv.
  Det stod också i länken jag skickade.

 46. 46
  I Like Neil Young säger

  #45

  Att länka till wikipedia som nån form av ”sanningssägare” är helt meningslöst.
  Vem som helst kan skriva vad som helst på wikipedia.

  Länkar till nyuppkomna agryriafall ?

 47. 47
  XMargareta säger

  Jag har på senare år, då och då stött på berättelser om nylig uppkommen argyri.

  Jag kan inte nu hitta tillbaka till de källorna.
  Det handlade alltid om hemtillverkad produkt, typen enkelt kopplat 9 V-batteri och silverelektroder och produkten hade framställts under c:a en halvtimme.
  Eller så var det silvernitratet, som använts.

  Jag sökte nyss och vidarebefordrar den första källan jag nyss stötte på, som exempel.
  https://escholarship.org/uc/item/0832g6d3

  Jag är på inget sätt expert och har ingen praktisk erfarenhet, men jag kan läsa och tänka och därför enligt nedan.

  Jag är säker på, att det finns en del, som oavsett kommer att tillverka silvervatten själva.
  Så därför:
  Gör hemläxan noga om du vill kunna framställa egen produkt.
  Det går tydligen bra, om man får tag på en bra generator och att man ser till, att använda rätt silverkälla och alldeles jonfritt vatten och ser till att det blir en apparat, som framställer med omrörning och med tillräckligt svag ström, under tillräckligt lång tid och att man också helst kan kontrollera vilken produkt man framställt..

 48. 48
  XMargareta säger

  En länk med svensk text, som verkar seriös och korrekt och eventuellt finns här en förklaring till att det kan uppstå argyri, även med ”korrekt” KS.

  Det handlar nog om kvalitet, dos och personlig fysiologi hos den, som intar KS.

  https://kolloidaltguldochsilver.se/wordpress/argyria/

 49. 49

  Ursäkta att jag ställer mig tvivlande till att Anders Sultans Kolloidala Silver skulle kunna åstadkomma Argyria.
  Det finns på produkten inte någon varningstext att det skulle vara farligt att överdosera. Vilket det borde vara om det fanns någon risk.

 50. 50
  Annika Dahlqvist säger

  49 jala
  Anders Sultan har utfäst en belöning på 100 000 kr till den som rapporterar Argyria av Ionosils kollodala silver. Han har ännu efter flera månader inte fått in någon rapport.

 51. 51
  XMargareta säger

  # 49 50

  Doseringen för den som fick argyria var i den senare av mina länkar 450 ml/dag under lång tid.
  Det är därför jag skriver att det bör vara bl.a. dosrelaterat.

  Jag tror inte heller att det bruk rekommenderat bl.a. här skulle leda till argyria.
  Och jag tror inte heller att korrekt egenframställd KS skulle göra det.

 52. 52

  Med tanke på den mängd han säljer så vore det verkligen konstigt om vi inte borde sett flera fall av Argyria .
  Du får ursäkta XMargareta, men den länken är formodligen ” fake news”. Tyckta mig läsa att man slutade med att använda KS för att man hade hittat effektivare antibiotika ( läs patenterbar medicin som genererar stora summer till Läkemedelsindustrin) dessutom så blir bakterierna resistenta så antibiotikan slutar att fungera.

 53. 53
  XMargareta säger

  # 52

  Ursäkt mottagen!

  Håller med om, att upplysningen att det finns effektivare antibiotika och upplysningen om resistenta bakterier, kan leda tanken fel.

  Min uppfattning är, att det pga KS-mekanismen väldigt sällan och mycket mycket mer sällan än med ”klassisk” antibiotika inträffar resistens med KS.
  Om jag nu minns rätt i farten, så har ”The Silver Edge”, rapporterat om sällsynta fall med resistens, men att sådan nästan direkt försvann.

  För övrigt anser jag, att det inte är uteslutet, att det i sällsynta fall, med kanske? så stort intag som 450 ml/ dag under lång tid eventuellt skulle kunna inträffa argyri, men detta är ju intressant endast som en liten ”reminder”, om att det förmodligen är en helt onödigt hög dos.

  De doser, som här har talats om bl.a. om 5 till 6 x 15 ml per dag och som tycks ha bidragit till tillfrisknande från cancer är förmodligen tillräckligt, som långtidskonsumtion vid svåra sjukdomar. Och jag tror inte ett ögonblick på att den dosen skulle kunna åstadkomma någon skada.

  Som jag förut redovisat, så skulle jag vid cancerdiagnos fullt ut följa Sven-Erik Nordins metod och jag tar till KS i många fall, numera många gånger i veckan, så jag är inte någon skeptiker så.

  Jag anser dock, att det är väsentligt att människor får full upplysning, så att eventuellt skadligt bruk kan undvikas. Gissa om det skulle forsa vatten i vissa kvarnar då.
  Det är endast i detta syfte jag länkat och kommenterat i detta ämne och också denna anledning till, att jag överhuvudtaget försökt hjälpa till med som jag uppfattat det nödvändig/nyttig info.

 54. 54
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Både jag och min man har ’huttat’ KS dagligen i ca 7 år – fortfarande inte minsta (detta eviga tjat om) blåtoning! Läs på och sluta förvirra människor som behöver hjälp med sin hälsa. Kolloidalt silver och silvernitrat är, och har alltid varit, helt olika produkter …suckar och rullar med ögonen.

  Vid besök i Sverige köper jag alltid med mig ett par liter av Ionosils KS – för att stödja Anders Sultan (med anledning av de ständiga dreven mot hans företag). I UK gör jag eget KS, ett par tre liter åt gången, eftersom kolloidalt silver är så otroligt användbart – både i och utanför kroppen, i hushållet, till rengöring osv. En besökande grannkatt dricker inte ..om han inte får en rejäl skvätt KS i vattenskålen. Han bligar på skåpet tills flaskan kommer fram – djur e’ bannemej ’klokare än folk’ .. 😉

 55. 55

  54
  jag ler i mjugg och njuter av din uppriktighet.

 56. 56
  Lasse P säger

  Vad jag läst mig till så har de personer som fått Argyria, inte fått några andra problem än att huden blivit blåtonad.
  Någon annan som vet mer?

 57. 57
  XMargareta säger

  # 56

  Så har jag också läst.

 58. 58
  Annika Dahlqvist säger

  56 Lasse P
  Ja dels finns det knappt någon känt i modern tid, åtminstone med riktigt tillverkad KS, som har drabbats av argyri, dels har de som tidigare fått det, inte haft några kliniska besvär av tillståndet. Det är enbart ett kosmetiskt problem.
  Och har man allvarliga problem så kanske man hellre väljer risken att bli blåtonad än att dö i infektion eller cancer.

 59. 59
  Lasse P säger

  Av vad jag läst så har de människor som fått Argyria
  intagit silvernitrat, inte KS.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa