KS mot multiresistenta bakterier?

Det har varit en del media på sistone omkring multiresistenta bakterier, som ingen antibiotika rår på. Tex ESBL carba.
Det finns fallbeskrivningar om hur personer med dessa infektioner har blivit bättre av kolloidalt silver. Det kanske vore dags att testa detta vetenskapligt?

 

Comments

 1. 1
  Anders säger

  Vore intressant om du kunde komma i kontakt med kvinnan och hennes pappa, kanske få se journaler med mera, verifiera detta. Rentav oerhört intressant och användbart.

 2. 2

  Det finns massor med vetenskaplig forskning om KS. Anders Sultan kan och har dessa studier. Så för de som vill veta hur det ligger till kontakta Anders eller titta i FB-gruppen ”Koloidalt silver 2.0”.

 3. 3
  Gunnar Isaksson säger

  KS är kanon vid förkylningar särskilt om man sprejar det i näsan.

 4. 4
  catherine andersson säger

  Fick lunginflammation. Jobbigt. Tog silver, 1 msk, 3 ggr dagligen. Fick Penicillin av läkaren. Jag blev bra på drygt 1 vecka. Oerhört snabbt för att vara 72 år. Tror Silver hjälpte till!

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  catherine #4

  Jag borde också ha testat KS för två år sedan.

  Min lunginflammation botades då också med hjälp av antibiotika men det tog flera månader innan jag var någorlunda återställd.

  Fördelen med en blog som denna är att man ständigt lär sig något nytt (och ofarligt) som man kan prova.

 6. 6
  Gunnar Isaksson säger

  #5 Göran Sjöberg

  Skaffa dig en flaska KS och en liten flaska för nässprej. En som är billig och bra hittar du här.

  https://www.bodystore.com/nassprayflaska-30-ml

 7. 7
  Irene säger

  Jag har varit förkyld, täppt i näsan o torrhosta i 6 veckor nu.. Har tagit 1 dl KS varje + sprayat i näsan flera gånger om dagen men har inte alls blivit bättre, tvärtom.. Vad kan jag mera göra?

 8. 8
  Sigge Johansson säger

  >7 — Irene:

  Bikarbonat kan vara lösningen….
  Har själv blivit av med irriterande hosta — både torrhosta och slemhosta — med den metoden.
  Och DET har även andra gjort — se bifogade länkar med tillhörande kommentarer:

  https://newsvoice.se/2013/07/18/bikarbonat-botade-min-svara-hosta/
  https://newsvoice.se/2013/11/25/jag-botade-ocksa-min-svara-slemhosta-med-bikarbonat/

  Återkom gärna och berätta hur det gick…..

 9. 9
  Irene säger

  Tack Sigge det ska jag prova! Återkommer med svar..

 10. 10
  Georg W säger

  Jag TROR att jag botade familjens envisa och otäcka hostande med Askorbinsyra (C-vitamin 6gr) och bikabonat(3gr) varje dag OCH stora mängder gurkmeja i maten. Dessutom en kapsyl KS som andas/sugs in i luftrören som en vinprovare.

  Dessutom är det viktigt att undvika mat som ger inflammationer. Sänk Omega 6-intaget eller ät Omega 3 som kosttillskott. Eller makrill och sardiner på plåtburk ska ha stora mängder Omega 3, har jag förstått.

  Barndomens dagliga sked med fiskleverolja gjorde nog att vi slapp den här moderna hostan.

 11. 11
  Lena i Umeå säger

  Jag blev (till min stora förvåning) förkyld med lite feber i september efter 2,5 år då jag varit helt frisk. Jag var hemma från jobbet i två dagar (satt hemma och jobbade) sen kände jag mig tillräckligt pigg för att gå till jobbet igen. Men det var något som hängde kvar ända till nu i februari då jag började få förkylningskänningar igen. Den här gången blev jag aldrig sjuk med feber eller blev tät i näsan, vilket skulle kunna förklaras med att jag tagit betydande doser av askorbinsyra varje dag, och jag har sprejat KS i näsan flera gånger per dag.

  Sen vet man ju aldrig om jag motade förkylningen med C-vitamin och KS, eller om det hade gått likadant utan.

 12. 12

  Man borde kunna blanda KS och Bicarbonat och varför inte C vitamin
  Naturligtvis med LCHF kost
  Allt för att ge dom jäkla mikroberna på käften.
  Någon som vet?

 13. 13
  Göran Sjöberg säger

  På tal om förkylningar och influensa drabbades jag själv varje år så långt jag kan minnas av alla som dök upp i min omgivning. Ofta blev jag liggande i hög feber under en vecka en eller ett par gånger per år. Men när vi gick över till strikt LCHF för nu tio år sedan drabbades jag inte av en enda och var väldigt ”kaxig” när jag berättade om detta faktum för folk. Så kom bakslaget då jag fick lunginflammationen för snart två år sedan. Jag tror själv att det berodde på att jag hade börja fuska med kolhydraterna igen.

  Men sedan dess har jag åter klarat mig fint. Kanske beror det på att jag tar stora doser C-vitamin varje dag.

 14. 14
 15. 15

  Mer Läsvärt och mycket info.
  https://www.kolloidaltsilver.me/about/

 16. 16

  Finns en del forskning kring KS och resistenta bakterier. Länkar till ett par studier här https://4health.se/kollodialt-silver-nar-funkar-det-bast

 17. 17
  sten bjorsell säger

  Sprejar 30 ppm KS djupt ner i svalget under en eller två inandnigar.
  Ret- eller torrhosta försvinner därefter på någon minut.
  Låg halvvaken och hostade till då och då så att det blev omöjligt att somna tidigare, innan jag kände till KS enligt ovan. Bättre hostmedicin har vi aldrig haft!

 18. 18
  Bokmal säger

  F L U O R O K I N O L O N E R – K I N O L O N E R

  Nedanstående handlar inte om kolloidalt silver utan om en antibiotikagrupp som göder resistens. De har produkt/substansnamn som t.ex. Ciproxin (=ciprofloxacin), Tavanic (=levofloxacin) och Avelox (=moxifloxacin).
  Mer information finns t.ex. på
  https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20061229000022

  2016 kom FDA (=amerikanska läkemedelsverket) med ytterligare varningar i bipacksedlarna.
  https://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm513183.htm

  Kanada gjorde likadant .

  EU har nu arbetat med frågan i över ett års tid men så vitt jag vet inte kommit med något beslut.
  https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2017/EMA-granskar-biverkningar-vid-behandling-med-kinolon–eller-flourokinolonantibiotika/

  För 14 år sedan ställdes en närstående på den här typen av antibiotika och då fick jag upp ögonen för människor, framför allt i USA, som hävdade att de hade skadats av medicineringen. De hade blivit ”floxed” och kallade sig ”floxies”.”.Det är mycket tack vare dessa fantastiska människor som FDA till slut gick med på att ändra bipacksedlarna.

  Genom åren har jag ”hittat” många olika hemsidor t.ex. http://www.floxiehope.com, http://www.fqresearch.org, http://www.fqvictims.org, http://www.ciproispoison.com och http://www.askapatient.com (sök på t.ex. Cipro, Levaquin och Avelox).

  För några dagar sedan upptäckte jag ytterligare en – en engelsk hemsida.
  https://www.quintoxsupport.co.uk/group-stories.html
  https://www.quintoxsupport.co.uk/our-version-of-a-2017-academic-paper.html

  Jag har aldrig träffat på en enda person som känt till riskerna – att man kan få långvariga och ibland permanenta hälsoproblem. Det gäller såväl vårdpersonal som vanliga människor. Därför lägger jag nu ut den här kommentaren. Jag är övertygad om att bland de som får diagnoser som t.ex. fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom kan finnas de som egentligen skadats av sin antibiotikabehandling.

  Nu får vi se hur EMA kommer att tackla den här frågan.

  P.S.
  Det finns också en tredelad video – Certain Adverse Events (googla)

 19. 19
  Bokmal säger

  P a t i e n t b e r ä t t e l s e

  För några år sedan var jag på besök hos min dotter när hennes bästis A ringde.
  Hon ville konsultera min dotter som är sjuksköterska. Hon hade fått tillbaka sina magproblem. Det var helg och hon befann sig på landet.

  Hon hade haft magproblem tidigare. Då hade man kommit fram till att det rörde sig om tarmfickor. Hon hade fått antibiotika av något slag (bra att beställa sina journaler!).

  Nu undrade hon vad min dotter tyckte att hon skulle göra.
  Hon sa – åk till akuten eftersom det ju inte finns någon hälsocentral som är öppen.

  På akuten gjorde man inga vidare undersökningar utan skrev ut ett nytt recept. Den här gången på ciprofloxacin. Hon ringde till min dotter och jag råkade höra ordet ciprofloxacin och sufflerade – hälsa A att hon skall läsa bipacksedeln mycket noga och vid minsta problem skall hon genast kontakta akuten. Båda skrattade gott……

  Nästa dag ringde hon till min dotter för att berätta vad som hade hänt sedan hon bara hade tagit ett par tabletter. Hon hade vaknat på morgonen och känt sig som en gammal gumma. Senorna i benen – och på andra ställen – hade dragit ihop sig, hon hade värk och kunde knappt gå. Hon grät. Nu satt hon på akuten och väntade på att få träffa doktorn.

  Vid det här laget hade A läst bipacksedeln och insåg att det kunde handla om biverkningar varför hon tog upp ämnet men nonchaleradest. Nej, biverkningar kunde det inte vara.
  Sedan slog olika läkare ihop sina huvuden (reumatolog, neurolog osv) men kunde inte föstå vad som hade drabbat henne.

  Till slut tog A fram bipacksedeln och läste högt. Då blev det annat ljud i skällan. Hon skulle genast avsluta behandlingen och stå på flytande föda i ett par veckor (?).

  Sedan följde många månader när hon inte riktigt kunde lita på sin kropp. En det ena än det andra dök upp bl.a. kunde hon plötsligt bli muskelsvag i ena handen vilket var fruktansvärt eftersom hon bl.a. behövde köra bil till jobbet.

  Nu är det ett tag sedan jag pratade med henne, men jag hoppas att det värsta är över nu.
  Hon kommer definitivt inte att ta några fler fluorokinoloner. Jag hoppas att hon har bett dem notera det i journalen fast det är ju ingen garanti förstås!

 20. 20
  Bokmal säger

  F l u o r o k i n o l o n e r

  Var in på Läkemedelsverkets hemsida för att se om EMA kommit till något beslut angående ovanstående antibiotikagrupp (se tidigare kommentarer)
  Det fanns ett nytt meddelande daterat 2018-03-14. Vänligen klicka på nedanstående länk.

  https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER—2018/EMA-bjuder-in-till-oppet-mote-om-kinolon–och-fluorokinolonantibiotika/

 21. 21
  Bokmal säger

  Fluorokinoloner – Nature 2018-03-21

  Googla gärna ”When antibiotics turn toxic” eller gå in på
  https://www.nature.com/articles/d41586-018-03267-5.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa