Ett exempel på korporativism

Brallorna nere på professor Elias Eriksson.

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  Förvånad nån?

 2. 2
  Göran säger

  Och de bara fortsätter

 3. 3
  Mona Sommer säger

  Uff, dette er virkelig ødeleggende for seriøse og etisk bevisste forskere!! Og for fagfolk og folk i sin alminnelighet som søker i forskning. Og det er svært alvorlig når slike studier skal legge grunnlag for nasjonale anbefalinger for behandling av depresjon. Det finnes mengder av studier som peker mot at det er mye viktigere med gode relasjoner enn antidepressiva for å komme seg av depresjon, i tillegg til at man har noe meningsfullt å gjøre, bidrar i samfunnet og har en oppgave, betyr noe for andre. Men det er dårlige nyheter og har liten fortjeneste for legemiddelbransjen….

 4. 4
  sten bjorsell säger

  Även regelbunden träning är nog effektiverare än dessa livsfarliga kemikalier, ofta utprovade på mycket kort tid på små grupper med begränsad synvinkel. Ungefär som att undersöka elefanter med förstoringsglas. De naturliga lugnande endorfinerna man får vid utmattning t.ex har ju provats ut under årmiljoner. Gissar även att fluktuerande blodsocker pga kolhydratrik standardmat stjälper istf hjälper. Något för kostfonden? Men det verkar om om vissa ”fått in sina fötter i staliga dörrar” och använder sitt fokus till snöd vinning istf att hjälpa. Inte ovanligt inom läkemedelsindustrin, både stor eller liten, något som blir helt klart efter att ha läst Peter Goetzsches bok ”Dödliga mediciner och organiserad kriminalitet” .

  Det tråkiga med all detta forskningsfusk är att många tror att de motbevisande resultaten som konstant framkommer beror på att man ej kan lite på vetenskap. Sanningen är att man absolut inte kan lita på ”forskning” som ej varit oboroende. All industrifinansierad forskning bör snarast svartlistas. Inte bara den forskning där jäv deklarerats utan, framförallt, de som ljuger om att inget jäv finnes, alltså sådana som professor Eriksson.
  Att SR sitter som dummerjönsar och sväljer utan att fråga är dessvärre inga nyheter. Ingår det i kontraktet att vara PK om man jobbar som journalist på SR?

 5. 5
  I Like Neil Young säger

  Mycket bra att sånt här tas upp här hos Annika.
  Jag har ju gång på gång pratat om hur det gick till när jag vart ”radikaliserad” och tappade tron på myndigheter och politiker och vad som ledde fram till detta och hur det för mig personligen spred sig från område till område. Den här artikeln hjälper ju inte upp den situationen direkt – tvärt om.

  På ett sätt är det skönt för det visar att ens ”magkänsla” är rätt väldigt , väldigt ofta. Det är naturligtvis tråkigt att ha förlorat ”barnatron”….men ”the truth shall set you free” och så har det blivit i mitt fall.

  Kan jag därför ställa mig i stort sett utanför samhället? Absolut inte
  Kan jag förkasta precis allting? Absolut inte
  Hur lever jag mitt dagliga liv? Så som alla andra – men med andra infallsvinklar på det mesta – och med betydligt större ”försiktighet” vad det gäller att granska fakta. Oavsett vad det är.
  Hur påverkar det mig? Det har gett mig större livslust och mer energi – och jag har lättare att be folk ”dra åt h-e” – om det skulle behövas. Jag har dessutom lättare att hjälpa både mig själv och andra när det behövs. Kort sagt – jag har fått mer POWER!
  Det kan jag till stor del tacka bl.a Annika för. Plus Skaldeman och Kostdoktorn. Det var där det började.

 6. 6
  Göran Sjöberg säger

  I Like Neil Young #5

  Tack för en intressant berättelse om din resa till ”friheten”!

  Jag tror att många har gjort samma resa, inklusive jag själv.

  När ”fjällen faller från ögonen” så verkar de falla en efter en och till slut ser man klart hela korruptionen som genomsyrar inte bara sjukvården utan även vår livsmedelsindustri.

  Så hamnar man till slut hos Lars Bern och får klart för sig den övergripande bilden där vi finner en liten extremt förmögen oligarki som håller i ”korruptionens trådar” i en förvriden värld med en sjuk MSM och som har väldigt lite med en demokratisk värld att göra.

  Det är en befrielse att få denna totala inblick.

 7. 7
  Elisabeth G säger

  # 6

  ”Det är en befrielse att få denna totala inblick.”

  Ja, Göran, och samtidigt gör det så ont – och rasande blir man på kuppen.

 8. 8
  Georg W säger

  Lite off topic,kanske? Den multinationella livsmedelsindustrin satsar enorma resurser på en vetenskaplig forskning kring våra beroende-reflexer.

  Dagens insikt är att om människor minskar sitt saltintag på sin hemlagade mat. Så tvingar psyket oss ut att köpa snacks med salt i. Gårdagens hemliga industrikunskap var att ju mindre energi vi får från fett desto mer kolhydrater konsumerar vi.

  Industrin är så djävulskt smart att jag egentligen inte förstår hur vi kunnat bryta oss loss från dem. Och hur de kan få myndigheterna med på tåget om minskat saltintag och fettintag är ju fenomenalt.

  Full respekt för livsmedelsindustrins förmåga att manipulera oss. Fast det är nödvändigt att den akademiska expertisen spelar med.

  https://www.youtube.com/watch?v=4cpdb78pWl4

 9. 9
  Göran Sjöberg säger

  Elisabeth #7

  Så sant!

  Om man känner sig i grunden lurad är det lätt att bli ”rasande”.

  En bekant till mig som blev diabetiker på äldre dagar lyckades jag övertala att prova LCHF men när hans diabetikersjuksköterska sedan talade om för honom att han inte längre var diabetiker blev han väldigt upprörd för han har alltid litat på sjukvården.

  Och det kanske ligger någonting i att bibeln varnade Adam och Eva för att äta av ”kunskapens frukt” och när de ändå gjorde detta blev de utdrivna ur ”paradiset”.

  Jag har bett ”troende” människor jag känt att förklara hur de ser på detta för mig men jag har aldrig fått någon bra förklaring annat än att man inte ska ”förhäva” sig inför ”Guds visdom” eller med andra ord ”gilla läget” utan att ifrågasätta. I mina öron låter detta som en normal form av härskarteknik.

  Även kung Salomo varnar i samma bok för att man kan drabbas av ”depression” om man läser för många böcker.

  Apropå att öka på min egen ”lärda depression” läser jag just nu en klassiker, Oswald Spenglers ”Västerlandets undergång”. Grundtemat är här att vi alla med nödvändighet är infångade i någon speciell kultur som vi inte kan ”fly” ifrån.

 10. 10
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Känner likadant som er som skriver här. När fjällen väl fallit från våra ögon och vi är ute ur ’paradiset’ så finns det ingen återvändo. Har man vaknat upp så har man!

  Jag tycker dock att det är svårt – absolut inte för egen del men att det finns familj och vänner som ännu ej insett storföretagens och MSMs bedrägliga beteende. Jag blev tillsagd bara häromdagen att jag trodde på myter etc. Det blir omöjligt att prata om något annat än ’väder o’ vind’ ..o’ knappt det!

 11. 11
  sten bjorsell säger

  8 George W.
  Bra och kort film på länken. Tack!
  Något vi bör se till att barn och barnbarn ser. Matindustrin lever ju till stor del på att de gamla erfarna rävarna kontinuerligt ersätts av nya så att lurendrejerite kan fortsätta, helst i evighet.
  En ansvarstagande hälsomyndightet borde se till att filmer som den på länken utgör en viktig del av vår grundutbildning. Istället pumpas våra myndigheterpersoner fulla med råd från köpta professorer som säger att kosten betyder ingenting bara hur många kalorier man äter. Trots att samma industri, som köper professorerna, spenderar minst lika mycket pengar på att ta fram ”tillvänjande mat”, tydligen en central del av matindustrin. ”Ena och andra handen”. Suck. Men att 670,000 sett filmen är iaf stora steg åt rätt håll! Länken har jag nu skickat vidare till barn och barnbarn, m.fl!

 12. 12
  Georg W säger

  Här är en underbar kvinna som bara har 130 000 tittare. Hon behöver minst en halv miljon till. För hon analyserar rätt och har idéer om hur vi ska lösa livsmedelskrisen i samhället.

  Det brådskar för snart ska någon miljard människor ha en ny lever och det finns inte så många. (Tedmed 13min)

  https://www.youtube.com/watch?v=wTNlHyjip94.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa