LCHF-magasinet nr 1 2018

LCHF-magasinet har kommit med sitt första nummer 2018.
Lite ur innehållet:
Bosse Zackrisson berättar om forskning som tyder på att det går att reversera Alzheimers demens. Det är läkaren och neurologen Dale Bredesen som har forskat på det. Åtgärder är i korthet: Kolhydratrestriktion; eliminering av gluten: mer grönsaker; vildfångad fisk; avslappning; regelbunden sömn 7-8 timmar per dygn; intag av vissa hormoner (Vilka?); omega 3; kokosolja; vitaminer och mineraler (vilka?); god tandhygien; periodisk fasta (minst 12 timmar mellan middag och frukost); och 30 minuters motion 4-6 dagar i veckan.
Bland friskfaktorerna saknar jag psykisk stimulans under vaken tid.
Jag har skrivit en krönika om hur mitt ter sig just nu.
My Westerdahl skriver om sina vikt- och hälsovinster av LCHF.
Bosse Z hälsade på oss vid stoppet i Stockholm av Kost och cancer-kryssningen, Helsingfors-Stockholm och tillbaka. Det var  Petra Flanders Stiftelse för Integrerad Vård som arrangerade. Av svenskar var det förutom jag, Sven Erik Nordin, Ralf Sundberg och Ann Fernholm, som medverkade.
Martina skriver om att saltbrist är vanligare än vi tror – och varningarna för salt är ovetenskapliga.
Litsfeldt berättar om REKO-ringar som bildas runt om i landet. Gräsrotsrörelser, med kontakt mellan producenter och konsumenter.
Martina igen om skolmedicin vs funktionsmedicin – behovet av att arbeta för integration.
Martina skriver del 2 om lipödem. Vad säger forskningen? Lipödem är den vanligaste feldiagnosticerade, eller avfärdade, hormonella rubbningen som drabbar kvinnor.
Ralf Sundberg skriver om forskning: Statiner förlänger inte livet.
Johan Falk: Populistisk medierapportering om periodisk fasta.
Tommy Runesson (Tommy tappar) resonerar omkring vem man ska tro på egentligen. Han kan dock alltid luta sig tillbaka på sina egna erfarenheter av vilken kost som har gett honom en bättre hälsa och vikt.
Martina Johansson och Fanny Lindkvist har skrivit en bok  ”Giftfri – ett rent liv utan tillsatser”. Carina Lindholm recenserar. Hon bedömer att den är en ’Husmorsbibel för den moderna människan’.
Sen flera sidor med läckra LCHF-recept av Tommy och Monique.
Bosse, en krönika om den Internationella LCHF-dagen den 16 jan.

Prenumerera på LCHF-magasinet! Det behövs prenumeranter för att tidningen ska kunna fortleva.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Fantastiskt bra tidning! Jag är jättenöjd! Tyvärr läste jag den sista artikeln i morse så nu är det bara att vänta på nästa nummer. Fast – det finns ju recept att prova under tiden. 🙂

 2. 2
  Lennart säger

  Jag lär mig alltid nytt när jag läser LCHF magasinet, du skriver om Din egen hälsa tex artros i ett knä. Lite artros har troligtvis de flesta av oss som passerat 50. Artros är tydligen en obalans mellan förbrukning och nybildning av brosk som är stötdämpande och smörjande i leden.
  Det finns ämnesomsättning i brosket kan det vara metabol obalans?
  Jag har artros i en led, är det meningfullt med tillskott av tex nypon eller glykosamin?
  Önskar många tips om att motverka artros….

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Lennart
  I mitt fall är ju knäartrosen posttraumatisk, och sådana artroser kan man nog aldrig komma ifrån.
  Tack o lov har jag inga besvär av den för tillfället, jag antar att det är förutsatt att jag inte belastar knät på ett ofördelaktigt sätt, tex med cykling, vilket nöter just på mitt skadeställe.
  Om nypon eller glukosamin spelar någon roll i längden vet jag inte. Jag tror säkert att LCHF är bra – det ger en bra näring till leden, och inflammationsdämpning.

 4. 4
  ulf pohl säger

  ”Din kropp skriker efter vatten”. Läs den boken! I klartext: Drick betydligt mera rent vatten ( typ 2 liter med lite havssalt i, per dag). Kaffe,te,läsk o.dyl. är inte vatten i fysiologiskt hänseende. Prova!

 5. 5

  I wish I could read it in English.

 6. 6
  ulf pohl säger

  @5. ”Your Body`s Many Cries for Water” av dr, F. Batmanghelidj.

 7. 7
  Lennart säger

  //4
  Har läst att ledens brosk suger åt sig vatten med hjälp av osmos.
  Är det detta som är tanken med att dricka 2 l saltat vatten/ dag?
  Finns det andra sätt att förbättra det skyddande brosket eller gynna produktion av ledvätska?

 8. 8
  ulf pohl säger

  @ Lennart. Alldeles rätt men det går inte 2 liter enbart till brosket utan det handlar om kroppens totala vattenhushållning och saltbalans. MSM behövs också. Likaså tycks även benbuljong hjälpa till med återskapande av brosket.

 9. 9
  Lennart säger

  Jag ska testa benbuljong, det känns rätt men MSM hur fungerar det i kroppen?

 10. 10
  Gunnar Isaksson säger

  #2 Lennart

  Jag hade två dåliga höftleder som plågat mig i 6 år. Efter 6 månader med LCHF och regelbunden fasta märkte jag att det inte var lika ont längre. Efter totalt 9 månader så var höftlederna helt perfekta så jag kunde gå powerwalk.

  Viktnedgång på ca 17 kg hade säkert betydelse men även att blodsockret snabbt blev riktigt bra. Eventuell glycering av brosket upphör då. Även fastan spelade nog roll genom att den stimulerar nybildande av stamceller och frigör dem i kroppen.

 11. 11
  odezza säger

  Jag tycker att nypon hjälper mot min artros, jag har enligt röntgen kraftig artros i nacken. Men det märker jag inte av själv så mycket. Men sjukgymnasten säger att jag är stel i nacken.

  Dessutom har jag artros i tummarnas första leder. Just nu märker jag inte så mycket av det, men jag hade ett skov för några år sedan.

  Jag tar 5 g nyponpulver varje dag sedan ett par år tillbaka, förutom att jag äter LCHF sedan 2006.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa