Dan Larhammar får kanske kliva av som ordförande för KVA

Newsvoice.

Larhammar är kraftigt belastad av jäv, med sitt företag Larhammar Consulting AB, där han tjänar miljoner på att hjälpa läkemedelsföretagen att få ut sina produkter snabbt på marknaden. Han bör därför inte bli ordförande/preses för Kungliga Vetenskapsakademin.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Eftersom KVA user nobelpristagare bör ingen med jäv likt Larhammars ens kunna bli medlem i Akademin. Usch vilken skamfläck på Nobelpriset när detta når ut!

 2. 2
  foie gras säger

  Korrupta Sverige

 3. 3

  Larhammar är oseriös.

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  # 1, #2 och #3

  Jag instämmer exakt med er.

 5. 5

  1-4 håller inte med er alls.
  Trovärdigheten hos den här bloggen är inte den högsta. Om man säger, eftersom den förespråkare KS, vilket inte har något med KVA eller vetenskap att göra.

 6. 6

  Detta är ju en skandal och faktiskt ganska pinsamt. Tackar för inlägget!

 7. 7
  Göran Sjöberg säger

  Det trista är att det jag själv förknippar med naturvetenskap, som jag för övrigt ägnat hela mitt liv åt. alltmer urholkas i dagens värld på grund av den korruption, som i detta typiska fall, har fått breda ut sig.

  Vi ser detta inte minst på Karolinska Institutet, som ska stå för det ”bästa inom dagens medicinska vetenskap”, men där all etik verkar ha försvunnit och nu också hos KVA som ska täcka in alla naturvetenskaper.

  Det är tyvärr få, även bland professorer inom den medicinska världen, som förstår vad det hela är frågan om. Det som hänt i Sydafrika med prof. Noakes är i detta sammanhang betecknande. För att kunna se igenom något som i grunden är vetenskapligt felaktigt inom sin egen vetenskapliga disciplin måste man, om man nu ägnat hela sitt liv åt att förespråka sådana katastrofala kostråd, troligen själv drabbas innan man möjligen kan göra en helomvändning som Noakes har gjort.

  Blir man då, som den världsledande expert på näringslära Noakes bevisligen är, också själv blir frisk och tillfrisknar (botad?) från sin diabetes är det också läge för att göra sig av med de sista tvivlen man möjligen kan på att den medicinska världen är totalt korrupt. Rättegångarna i Sydafrika är verkligen fullständigt absurda, rent Kafkaartade, och visar bara på vilka sjuka ekonomiska krafter som verkar i bakgrunden. Problemet för vårt sjuka etablissemang är förstås att andra också öppnar ögonen och ser korruptionen. Bevisligen har nu 32 000 skrivit under på denna insikt. Till slut blir företrädarna för detta etablissemang utskrattade och då kanske något stort kan hända.

  Till slut är det nog bara ”beslöjade religiösa krigare” som Anders som kan försvara en sådan sjuk värld.

 8. 8

  Kommentar till
  Anders says:
  Nä du Anders du avslöjer nu klart hur ovetande du är om silverpartiklar. Upplyser klart att du inte vet ett enda jävla skit om vad du skriver om. Lämnar ut Vilken låg kunskapsnivå om KS du har. Kvar för oss andra läsare är bara att skaka på huvet och fundera över hur mycket du tjänar på detta ?

 9. 9

  Jag frågar mig hur det kommer sig att Anders, vårt eget mångåriga Internettroll, dyker upp just nu och här. Han läser ju inte den här bloggen. Alltså har han googlat sig hit! Vem googlar Dan Larhammar? Svar: Dan Larhammar!

  Ett omoraliskt och ohederligt kryp i vårt akademiska och vetenskapliga etablissemang. En motståndare till Sanningen!

 10. 10
  Sigge Johansson säger

  Trollet Anders terroriserar även en diskussion om KS på sajten Kurera.se med never-ending upprepningar och lågbegåvat nonsens:
  https://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/2016/01/13/kolloidalt-silver-hjalper-mot-multiresistenta-bakterier/

  Vem vet, du kanske har rätt, #9-Georg W….
  Det kanske ÄR Larhammar själv…. ☺

 11. 11
  I Like Neil Young säger

  #5

  – Du är en snackepelle…

 12. 12
  Gunnar Isaksson säger

  Det vore rätt intressant om #5 Anders kommer fram med sin rätta identitet så Dan Larhammar inte beskylls i onödan. Nog Anders kan du säkert offra din identitet för Larhammar så hans anseende blir obefläckat och inte beskylls i onödan för att trolla på nätet 😉

 13. 13
  Hanveden säger

  # 10

  Som den där Anders eller Anders Jackson (som båda har samma avatar) tar upp tex snurrat vatten utan att någon annan nämner det så är mina misstankar mot att Dan Larhammar ligger bakom dessa inlägg…

  mLCHFh B-) .

 14. 14

  Jag förhåller mig avvaktande till KS för invärtes bruk tills vidare. Däremot är det ju intressant att den största kvacksalvaren av den alla – skolmedicinen inte kritiseras,,,,

 15. 15
  olle holmqvist säger

  Det tog ett tag innan jag fattade vad förkortningen KS syftade på. Karolinska Sjukhuset
  trodde jag av sammanhanget.
  Regel: använd bara en förkortning – OS, USA, EU, o.s.a, f.v.b . som du är bergis på att läsaren begriper. Kan för lite om kolloidalt silver för att ha en definitiv uppfattning. Liksom om Warburg/Seyfrieds hypotes. Fast Seyfried. verkar vara en genomtänkare. Misstänker att det blir en tredje lösning, som syr ihop det som stämmer med bägge. Som Tonegawa om varför ett ändligt antal gener kan tillverka ett oändligt antal antikroppar – typ.

  Regeln: ”allt ifrågasättande av etablissemanget är alltid rätt” – är en självfördummande slöja.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  14 Thomas Jansson
  Ingen behöver ta kolloidalt silver ’i onödan’, men skulle jag få en besvärlig infektion, och skulle ha möjlighet att själv påverka behandling, skulle jag ta KS alla dagar i veckan, före alla (andra?) typer av antibiotika.

 17. 17

  Jag håller med dig Annika.

 18. 18
  Göran Sjöberg säger

  Jag ser alla skäl att testa KS eftersom många talar om att det fungerar för dem mot bakterier både utvärtes och invärtes.

  Big Pharma håller ju också på med en bevisat både kriminell och ovetenskaplig verksamhet och släpper inte in någon utom några köpta lakejer i sina hemliga skåp. Som maffian tjänar de pengar på denna korrupta verksamhet och sanslöst mycket pengar.

  KS har en bevisat bakteriedödande effekt och är helt ofarligt i stora mängder invärtes och har under lång tid med framgång använts kliniskt. Att Big Pharma svamlar om ”silverjoner”, ”hatar” och förföljer de som förespråkar KS som en alternativmedicin är i mina ögon bara ett formidabelt argument till förmån för KS.

  KS är också ett sanslöst billigt medel till skillnad mot cytostatika så varför inte prova. Jag har nu själv börjat använda KS profylaktiskt som ett kosttillskott bland mina andra kosttillskott. Där är även C-vitamin något som läkemedelsindustrin ”hatar” alltsedan Linus Paulings dagar. LCHF ingår också i deras ”hatavdelning” trots att människor bevisligen blir friska av den kosten. Att de talar om kvacksalveri när det gäller kosttillskott är för mig rent löjeväckande när deras egen verksamhet nog är det absolut största medicinska kvacksalveriet om än ytterligt kvalificerat sådant. Att vart tredje dödsfall kan tillskrivas deras produkter säger i alla fall mig själv någonting om ett kriminellt kvacksalveri.

  Av samma anledning är det klokt att undvika de statiner de med sådan frenesi förespråkar eftersom det där knappast finns något som jag skulle vilja kalla vetenskap till deras försvar.

 19. 19
  olle holmqvist säger

  Lite självkännedom = sjukdomsinsikt
  Lätt att dra till mig och ordna observerade observationer
  som magneten ordnar järnfilspån
  https://thumbor.forbes.com/thumbor/1280×868/smart/https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fstartswithabang%2Ffiles%2F2016%2F07%2Fmagnetism.png

 20. 20

  #18

  ”Av samma anledning är det klokt att undvika de statiner de med sådan frenesi förespråkar eftersom det där knappast finns något som jag skulle vilja kalla vetenskap till deras försvar.”

  Inte ett dugg – det är mig veterligt den största bluff som de hittills har lurat på folk – en läkare som säljer statiner litar jag inte alls på – och knappast annars heller. Det finns ju duktigt folk inom vården men de är inte många,,,

 21. 21

  Men jag skulle faktiskt vilja veta hur KS fungerar för invärtes bruk!

 22. 22
  Thomas Jansson säger

  Inte undra på att kost och mediciner ser ut som det gör,,,,

  https://www.svd.se/statliga-experter-redovisar-inte-uppdrag-for-bolag

 23. 23

  Rätt självklart att läkemedelstillverkarna kämpar mot växande kunskap och insyn i hur vi håller oss friskare och återfår dimmfria hjärnor.
  Jag är 50år, man, har ätit lchf sedan 2011 samt tillfört lite vitaminer odyl, Lyckligt lottad med att klara mig med som högst en förkylning per år (ingen denna vinter tillsvidare) och jeansen på 32″ som jag hade som 16:åring fungerar fint även idag.
  Med kunskapsutbyte och fritt tänkande som florerar på exempelvis detta forum växer vi i antal, fast vi kanske fortfarande är marginella, totalt olönsamma för Big Pharma, stort tack och vi kanske överlever dom och försöken att begränsa möjlighet att tänka själv? om inte annat så njuter vi av en mer optimerad hälsa som ger iallafall mig möjlighet att focusera på det som är roligt i livet! /Kram

 24. 24
  olle holmqvist säger

  ”In der Begrenzung zeigt sich der Meister” Goethe

 25. 25

  Jag intar KS vid behov och någon gång då och då. Jag blir alltid förbannad på produkter som plötsligt dubbleras i pris när jag slutligen accepterat det. Liksom Tombola var jag skeptisk till att den bakteriedödande effekten skulle spara mina goda bakterier. Jag fick svaret av herr Sultan själv här på bloggen.

  Elaka bakterier är mer ”tunnhudade än de goda bakterierna som är skyddade av sitt tjockare skal. Jag vill minnas att jag fick en länk till vetenskap som bekräftade att det faktiskt var så. Ett bevis på KS ofarlighet är att man alltid ska hälla i en kapsyl KS när man byter vatten i akvariet. Annars skulle alla akvariefiskar dö inom kort. Kolla själv alla akvarier har en flaska med blåfärgad KS bredvid akvariet En annan sak är att man häller KS i dricksvattnet på rymdfarkoster och spacestationer för att förhindra maligna bakterier att växa till i vattnet. Finessen är att det behövs så ytterst lite för att det ska ha effekt. Bäst är att hålla det i munnen och sörpla det som en vinprovare. Det är en lisa för mina gamla sönderrökta lungor. Efter en minuts gymnastik med KS i munnen så sväljer jag det (:
  När mitt barn fick örsprång så doppade jag en tuss i KS och stoppade in i örat Värken försvan på 3 minuter! Dålig andedräkt är döda bakterier som KS sköljer bort. Testa! Känn hur KS dödar bakterierna i munnen. Munnen blir helt fräsch efteråt. Man behöver inte borsta tänderna längre (:

  Jag såg idag en film som visade hur ekonomiska intressen, ”Little pharma”. Skapade en sammanslutning av dåtidens sjukvårdmetoder och med köpta läkare lobbades den nybildad organisation för det vetenskapligt utformade medicinerna, skulle vara det normgivande och sedan dess har dessa av sig själva utsorterade i en medicinsk organisation bedrivit en häxjakt på det som då var naturmediciner och hemmagjorda recept. Tydligen är det Rothchild som är den drivande kraften. I egenskap av ägare till ”big pharma”, Då i begynnelsen och nu i astronomiskt format. Smart bizniz, helt enkelt. Ut med konkurrensen. Sakta men säkert vänder skutan efter hundra år och vi är nu på väg tillbaka till naturmedicinerna och bort från syntetiskt skit. Tiden är NU! (citat: Lagatha).

 26. 26
  Göran Sjöberg säger

  Thomas #21

  Självklart vill vi alla få reda på de fysiologiska mekanismerna, dvs. få en ”förklaring”.

  Som ingenjörer är vi skolade in i detta vetenskapliga tänkande om orsak och verkan. Men det är inte nödvändigt att känna till detaljerna för att prova något som garanterat verkar vara ofarligt. (Jag gillar Georgs akvarieexempel – det är lite gruva och kanariefågel över den verksamheten!) Sjukvården utsätter ju ständigt patienterna för detta utan att de själva eller patienterna har någon susning om hur preparaten fungerar utom att preparaten ofta har allvarliga biverkningar, dvs. till skillnad mot KS är farliga. Intressant är att Big Pharma är totalt ointresserad av fysiologiska förklaringsmodeller eftersom dessa ofta avslöjar varför deras preparat är giftiga, dvs. saboterar fysiologiskt livsviktiga processer. Statinerna och kolesterolet är ett typexempel.

  Jag har som George förstått att det hela har med bakteriernas speciella, enkla cellmembran att göra. (Det är ju också här antibiotika kan ’skilja på’ bakterier och vanliga celler.) För länge sedan såg jag en bild som visade hur kolloidala partiklar lagrades in i sådana membran. Jag spekulerade då i den giftverkan de kunde utöva men kom inte fram till någon riktigt bra förklaring annat än att själva partikelytan troligen är täckt av kemiskt bundna atomer som svavel och syre som där kan ha en selektiv fysiologisk giftverkan.

  Här verkar det vara en seriös artikel som handlar om möjliga fysiologiska reaktioner. Inlagring i cellmembran är tydligen en erkänd mekanism.

  https://link.springer.com/article/10.1186/2228-5326-2-32

  Som vanligt tenderar det hela att bli oerhört komplicerat när man börjar fundera på hur våra 20 000 olika proteiner samverkar med varandra i det vi kallar liv och död. Ärligt talat finns det ingen som förstår hur det hela fungerar än i enskilda detaljer.

  Det viktigaste är att vi inte blir kategoriska när vi talar om hälsa och kosttillskott. Detta tänkande ingår för övrigt i min nuvarande försiktighetsprincip.

 27. 27
  Göran Sjöberg säger

  Nu har jag själv läst hela pappret jag länkade till och det är utan tvekan det bästa jag hittills stött på om KS. Författarna verkar till skillnad mot ”kategoriska förnekare” inom det medicinska etablissemanget veta vad de talar om med sina uppenbara kemiska, fysikaliska och fysiologiska insikter. Artikeln tilltalar mig själv som naturvetare och förespråkare för alternativmedicin.

  Här är en del av deras sammanfattning:

  Silver has always been an excellent antimicrobial and has been used for the purpose for ages. The unique physical and chemical properties of silver nanoparticles only increase the efficacy of silver. Though there are many mechanisms attributed to the antimicrobial activity shown by silver nanoparticles, the actual and most reliable mechanism is not fully understood or cannot be generalized as the nanoparticles are found to act on different organisms in different ways.

 28. 28

  #27 Göran
  Jag ska ta mig an KS på allvar lite längre fram. Just nu håller jag på att uppdatera mig på makro- och mikronutrienter.

  Har ju varit borta ett tag från det här området och det har hänt massor på nätet.

  Ett tips för de verkliga nördarna är databasprogrammet ”Linkman” med vilket man kan hålla ordning på 10-tusentals länkar och även dokument på den egna hårddisken. Jag fann det av en slump efter att ha provat 4-5 bokmärkeshanterare till Mac. Alla att betrakta som ”leksaker” – Linkman finns bara för PC men jag har bytt tillbaka till PC efter drygt 2 år med Mac – den senare höll inte måttet,,,,

 29. 29
  Gunnar Isaksson säger

  Sara Boo har skrivit om läkaren Agneta Schnittger och hennes råd vad gäller KS. Dessutom finns en video. Agneta har jobbat många år i Frankrike där VoF inte har någon talan.

  https://www.thenhf.se/lakare-kolloidalt-silver-ar-ett-ofarligt-medel-med-manga-halsofordelar/

 30. 30
  XMargareta säger

  26, 27, 28, 29.

  Ja artikeln länkad till ovan är nog den mest klargörande enskilda jag hittills stött på.

  Jag har läst en del andra och de tillsammans blir nog till den länkade.

  (Den innehåller dock inte allt, som de andra jag läst tillsammans.)

  Jag kan vid snabb genomläsning inte finna att man refererar till nanosilver tillverkat som tex dagens mest försålda nanosilver blir till genom, nämligen via silverelektroder i ett elektriskt system.

  Intressant är den antiinflammatoriska verkan, det som kallas KS har.
  Det kan vara en av mekanismer, som ger en anticancereffekt.

  Det som kallas KS kan tydligen rädda fler efter större brännskador, dels genom att verka antimikrobiellt, men också välgörande för återväxt av hud, genom vad jag tror okänd mekanism.

  Intressant är också, att, det som kallas KS tydligen har en förmåga, att backa en cell till ett stamcellsstadium.

  Återigen om jag drabbas av tex cancer skulle jag inte tveka, att använda nanosilver.
  Jag har använt det i midre skala, som det tycks framgångsrikt både in-och utvärtes.

 31. 31

  Jag har förstått att inte många orkar läsa allt om kolloidalt silver på min hemsida. Men kanske ändå denna del:

  När det gäller kolloidalt silver vet man också, att det kan vara effektivt mot t.ex. MRSA (Meticillinresistenta gula stafylokocker), som tillsammans med andra multiresistenta bakterier börjar bli ett synnerligen allvarligt hot mot allas vår hälsa. Att kolloidalt silver inte ens prövas mot multiresistenta bakterier är obegripligt – om man inte känner till hur ”marknaden” på det här området fungerar. Vid utbrottet av Ebola i Västafrika för ett par år sedan fanns det uppgifter om att kolloidalt silver faktiskt var effektivt mot Ebolaviruset, och man var ju i desperat behov av botemedel mot den epidemi som hotade att gå helt över styr. Man godkände snart sagt vilka försök som helst – även med oprövade medel – för att få stopp på spridningen. Med ett undantag: Kolloidalt silver var absolut förbjudet! Varför?

  Svaret är nog inte ”medicinskt”, utan politiskt/ekonomiskt. Det är svårt att skylla på det kolloidala silvrets farlighet, eftersom det t.ex. använts för att desinficera färskvattentankarna inom sjöfarten i kanske 50 år eller mer – utan att man kunnat rapportera ett enda fall av förgiftning eller skada. Och numera använder både NASA och dess ryska motsvarighet kolloidalt silver för desinfektion av recirkulerade vätskor i de bemannade satelliter som cirkulerar runt jorden. Tror någon att NASA skulle använda kolloidalt silver, om det vore hälsovådligt? Kolloidalt silver används faktiskt också frekvent i USA, där det finns några miljoner användare, medan svenska myndigheter tycks använda all kraft för att förklara hur farligt detta medel är! I USA finns ca 150 olika tillverkare av medlet – och nästan alla saluförs av Amazon. Tror någon att Amazon skulle riskera sitt rykte genom att sälja något som kunde skada deras kunder – eller är helt verkningslöst?

  I dag (2017) hör man för övrigt inte längre något om Ebola i våra media. Anledningen är att Ebolaepidemin nu avklingat, sedan några afrikanska ledare beslutat sig för att trotsa USA och dess myndighet FDA (Food and Drug Administration; ungefär motsvarigheten till Läkemedelsverket i Sverige) – och börjat bota Ebola med kolloidalt silver. WHO, USA och FDA kämpade emot in i det sista, och hävdade att kolloidalt silver inte är något ”godkänt läkemedel” och därför inte skulle få användas (trots att man hela tiden visste att det är effektivt mot Ebola – och andra virussjukdomar). Kolloidalt silver används nu alltså i Nigeria, Angola, Sierra Leone och på fler håll – och botar Ebola. I Ghana använder man sedan flera år också medlet för att enkelt bota Malaria – en sjukdom som fortfarande skördar hundratusentals offer i Afrika – många av dem barn. Länk till en film från en klinik i Ghana kommer här nedan.

  För att visa att vad som hänt betr. ebolaepidemin vill jag citera ur en artikel i tidningen ”Standard Times Press” i Sierra Leones huvudstad, där man i en längre artikel bl.a. skriver följande:

  ”Enligt ett uttalande från NSF:s (Natural Solutions Foundation) medicinske ledare, Dr Rima Laibow, skulle en skeppslast kolloidalt silver anlända till Sierra Leone den 20 augusti. Men sändningen kom inte förrän den 28 september – fem veckor senare. Under den tiden spreds Ebola, och människor led och dog i onödan på grund av att internationella krafter motsatte sig den enkla kliniska demonstrationen av detta botemedel”.

  I Nigeria presenterade läkaren Rima E. Laibow, från organisationen Natural Solutions Foundation, också kolloidalt silver som ett botemedel mot Ebola. I ett öppet brev till flera presidenter i Afrika beskriver hon kolloidalt silver som en enkel lösning mot Ebolaepidemin. Hon skriver att nanosilver (kolloidalt silver) är ett effektivt medel mot bakterier och virus utan biverkningar. Det behöver ingen kylning och är självsteriliserande, vilket gör det enkelt att hantera även i tropiska miljöer. Dessutom kan det framställas förhållandevis billigt, jämfört med traditionella mediciner. Men innan användningen av silvret kunde börja, utsattes Nigerias Hälsominister Onyebuchi Chukwu för hot och påtryckningar från USA och dess myndighet FDA – varför behandlingen med kolloidalt silver fördröjdes och många människor alltså hann dö i ebola, innan behandlingen med KS kunde sättas in.

  Läkemedelsindustrins vinster tycks alltså gå före människoliv! Ansvaret vilar tungt på de stora läkemedelsbolagen, liksom på FDA i USA. Och de svenska myndigheterna Livsmedelsverket och Läkemedelsverket tar på sig en del av detta ansvar genom att helt utan saklig grund propagera för att kolloidalt silver inte skall användas i vårt land. Någon/några på berörda myndigheter borde ställas till svars för detta!

  Denna video är förstås inget ”bevis”… Men kan någon övertygande visa att den är ”fejk”?

  https://www.youtube.com/watch?v=avpI4FjFmms

 32. 32
  Lars Henrik säger

  Bra kommentar Sven Erik!

 33. 33
  Göran Sjöberg säger

  Sven Erik,

  Bra att du håller ”fanan högt”.

  Har man nu en gång förlorat ”tron” på vårt sjukvårdssystem håller man sig borta från detta med alla medel och botar sig istället själv med alternativa metoder, dvs, mat och kosttillskott av olika slag.

 34. 34

  #31 Sven Erik

  Många ord men lite poäng!

  ”Tror någon att Amazon skulle riskera sitt rykte genom att sälja något som kunde skada deras kunder – eller är helt verkningslöst?”

  Läs den här meningen och fundera lite på om detta är ett argument värt att återge – det är ju rent nonsens – bättre kan du väl?

  I övrigt frågade jag hur KS fungerade men det berör du inte alls – inte undra på att VoF frodas,,,,

 35. 35
  Gunnar Isaksson säger

  #34 Thomas Jansson

  Nu är inte Annika Dahlqvist blogg ett forum för meterlånga avhandlingar. Sven Erik Nordin kanske kan förklara mer men du verkar som vanligt mest grälsjuk.

 36. 36

  #35
  Var gärna lite saklig i din argumentation – att svara med rent nonsens som både du och Sven Erik gör gagnar inte sakfrågan – jag har ställt en fråga som tydligen är för obekväm för att svara på. Eller så kanske det är så att det är rent ”hittepå”?

  Kalla en högst befogad fråga för att vara grälsjuk är bara ett lågvattenmärke som ger Vof och dess likar vatten på sina kvarnar – skärp er!

 37. 37
  Gunnar Isaksson säger

  #36 Thomas Jansson

  Jag hade dig och din kompis i min lilla grupp ett kort tag. Ni satt och fantiserade ihop fakta helt enkelt.

  Du och han fick valet att gå ur gruppen frivilligt eller att be om hjälp av mig.

  Tala om lågvatten då man måste sitta med ett CAD program och fantisera ihop fakta.

 38. 38
  Gunnar Isaksson säger

  #36 Thomas Jansson

  Jag har under åratal varit admin i flera olika mycket stora grupper på Facebook och lärt mig knepen. Inbilla dig inte att du kan dra ned mig i något sorts träsk där du och din kompis trivs.

  Hårda ord från en rutinerad admin som hanterat grupper på 30000 + medlemmar men tröttnat . Lärdomarna finns dock kvar.

 39. 39

  Bäste Gunnar – min kamrat som du skulle slänga ut var Erik Edlund. En av de mest seriösa människor jag känner till. Det var nämligen enligt dig förbjudet att ifrågasätta Jason Fungs utsagor.

  Skälet var att just canadas Vof skulle ha upptäckt att Fung skulle haft fel – exakt lika korkat resonemang som om att Amazon skulle ha full koll på sitt sortiment. I en grupp med en sådan amatör till admin finns det absolut ingen anledning att vara medlem i – det är vi flera som upptäckt,,,

  Tyvärr är det sådana som dig och Sven Erik som drar ett löjets skimmer över allt som är alternativ till skolmedicinen och därmed så slutar jag all konversation med er – det är totalt bortkastad tid,,,,

  Ha en trevlig dag och besök gärna Gall- och leverrensningsgruppen på FB – där är vetenskapen på er nivå! 🙂

 40. 40
  Gunnar Isaksson säger

  #29 Sämste Thomas Jansson.

  Du kanske ska skaffa dig bättre vänner som har en fungerande hjärna. Inget jag bryr mig om helt enkelt.

 41. 41
  XMargareta säger

  Det går att resonera på olika nivåer.

  Man kan framföra tvivel och ifrågasättande på ett hövligt sätt.

  Jag önskar mer av det.

 42. 42
  Gunnar Isaksson säger

  #41 XMargareta, visst har du rätt , tyvärr finns det inbilska människor som försöker infiltrera seriösa Facebook grupper med sina kompisar för att driva sin agenda. Det gick snabbt innan jag gav den ultimatum om att försvinna eller få hjälp med det.

 43. 43
  XMargareta säger

  Ja nätet är som livet i övrigt.
  På ont och gott.

 44. 44

  #39
  Thomas!
  Om du vill ha sakliga argument, så kan du gå in på min hemsida – http://www.svaradoktorn.se – och läsa på avdelningen ”Kolloidalt silver” – eller t.ex. ”Botemedel mot cancer” – men du vet säkert bättre än jag själv hur det var med min cancer också, så jag förstår att du inte behöver läsa min historia…

 45. 45
  Annika Dahlqvist säger

  Thomas Jansson
  Det finns många rapporter om att KS, intaget per os, har hjälpt mot både infektioner och cancer, så tydligen fungerar det på något sätt. Hur det fungerar spelar ju mindre roll, huvudsaken är att det fungerar, utan biverkningar. (Det är egentligen på samma sätt som med LCHF)
  Enligt uppgift så kan inte KS tas upp från magsäcken. Det görs verkningslöst av magsyran. I så fall måste det tas upp via slemhinnorna på vägen ner till magen. Via munslemhinnan, svalget och matstrupen.

 46. 46

  #45

  När det gäller LCHF så tycker jag nog att det finns ganska gott om förklaringar till varför det fungerar – det tog en hel del tid i anspråk men var nog enklare än vad vi kanske trodde i början. Allt är dock inte kartlagt ännu – en del av förklaringen återfinns nog i tarmsystemet.

  Men visst vore det väl intressant att veta om och hur KS fungerar – i all synnerhet som det hävdas att det botar cancer?

 47. 47
  Annika Dahlqvist säger

  Thomas 46
  Ja visst vore det intressant att veta hur det fungerar, men jag bryr inte min hjärna med att grubbla på det. Det räcker långt att veta att det har hjälpt många.
  Om man får cancer så är det upp till var och en att prova en ofarlig metod som har hjälpt många.
  Jag avråder inte ifrån att samtidigt ta emot skolmedicinens behandlingar.

 48. 48
  Nils Larsson säger

  Tack vare denna tråd har jag lärt mig mera bra kunskaper om silver.

  Det här med ”Structured Silver” hade jag ingen aning om. Verkar vara som KS fast ännu bättre på alla sätt och vis.

  Är det någon som provat eller vet var man kan köpa ”Structured Silver”.

  Eller vad säger du, Sven-Erik Nordin, kan det vara lämpligt att byta ut KS mot ”Structured Silver” ?

  //Nisse

 49. 49
  Göran Sjöberg säger

  Thomas #46

  Du har så rätt!

  Vi gillar alla trovärdiga förklaringar men hur ska man nu karaktärisera sådana? I mina ögon är det som jag påpekat inte alltid nödvändigt att känna till orsakerna till att något fungerar.

  Om något är ofarligt och relativt billigt, varför då inte prova och se om det hjälper? Om man sedan blir frisk har man förstås aldrig ”bevisat” någonting men ändå själv blivit kanske blivit ”övertygad”. (Med LCHF har detta för våran egen del redan inträffat.)

  Egentligen förstår jag inte på vilken nivå du vill ha ”förklaringsmodellen”. Vad skulle krävas enligt din uppfattning för att ”bevisa” att KS fungerar på cancer?

  Men om man med sk RCT försök (och ärligt redovisade) visar att KS inte har någon effekt på cancer skulle jag själv bli övertygad om det ”meningslösa” med KS. Problemet är att ingen, och allra minst läkemedelsbolagen, vill betala för sådana försök i mångmiljardklassen. Troligtvis skulle inte heller sådan RCTer godkännas av ”etiska” skäl.

  Skandalen, i mina ögon, är att samhället inte ställer upp och finansierar RCTer med tanke på hur kategoriskt man bekämpar KS och hur infekterad frågan är. Då skulle det bli ”slut” på debatten om nu myndigheterna har rätt i sitt fördömande. Vet du förresten om några sådana försök redan har genomförts?

 50. 50
  Thomas Jansson säger

  #49
  Om man använder KS för att bota en vanlig magsjuka och det fungerar så är det intressant.

  Men gäller det påståenden om att det botar cancer är det lite allvarligare eftersom det lätt blir till ett livshotande tillstånd.

  Det finns helt enkelt inte mycket tid över för mer eller mindre seriösa experiment – att som har skett i grupper på FB rekommendera kvinnor med bröstcancer att dricka KS för att bli bli fri från cancer tycker jag nog är rätt så magstarkt utan argumentation,,,,

  Tog du lika lättvindigt på metallurgin under din tid på Flygmotor?

 51. 51
  I Like Neil Young säger

  Jag har skrivit om det förut men jag kan dra det igen. Min fru fick svårartad bröstkörtelinflammation får ett par år sedan och uppsökte läkare , då hon hade mycket ont och feber plus givetvis ömhet i bröstet så befarade vi det värsta.Dock var det ”bara” inflammation. Hon fick en rätt tung antibiotikakur som hon mådde mycket dåligt på – men hon vart bra ändå efter 3 veckor.
  Ett halvår senare var det dags igen – men jag stoppade henne från att gå till doktorn denna gång.
  Jag sa – prova Silver och DMSO eftersom jag hade hennes illamående efter den förra antibiotika behandligen i färskt minne Jag mixade till en ca 70/30 blandning – Silver/Dmso som hon fick smörja på och under bröstet morgon kväll . Och se hela problemet var löst på ca 3-4 dagar.

  Hon slapp ett dyrt läkarbesök och dyr medicin och hon slapp en jobbig behandling med antibiotika.

  Själv ådrog jag mig en allvarlig knäskada i höstas som skulle ta ca 6 månader – inte mindre – enl.läkare och sjukgymnaster innan jag skulle vara någorlunda på benen. Det tog mig ca 2 månader med intensiv vitamin och mineralbombning + gurkmeja, svartpeppar. Knäet smörjdes till en början 2 ggr dagligen med dmso/silver , nu några ggr i vecka. Jag kanske borde bli idrottsläkare….:)

  Så den som säger att KS är humbug har helt allvarligt huvudet uppstoppat på ett onämnbart ställe.

 52. 52

  #51 ingen har påstått att KS är bluff – jag frågar bara efter en rimlig förklaring till hur det möjligen botar cancer – det kan ju bli ett Nobelpris för den som svarar på den frågan,,,,

 53. 53
  Göran Sjöberg säger

  Thomas #50

  Vad jag påstår är att man mycket väl kan prova något som är ofarligt och utan garantier. Man kan också jobba på bred front som Sven Erik gör – varför inte?

  Men du svarar egentligen inte på mina funderingar om vad du själv tycker skulle behöva göras för att ”bevisa” effekten av KS på cancer. Det vore intressant att höra dina synpunkter tycker jag.

 54. 54
  XMargareta säger

  # 51

  DMSO hjälper ämnen in i huden och används bl.a. veterinärmedicinskt.

  Vilken form använde du?

  Varifrån fick du den?

  Tacksam för svar.

 55. 55

  #53 Att som skett rekommendera KS för att bota cancer tycker jag nog kan ifrågasättas – är det inte lite väl odokumenterat? Att sjukvården inte har några bra metoder är jag väl medveten om men att som svar få att KS skulle vara bra för att det säljs på Amazon är väl inte särskilt vetenskapligt?

  Jag tycker att vi nog att nivån på diskussionen om KS borde vara lite högre – vi kan nog vara rätt så säkra på att det är många som följer våra inlägg och vi har nog inte ökat i anseende hos exempelvis VoF?

  Inte särskilt seriöst att kalla Erik Edlund för hjärndöd heller – jag tycker att hans blogg är bland det mest seriösa som jag tagit del av – mycket oväntat omdöme som kan ifrågasättas – besitter vissa möjligen förmåga att uttala sig om helt okända människors mentala status via forum på nätet är vi något verkligt stort och revolutionerande på spåren,,,,

 56. 56
  Annika Dahlqvist säger

  55 Thomas Jansson
  Jag anser att eftersom det finns rapporter om att det ofarliga KS har hjälpt mot cancer, det är lämpligt att rekommendera att prova det. Det här är min blogg, och nu tycker jag att det får vara slutdiskuterat om det. Om du vill fortsätta att diskutera detta så får du göra det i annat forum än denna blogg.
  Vad VoF tycker om KS bryr jag mig inte om.
  Även du har nog vid vissa tillfällen kallat folk för hjärndöda, eller motsvarande epitet.

 57. 57
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @52 Thomas Jansson
  Gå och se filmen om Dr Enby – så förstår du varför KS kan hjälpa mot kronisk sjukdom (bl.a. cancer). Dr Enby är en av flera läkare som genom forskning funnit att sjukdom (bl.a. cancer) kan botas med hjälp av kostomläggning och kosttillägg – plus det förträffliga kolloidala silvret.

 58. 58
  Sadiye Us säger

  #51

  Vill du dela med dig om DMSO?

  Var och vilken sort du köper?

  Jag är också tacksam för svar

 59. 59

  #58 Du kan köpa den dyrt på hälsokosten eller köpa den i djuraffären för en bråkdel – min DMSO är avsedd för hästar så man måste anpassa doseringen lite grann för att slippa obehag! 🙂

 60. 60
  I Like Neil Young säger

  DMSO köper jag här på hästbutiken

  https://butik.streeteleven.se/page/om-dmso

  Dom som satt mig på spåret var Linus Pauling och Stanley Jacobs.

  Jag använder ju även MSM

  https://www.shopping4net.se/Haelsokost/Foer-djur/MSM-Alavis.htm

  och detta….

  https://www.shopping4net.se/Haelsokost/Foer-djur/GlukoMax.htm

 61. 61
  I Like Neil Young säger

  #52
  Förutsätter man att Cancer är svamp eller annan infektion – Erik Enby har ju den uppfattningen t.ex – så ligger det ju när till hands att tro att Kolloidalt Silver skulle kunna göra stor nytta.

  Lars Bern , som haft cancer , använder ju även Gurkmeja och svartpeppar ihop med cocosfett.

  KS har ju hjälpt mig och min familj otroligt mycket.

 62. 62

  På förekommen anledning utifrån vad som skrivs i denna kommentarstråd, som bör ge en ”säker bild” av vad som verkligen är ”farligt” och därmed fokus på det som till motsatsen är bevisad är fullständigt ofarligt!

  1.
  “Pharmaceutical medicine kills more people than all acts of war, terrorism, gun violence and murder COMBINED”
  Fritt översatt till svenska
  ”Läkemedel dödar fler människor än alla krigshandlingar, terrorism, skjutvapendåd och mord SAMMANTAGET”
  Läs mera
  https://pharmadeathclock.com/

  2.
  I SVERIGE gäller följande;
  Ingen NOLL VISION inom skolmedicinen
  Ca 1000 % fler dödade dagligen pga. skolmedicinsk Hälso- och sjukvård jämfört med trafikdödade per dag inom Sverige

  3.

  Kom också ihåg, och läs detta särskilt nogsamt om skolmedicinen och cancermediciner, som delgetts av skribenten Sven-Erik ”Svara Doktorn” Nordin citat;

  EN SKRÄMMANDE SANNNING (VARFÖR AGERAR INTE MYNDIGHETER OCH POLITIKER)

  Redan i oktober 2017 uppmärksammades följande totalt skrämmande sanningar. Det finns all anledning att än en gång ta del av detta.
  Att läkemedelsbolagen är fullkomligt hänsynslösa, när det gäller att skaffa sig inkomster, det vet vi. Men hur kan ansvariga myndigheter och verksamma läkare biträda dem i den hanteringen?

  I en studie som publicerats i en av världens äldsta och mest ansedda medicinska tidskrifter – BMJ (British Medical Journal) – kunde man visa, att av de 68 läkemedel mot cancer som godkändes av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA under åren 2009 – 2013 hade 57 ingen effekt på vare sig livslängd eller livskvalitet! De återstående 11 medicinerna hade mycket svaga effekter på överlevnaden – och endast i 10 % av fallen kunde de i någon mån öka livskvaliteten.

  Det betyder att nästan alla cancermediciner, som i vissa fall kostar uppemot en miljon kronor per år för varje enskild patient, i stort sett är värdelösa (utom för läkemedelsbolagen som säljer dem och tjänar miljarder).

  Detta är så fasansfullt att man knappt vill tro att det är sant. Men uppgifterna överensstämmer helt med annan tillgänglig information på området, så det torde inte vara någon tvekan om att detta stämmer.

  Häpnadsväckande nog går chefen för den europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté, Tomas Salmonson, i svaromål. Han menar att artikelförfattarna bakom studien ensidigt inriktar sig på att de enda relevanta utfallsmåtten skulle vara överlevnad och livskvalitet. Han menar alltså, att det inte bara är dessa mått som är ”kliniskt relevanta”!

  Ibland når vansinnet i vetenskapliga sammanhang en nivå man inte skulle tro vara möjlig! Vilka faktorer kan vara ens i närheten av överlevnad och livskvalitet? Om Salmonson själv skulle drabbas av cancer – utifrån vilka effekter skulle han då välja sina mediciner?

  Dessutom var det så, att vid tidpunkten då de aktuella medicinerna blev tillgängliga saknades fullständigt vetenskaplig evidens för att de hade någon som helst positiv effekt på överlevnaden i närmare 2/3 av de fall för vilka medicinen godkänts.

  Ovan nämnde Salmonson har sedan också mage att anföra som ett argument för de värdelösa medicinerna, att ”Antalet godkända läkemedel skulle definitivt minska, om kravet är att alla ska visa effekt på överlevnad”…

  Ja, vad skulle skadan vara, om antalet värdelösa (och svindyra) mediciner minskade – och bara de effektiva funnes kvar?

  Det är sannerligen hög tid för en haverikommission på medicinområdet. Och detta gäller inte bara cancermediciner!

  Källa till ovan citerat

  https://www.kostdemokrati.se/snabbanyheter/2018/01/24/snabba-nyheter-ett-urval-januarifebruari-2018/

 63. 63
  Sadiye Us säger

  # 59
  # 60

  Tack så mycket!

  Jag har sk atopisk eksem i mina händer, det blossar upp periodvis men läker inte ut alla gånger.
  Har köpt Ems salva också

  Nu tänker jag prova KS och DMSO blandning.

  Hur mycket KS och DMSO ( hästdos och försiktig ska man vara) ska jag blanda ?

 64. 64
  I Like Neil Young säger

  #63

  Börja med att ta på en tops och vänta några timmar så att du inte får nån allergisk reaktion.
  Aldrig hört om det i och för sig – men det skadar inte att vara försiktig.

  Blanda 20 % Dmso och 80 % Silver till en början. Men när det gäller eksem i olika former….har du testa Gurkmeja , Svartpeppar och dom olika vitaminerna och mineralerna. Dessutom – om jag vore du skulle jag börja mata min tarmflora ordentligt.(om du inte redan gör det)

 65. 65
  Sadiye Us säger

  #63

  Jätte Tack!

  Äter lchf sedan 3 år tillbaka, har olika vitaminer och mineraler (Mg, B12, D3,Omega 3, Selen, E vitamin, folsyra, MSM, C vitamin, KS) Hemlagad mat från grunden. Gurkmeja och bikarbonat har jag i kokosfett ”tandkräm”.

 66. 66
  I Like Neil Young säger

  #65

  Glöm inte vitamin K2 – som jobbar ihop med D

  Nåt du kan prova är ett kryddmått – inte mer till en början – potatismjöl (OBS ej majsmjöl) 2 ggr dagligen uppslammat i iskallt vatten – rör om med fart och svep det hela. Detta är för att mata dina goda tarmbakterier – funkar det bra kan du öka upp dosen (är man ovan kan det bli toaspring och mycket fisande i början). Mögelost, surkål (med levande bakteriekultur), A-fil, och olika Yoghurtar o..s.v där bakteriekulturen är levande rekommenderas. Surströmming om du pallar 😉 …Råa morötter, rå potatis, äpple med skal, apelsiner. Allt detta är bra mat för dom goda tarmbakterierna. Och som jag förstått det är det därifrån vårt immunförsvar utgår, och det borde ha den allra största bäring på allergier etc. Låter inte så LCHF – men jag har provat i ett år nu och det ger ingen viktökning att tala om – däremot har jag inte varit sjuk (förkylning etc) på ett år. Och jag har ändå en hel del barn i skolåldern nära inpå.

 67. 67
  Sadiye Us säger

  #66

  Har antecknat ner dina förslag, startar idag ( rå potatis, surströmming klarar jag inte äta)
  men resten är inte svårsmält.
  Förresten har jag K2 också, jag är magsäcks opererad så jag kan inte tillgodogöra mig all näring genom maten så jag garderar mig med tillskott.

  Tack än engång!

  Återkommer med resultatet

 68. 68
 69. 69
 70. 70
  Sadiye Us säger

  # 66

  Hej igen I Like Niel Young,

  KS+ Dmso blandningen har hjälp mina händer
  Får vara försiktig med vad jag förtär också.
  Jätte tack för alla tips och råd !

  Tack till alla som delar med er kunskap!

  Maten är vår medicin
  Saknar Görans kommentarer, önskar honom allt gott!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa