Mättat fett är faktiskt bra för dig

Saturated fat is actually good for you – study says.

 

Comments

 1. 1
  Annette Kruse säger

  i lördags på Morgon-tv var det en cancerläkare och en person från Livsmedelsverket som påstod att man skall dricka lättmjölk o äta margariner!!!!

 2. 2
  Mona Sommer säger

  Det er virkelig underlig at forskning kan få frem så motstridende resultater som denne intervensjons studien fra Bergen og det som kommer frem i Hellenius sin artikkel. Selv ”tror” jeg mer på den fra Bergen (og det er ikke fordi den er norsk!!), men jeg undrer meg virkelig og tenker at det er ikke rart at folk flest blir forvirret og usikre på hva de skal stole på.

 3. 3

  I morse, 14/3 varnade BBC återigen för mättat fett. Det var på Radio 4, där man frmhöll att kokosfett saknar hälsobringande egenskaper och är farligt för hjärtat. Som bevis nämndes att det används för att framkalla hjärtkärlstörningar på laboratoriemöss. Det kommer på tal drygt tre minuter in i ptogrammet, som kan höras här:

  https://www.bbc.co.uk/programmes/b09v6vt6#play

  Det är gått 18 år sedan Mary Enig redovisade hur mättat fett är bra för hjärna, hjärta, lever, benstomme och immunförsvar, nödvändigt för vissa funktioner. Hon avslöjade att när man rensar en igensatt åder är det i huvudsak fleromättat fett man stöter på.

  Vi vore intresserade av att få veta hur världens högst ansedda medieredaktion kan bidra att sprida folkdiktning som vetenskaplig sanning. Skall det forskas om mättat fett skall det göras under riubriken folkloristik.

 4. 4

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa