Mai-Lis Hellénius – skrämmande upplevelse

Jag såg detta inlägg på Kostdoktorns forum. (Sen fick jag ett meddelande om att filmen är från 2013?)

Hon är verkligen skrämmande, Mai-Lis. Mättat fett som i smör är djävulens påfund. Det orsakar alla moderna sjukdomar, samt gör oss sega och arga.

Lars Bern skrev förra månaden om Mai-Lis.

Man kan undra hur hon får ihop det med att förr i norden så åt vi smör utan restriktioner. Man ansåg med rätta att det var en delikatess. Hjärtinfarkter fanns inte då.
Alla västerlandssjukdomar var mycket mera sällsynta.

 

Comments

 1. 1

  Huvvaligen!!! Lika illa, om inte värre, blev det på tv4 nyhetsmorgon den 17/2 när man ställde frågan om mjölk är nyttigt och bjöd in läkaren och extremveganen David Stenholtz och Åsa Brugård Konde, nutritionist från Livsmedelsverket att diskutera ämnet, Det blev rejält Goddag Yxskaft. Ingen av dem verkar ha hängt med i ny och modern forskning utan kommer med de gamla fettsnåla råden om att äta magra produkter, råd som i själva verket gjort många både fetare och sjukare. Steinholtz menar att det är det mättade fettet i mjölken och kolesterol som gör oss sjuka, vilket som sagt strider mot nyare forskning.

  Nästan kriminellt att de får sitta oemotsagda i teve på det här viset. Hela inslaget här: https://www.gunnholtsskafferi.se/?p=903

 2. 2

  Massor av mättat fett i bröstmjölk så de är garanterat farligt!!!??? Kan inte någon som har mandat få bort idioterna en gång för alla!

 3. 3
  Thomas Jansson säger

  Det har ju funnits profosser som ansett att man borde sluta amma sina barn just på grund av att bröstmjölk innehåller mättat fett.

  Desto mera jag läser om vår evolution så blir jag istället övertygad om motsatsen – att barnen skall ammas under flera år,,,,

  Men det är ju inte så politiskt korrekt?

 4. 4

  Man borde kunna ha framgång med att anmäla David Stenholtz till Socialstyrelsen för att använda sin läkarlegitimation till att framföra en personlig agenda som saknar stöd i vetenskap och beprövad erfarenhet.

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag instämmer med ovanstående kommentarer och som väl är ser jag (bl.a. i Fb-grupper) att antalet människor som inte längre litar på gammelmedias (o)hälso-råd hela tiden ökar. Det finns hopp!

 6. 6
  Mona Sommer säger

  Selv om dette er et ”gammelt” opptak, så er det vel like fullt aktuelt i dag vil jeg tro…. Jeg synes IKKE det er verken overraskende eller skremmende at middelhavskosthold gir bedre helse og redusert dødelighet, sammenlignet med et tradisjonelt svensk/norsk kosthold. Det som er forvirrende er studiene hun så selvsikkert (og selvtilfreds?) viser til som er i disfavør for mettet fett, og at mettet fett gir økt dødelighet…. Som forsker selv, har jeg lært meg til at det er nødvendig å være kritisk til utsagnet ”forskning viser at…”, og det gjelder selvsagt også for forskning som støtter mitt ståsted (det er fort gjort å glemme det). Jeg lurer på om det virkelig er sånn at det er det mettede fettet (kjøtt, meieri osv) som er farlig eller om sammenhengen egentlig er en annen? kan man virkelig vite med sikkerhet det hun påstår her? Det virker ulogisk og stikk i strid med common sense at mettet fett skal være farlig. Folk har jo spist det til alle tider!! Og at man blir SINT av smør…. er det ”svenskehumor” eller??? Jeg er bare en enkel nordmann som ikke forstår den humoren i så fall 😉 Jeg er forøvrig helt ny innen LCHF, kun noen ”uker gammel”, men jeg er utrolig overrasket og lettet over hvilken hjelp det har gitt meg med mine sterkt invalidiserende IBS plager. Så får jeg sjekke blodverdiene etter hvert, men jeg tipper de holder seg innenfor det normale!

 7. 7
  Björn Ejdervall säger

  En enkel tanke. En bonde, (granne, vi bor på landet) sade så här om kalv som nyss fötts i närheten av oss : ”Om kalven inte får råmjölk så blir det inget av den.” Kalven/däggdjur och för barnet/däggdjur torde gälla samma sak.
  De läkare som nämns i texten ovan borde få stanna kvar på sjuttonhundratalet och stanna där.
  Så stroke då – hette det inte slag förr i världen? Har släktforskat och funnit ordet i kyrkböckerna. -Eller hjärnblödning.’Vi bor i Sverige borde hitta på svenska ord i stället för all engelska.

  Så en God jul och ett gott nytt år!

  Hälsnig från Roslagen.

  Björn Ejdervall.

 8. 8
  Hanveden säger

  Det här ett föredrag av Karl E Arfors i Finland fast på svenska som Mai-Lis borde lyssna på…

  https://www.youtube.com/watch?v=Grh_bRrN5Ak

  mLCHFh B-)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa