Amerikanska myndigheter jagar holistiska hälsocoacher

Gunnholts skafferi.

Han tar upp att jag blev anmäld till Socialstyrelsen hösten 2005. Men jag blev  frikänd,  Socialstyrelsen beslöt den 16 januari 2008  att lågkolhydratkost är ”i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet”.

Processen i Sydafrika mot Tim Noakes är relevant. Nutritionsmyndigheterna överklagar nu det friande utslaget från i fjol.
Skriv på petitionen för att stödja Tim Noakes.

 

Comments

 1. 1

  Samma kostfascister överallt – med tanke på hur svag kompetens som de båda dietisterna som anmälde dig så är själva anmälan inget märkligt i sig.

  Däremot att den togs upp till prövning – det handlade ju trots allt om kost som vi ätit under många år.

  https://www.st.nu/opinion/debatt/lchf-ar-traditionell-mat#eas_redir=true

  ————————————–

  Det är en märklig tid vi lever i när det är förbjudet att marknadsföra Lowcarbburgare medan nyckelhålsmärkningen som orsakat så många förkortade liv marknadsförs av SLV:s inkompetenta personal.

  https://www.dietdoctor.com/se/hamburgerkedjan-max-maste-sluta-salja-olagliga-low-carb-burgare

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Idag ny artikel om en Dr Geier som stämt en ”medicinnämnd” i USA och vunnit 2.5 milj dollar som kompensation för häxjakt (harassment) på honom och hans familj. Se vidare. https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/02/20/medical-board-sued-for-harassment.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180220Z2&et_cid=DM187634&et_rid=220234614

  Efter snart 100 års ”monopol” på vad som är vetenskap utan att behöva producera en gnutta bevis för att det så är börjar nu läkemedelsbolagens mäktiga nämnder i monopolets hemland få mothugg!
  Och skriv på om Tim Noakes som en annan del av samma pack försöker sänka i Sydafrika, som Annika skrev om häromdan (18/2).

 3. 3

  Det rör på sig när det gäller stämningarna mot pillerbolagen – eller som en patient uttryckte sig efter ett besök på sjukhuset – han hade träffat fler advokater där än läkare,,,

 4. 4

  Rättar felet i texten…

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  Malcolm Kendrick tar nu upp vendettan som pågår mot Prof. Noakes i Sydafrika

  https://drmalcolmkendrick.org/2018/02/20/vendetta-the-tim-noakes-affair/#comment-88206

 6. 6
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Så bra det är att vi blir fler som sprider information som är viktig för – inte bara vår hälsa utan också för rätten att kunna välja läkemetod ..och inte minst för det fria ordet! Här kan man minsann säga att ’..ju fler kockar desto bättre..’ s a s !!

 7. 7
  sten bjorsell säger

  Apropå #3 Thomas:
  En kirurg jag faktiskt mött var beryktad för att spendera mer tid att försvara gamla operationer i rätten än att operera. Balans! Men det är läkemedels- och sockermånglarna (SLV i Sverige) som gör de värsta skadorna. Vi måste hamra in det som Nina Teicholz sammanställning om ”dagens kostråd” visade: Besluten i USA 1977 saknade vetenskaplig grund!
  För att kompensera indoktrinerade man (ILSI?) armeer med dietister som kunde säga ”science based” som fina nickedockor utan att ha en aning om att ingen sådan vetenskap ”baserad på 100-tals studier” någonsin har existerat!

  Tim Noakes menar att 1977 års kostråd var inget annat är ett politiskt beslut att göra slut på ett veteöverskott för att få Nixon omvald. Men det är inte bara folket som blir sjuka av den ”gröna revolutionen” (dvärgvetet som tål ”dubbelt” så mycket konstgödsel), som skapade veteöverskottet då, utan även jorden som vår mat kommit ifrån blir sjuk. Idag kan vi döpa om ”den gröna revolutionen” och ta tillbaks Nobelpriset som delades ut för det eftersom ”revolutionen” har bytt färg för längesedan. Idag spolar denna revolution snart bort århundraden av matjord med ett par års regn, som därför bör ges ett bättre namn, den ”bruna revolutionen”. Den chokladfärg som floder som ”skulle” matat världen får när den tar med sig själva jorden också!
  Mer konstgödsel ser till att det som ”förr” höll ihop matjorden inte längre nybildas som förr. Mer konstgödsel och ännu mindre glomalin, gradvis snabbare förluster. Man tycker att ”våra” Ulltunaprofessorer borde räknat ut detta för 40 år sedan. Har dom ens mätt det?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa