Support the science in the hearing of professor Tim Noakes

En petition för stöd för Tim Noakes, skriv på!

Tim Noakes vann rättegången mot honom i Sydafrika för ett år sen. Nu har de medicinska myndigheterna (HPCSA) bestämt sig för att själva ställa honom till svars. Åtalet gäller att LCHF inte är evidensbaserat. Men LCHF ÄR evidensbaserat. Därför behövs en namninsamling.

Marika Sboros har skrivit ett aktuellt inlägg om saken.

 

Comments

 1. 1

  Har skrivit på.

 2. 2
  Gunnar Isaksson säger

  Jag har också skrivit på.

  Nu är det dags att göra rent hus med dietister och likasinnade.

 3. 3
  Thomas Jansson säger

  I Sydafrika kan det nog hända lite av varje – jag var en gång erbjuden att vara utbyteslärare men avstod naturligtvis. Jag tror att bråket med Noaks handlar om helt andra saker än fördelningen i kosten,,,,

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  Marika Sboros har skrivit en artikel om dietisternas galenskaper.

  https://foodmed.net/2018/02/noakes-hpcsa-appeal-evidence-dietitians-setup/

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  Påskrivet!

 6. 6
  Roland Åslund säger

  Det skulle behövas en lista med T2D personer som reverserat sin diabetes. Jag är en av dem som inte tar medicin och har HbA1C i spannet 41-44. Hur många som jag finns det i Sverige? Vem kan administrera en lista?. En sådan lista ger tyngd och tar bort argumentet att det endast är enstaka exempel som saknar värde. Min diabetessköterska är förbluffad men talar inte om för sina andra patienter att man kan reversera. Hon följer instruktionerna.

 7. 7

  Men finns det ingen lista där man undanbeder sig eller vill ha mediciner ungefär som det här med att donera eller inte donera sina organ.
  Borde det inte finnas en sådan. Hamnar du på vårdinrättning nu så kan du ju bli påtvingad mer eller mindre vad och hur mycket som helst i ett uttryck av att de vill ”hjälpa”.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  6 Roland Åslund
  Problemet med en lista är att det inte är tillnärmelsevis alla berörda som anmäler sig till en sån, så den blir inte representativ. Sen är det tveksamt vilken nytta en sådan lista kan ge.
  På Facebook finns det flera grupper med LCHF-diabetiker där man kan gå med. Men ett problem där är att det ska finnas erfaret folk som orkar svara på nybörjares alla frågor.
  Ett alternativ för nybörjare är att läsa en bok om LCHF vid diabetes. Vilka är de bästa av sådana böcker?
  En tänkbar bok är Litsfeldts Diabetes – nej tack!
  Suck – jag såg nu att den boken är slutsåld, och förlaget bedömer säkert att det inte finns ekonomi i att trycka upp en ny upplaga.
  Diet Doctor har säkert mycket information om LCHF vid diabetes? Tex https://www.dietdoctor.com/se/diabetes
  Thomas Jansson tipsar nedan om sajten Diabetes.nu.

 9. 9

  #6 Roland

  Att ha ett långtidssocker om 41 – 44 innebär inte att du med automatik är metabolt frisk – du kan ha ganska höga insulinhalter i kroppen.

  Det är ett ganska vanligt fel att folk slutar med metformin för tidigt.

  När man har lågt socker och är normalviktig med normalt midjemått (som av många anses vara ett bra mått på insulinresistens) kan man börja anse sig ”reverserad”.

  Finns en hel del att läsa på http://www.diabetes.nu – när du läst den kan du ta en diskussion med i stort sett vilken person som helst inom vården,,,

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa