Life Science ska stimuleras

Artikel i Dagens Medicin.

Life Science-industrin står för läkemedels- och sjukvårds-industrin. Den är oerhört livaktig och omsätter miljarder pengar. Den industrin har naturligtvis inget intresse av att vi ska bli friska, utan lobbar emot alla förslag som ska bemästra våra ohälsoproblem. Tex är LCHF-kost mycket illa sedd av Life Science och därmed hela etablissemanget. Life Science vill att vi ska vara lagom sjuka, så att vi behöver stora insatser från deras sida. Det är självklart på det sättet. De arbetar inte ideellt.
Eftersom Life  Science omsätter så enormt mycket pengar är den väl sedd av  politikerna. De vill på alla sätt stimulera verksamheten.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Men såsom dom hittar på tror dom säkert själva på det:
  ”ILSI is a nonprofit, worldwide organization whose mission is to provide science that improves human health and well-being and safeguards the environment.”

  ILSI lär ha bildats som en ”motvikt” till oboreonde forskning, av de största skräpmatsjättrna som Coca Cola, Kellogs, etc., som nästan aldrig blir ”välbehandlade av oberoende forskning”.
  Så blir det för sockerberoende industri.
  Egenforskningen blev nog anledning tll att vi i allmänhet blev tveksamma till forskning, då man i ren tobaksbolagsanda alltid skrev tvärtom för att ”rädda färsäljningen”, välpublicerat av annonskänsligt massmedia. Fake News även där.

 2. 2
  Gunnar Isaksson säger

  Jag kan endast säga herregud.

 3. 3
  Margareta Lundstrom Gbg säger

  ILSI är enligt den amerikanska hemsidan Sourcewatch en företeelse som ger sken av att vara allmännyttig men som i verkligheten bara går industrins ärenden.
  ILSIs uppbyggnad och historia uppvisar en provkarta på tveksam verksamhet och grundades av tobaks-, kemi-, läkemedels- och livsmedelsindustrin.
  Den har sina tentakler i allt som reglerar tobak, mat, läkemedel och miljögifter. Syftet är att skriva ut frisedlar till miljöfarliga och ohälsosamma produkter på uppdrag av dess finansiärer. Alla de stora multinationella företagen som Kraft Food, Nestle, Coca cola, Monsanto, Procter and Gamble mfl. finns med. Det hindrar dock inte ILSI att framställa sig som en ”non profit foundation that seeks to improve the well-being of the general public through the advancement of science.”

 4. 4

  Brist på D-vitamin är sammankopplat med många typer av cancer och andra sjukdomar – med jämna mellanrum kommer det upp riggade ”forskningsresultat” som visar att det är onödigt med tillskott av D-vitamin.

  Dessa ”forskningsresultat” har alltid det gemensamt att det är för lite D-vitamin som ges under för kort tid för att ge resultat – slutsats ”man kastar bort sina pengar” på onödiga tillskott.

  Vem ligger bakom dessa bluffstudier – någon som vet?

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/02/05/vitamin-d-deficiency-linked-to-ibs.aspx

 5. 5

  Precis som med C-vitaminet då?? Samma sak…

 6. 6

  Life Science är ju också t.ex. medicinteknikföretag. Se https://swedenbio.se/om-life-science/

 7. 7

  Institutioner bevarar de problem de är satta att lösa. – Shirkys princip

 8. 8
  Rolf Löfgren säger

  Denna artikel visar på sambandet forskning och pengarna. Från 2015.
  ”Vad du bör veta om Rockefellers och läkemedelsindustrins investeringar på sjukdomar”
  https://newsvoice.se/2015/12/31/rockefellers-och-lakemedelsindustrin/

 9. 9
  ulf pohl säger

  Lite OT. Har någon sett ”Vetenskapens värld” på SVT igår? Det handlade om paniken kring den tilltagande antibiotikaresistensen (signerad: Mikael Mosley). Man konstaterade helt riktigt att man är illa ute med denna terapi som inte har utvecklats på 30 år och nu har grundligt kört i diket. Vad gör man för att lösa problemet? Man forskar på hur man ev. kan manipulera bakterierna att överge sin resistens istf. att söka nya vägar (som t.ex. KS som man knappast kan vara okunnig om bland cellbiologerna men man forskar på det som man får betalt för). Jag misstänker att läkemedelsindustrin, myndigheter och vården alla är livrädda för att bli avslöjade och gör allt (inkl. brott och förföljelse) för att bevara status quo (och inkomsterna). Jag undrar vad som blir följden den dag majoriteten fattar omfattningen av oegentligheterna i den skolmedicinska vården. ILSI är ett uppenbart brottssyndikat. Sedan länge avslöjad men vad hjälper det? Finns det hopp?

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  9 ulf pohl
  Jag har bara två förslag mot antibiotikaresistens: LCHF och kolloidalt silver.
  Det finns också flera andra tillskott som förstärker immunförsvaret. Tips?

 11. 11
  olle holmqvist säger

  Det finns ju ett annat scenario. Återgång till före vaccin och antibitiotika. Många barn drabbas av barnsjukdom, lindrigt för de flesta, men några dör. Överlevarna får ett fortsatt liv, utan adjuvantburna biverkningar, små eller stora. Naturens sätt att tillhandahålla immunitet – för gruppen. Evolutionen som talar. Men de döda hade kanske inte behövt dö – om de vaccinerats.
  Så talar skolmedicinen.

  Varje barnadöd är en för mycket, så lär oss vår etik.

  Vi vet att i Väst var de stora barnadödarna nästan utrotade 1950. Vaccinering kom efter 1950.

  https://www.vaccines.me/assets/images/mckinlay-mortality-diseases-a.gif
  https://www.laleva.org/eng/dec1.gif
  https://www.vaxchoicevt.com/wp-content/uploads/2012/08/McKinlay-3.png

  De verkliga orsakerna var inte medicinska utan:
  1. trångboddhet bort – ett barn en säng (taskigt för virus o bakterier)
  2. Tvålen och tvättmedel
  3. Kommunikationer: inavelsisolaten, kusinäktenskapen bröts upp. ungdomarna
  cyklade en mil till logdansen, Tåg till stad lång borta.
  4. Latrinhämtning och fungerande separering dricks/skitvatten
  5. ökad jordbruksproduktion och import grönsaker och frukt

  samt kanske ngt mera som jag glömt.

 12. 12

  Att glädjen med antibiotikan skulle ta slut har man vetat sedan Flemming ”uppfann” penicillinet – det har räddat många människors liv men riskerar att ta livet av oss alla om det fortsätter i samma takt som hittills. Sedan jag började med LCHF i februari 2005 har jag varit förkyld 1 gång och då var det under lite speciella förhållanden – så det fungerar verkligen. Visst kan jag bli lite ”mosig” ibland och jag gissar att en ”förkylnng” varar mellan 2- 3 timmer med en ”normal” influensa kan medföra lite sänkt tempo en hel arbetsdag,,,,

  #11 Holmqvist
  Intressant att du tog upp cykeln – det är väl den tekniska uppfinning som betytt mest för folkets mentala tillstånd – tittar man på gamla bilder kan man kanske ana att gårdarna låg relativt långt från varandra,,,,

 13. 13

  Hörde för länge sedan att när man kom på att använda sig av en – Väska – så revolutionerades människornas liv väldigt mycket!

 14. 14
  olle holmqvist säger

  https://quantumhalsan.files.wordpress.com/2011/04/scharlakansfeber.jpg

  på tåget upp till Nora i julas för att fira jul med släkt, råkade jag hamna mitt emot en tydligen nyutex medicinare, som rätt kaxigt ”föreläste” för sin kompis. Till sist kunde jag inte hålla mig , utan började förklara att alla dom stora barnsjukdomarna från ca 1870 började minska för att var helt borta 1950 som dödsorsak.. Vaccin kom några år in på 50-talet. Han motargumenterade då : Men Streptokocker..
  vad skulle man göra med dom ?
  Jag blev lite ställd för jag inte direkt påminna någon sjukdom av Stretp i sammanhanget.

  Nu såg jag i kväll att scharlakansfeber, av Streptokocker, försvann som de andra ….
  och att preventiv vaccinering aldrig använts, varken före eller efter.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa