Vaccinationer och risk för reumatiska sjukdomar

En observationsstudie visar en lätt ökad frekvens av reumatiska sjukdomar, SLE och RA, hos de som är vaccinerade.
Fortsatt forskning behövs för att verifiera resultaten.

Detta borde verkligen ge anledning till att vaccinationer ska vara frivilliga.

Och En för tidigt född baby dog efter 8 vaccinsprutor. Det är ju inte säkert att babyn dog av vaccinerna, men det ligger ju nära till hands att misstänka det.
Varför i hela friden ska man ge spädbarn så många vaccindoser?

 

Comments

 1. 1

  Det tycker jag absolut dom ska vara.
  Vi ska inte bli tvingade att vaccinera .

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Min generation hör till dem som vaccinerades på 50 och 60 -talen och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om min SLE utlöstes pga vacciner. Dessutom gavs jag ständiga antibiotika-kurer i min ungdom.

  Mitt immunförsvar har varit helt utslaget med allsköns allergier, läckande tarm, IBS, endometrioses, missfall, utomkvedshavandeskap…

  Det har tagit mig åratal att komma på rätt köl. Akupunktur, homeopati och andra naturliga läke-metoder, Kolloidalt Silver(!), LCHF, örter, ekologiskt ’allt’ i hushållet (..säng, sängkläder, hår & kroppsvård, kläder ..i möjligaste mån) och annat ’smått och gott’ har varit en god hjälp på vägen. Det är minsann sant att ’hälsa bygges’..

 3. 3
  PO Jansson säger

  Ytterst oansvarigt av en leg.läkare att sprida sådant. Utan vaccinationer skulle smittkopporna finnas kvar och polio och mässling vara stora problem. Det du refererar till är ju inga randomiserade studier utan observationsstudier och sådana brukar man ta med en stor nypa salt.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  3 PO Jansson
  Jag refererade en vetenskaplig studie, och RR var inte så låg.
  Varför ska vaccinförespråkarna få fritt spelrum, men studier som visar (ev) risker med vaccinering ska inte få refereras?
  Allsidighet är väl det bästa?

 5. 5

  Helt klart har du rätt Annika.

 6. 6
  Göran Sjöberg säger

  PO Jansson #3

  Det som är känt om läkemedelsbolagens mer eller mindre kriminella verksamhet och framför allt om den uppenbara ovetenskaplighet gör i alla fall att jag själv tar det som kommer från dem med en mycket ”stor nypa salt”.

 7. 7

  3 PO Jansson

  Men du måste väl i alla fall medge att det är helt onödigt att vaccinera barn under ett års ålder i och med att deras immunsystem inte är moget i den åldern?
  Det tycks mej enbart riskabelt och bådar inte gott för barnets framtid?

 8. 8

  #3 PO Jansson

  Vill du anta en utmaning?

  Vänligen producera referenser till välgjorda randomiserade studier som visar på vacciners effektivitet och ofarlighet, och inte bara visar på ökning i antalet antikroppar. En genväg är att läsa vad SBU och läkemedelsverket skriver. Du och många många andra är vilseledda att tro att sådana studier finns och ni orkar inte ens läsa vad de svenska myndigheterna skriver. Lite mer vetenskaplighet från förespråkarna skulle inte skada.

 9. 9

  Det är inte meningen att rida på just detta med vaccinering mot Smittkoppor och hänvisa till den framgången för att sedan kräva tvångsvaccineringen mot en gubbe i näsan. Skämmes, PO Jansson

 10. 10
  Kenneth Thorberg säger

  @ P-O Jansson

  Då du anklagar Annika Dahlqvist för att presentera undermåliga studier så borde du ju ha några bättre att visa upp här som visar att du har belägg för vad du påstår.

  Men det har du inga.

  Är det nån som ska kallas oansvarig så är det du som lägger dina barns liv i händerna på myndigheter och auktoriteter. Händer det sen nånting oförutsett kan du ju alltid hänvisa till att du bara gjort som ” alla andra ”.

 11. 11

  Det är något skumt med Sverige och dess ivriga vaccinerande – stora delar av skolmedicinen är att betrakta som rent kvacksalveri och frågan är ju om inte en stor del av vaccinerna hör dit – därmed inte sakt att alla vacciner är dåliga.

  Vi har t ex en oroväckande hög prevalens av autoimmuna sjukdomar som exempelvis diabetes typ 1 i Sverige så visst skall vi fortsätta att diskutera överdrivet vaccinerande, statiner och annat som är av tveksam karaktär.

  Det är bra att legitimerade läkare blandar sig i debatten – det borde fler göra istället för att bara vara verksamma som långtidsutbildade krämare!

  https://karlarfors.se/kolesterol-igen/

 12. 12

  # 10 Kenneth

  Det är nog lite tunnsått med vetenskap, hur många gånger fick vi inte höra att det fanns tusentals och till och med 100-tusentals vetenskapliga avhandlingar som skulle visa på det mättade fettets farlighet?

  Där satt det folk med fina titlar som professor si och så och hävdade detta i TV-program efter program – har vi fått sett några avhandlingar?

  Nej – inte en enda!

  Då är det ju frågan om dessa figurer luras eller enbart är otroligt okunniga för att inte säga otroligt korkade?

 13. 13
  Margareta Lundstrom Gbg säger

  I USA skall en individ ha erhållit 72 vaccinationer före 18 års ålder, 49 doser ges före 6 års ålder. Den första vaccinationen ges inom 24 timmar efter födseln mot en sexuellt överförd sjukdom. I flera stater är vaccinationerna obligatoriska för att få börja skolan.
  54% av barnen i USA har minst en kronisk sjukdom.
  Den senaste siffran från (CDC) Center for Disease Control and Prevention, så är ett av 45 barn i USA autistiska .
  Spädbarnsdödligheten ligger på plats 34 jämfört med motsvarande industriländer. Mississippi har den högsta vaccinationstäckningen och den högsta spädbarnsdödligheten.
  Men så är det också läkemedelsindustrins guldkalv. Varje gång ett nytt vaccin lanseras jublar man på Wall Steet.

 14. 14
  XMargareta säger

  # 13

  Detta med så många vaccinationer verkar ju helt befängt.

  Att bara rakt av göra en statistisk jämförelse med andra länder och deras motsvarighet,
  när det gäller siffror angående antal vaccinationer och tidpunkter, skulle naturligtvis inte bevisa något, men väl ge en indikation på hur ”nytttigt”, amerikanskt vaccinationsbeteende är.

  Att överhuvudtaget vaccinera, innan barnet har möjligheter att kunna tillgodogöra sig ett immunsvar är jättekonstigt. Där håller jag med mormor ovan.

 15. 15
  Kenneth Thorberg säger

  @ Margareta Lundström

  Det där med vacc-täckning o spädbarnsdödlighet är jävligt intressant. När jag för fem år sen fick min första grabb var jag märkligt ovetande om biverkningar av vacc. Även fast jag hela min vuxna liv varit väldigt skeptisk mot piller i alla former så hade jag , naivt nog , aldrig gjort kopplingen med just vaccinationer.

  Vad som fick mig att börja fundera var den info som gavs på sjukhuset efter födseln , nämligen att risken för ” plötslig spädbarnsdöd ” intensifierades vid tre månaders ålder. Märkligt tyckte jag , då barnet rimligtvis borde bli mer o mer motståndskraftigt ju äldre det blir. Varför denna motsägelse att vid just tre månader så ”dippar” motståndskraften ?

  Det visade sig senare att de första vacc-sprutorna skulle tas vid just tre månaders ålder och då gjorde jag förstås denna koppling. Jag påtalade detta sammanhang för en läkare som ville få mig att acceptera vacc. men han hävdade då , att vid tre månader så skulle barnets andningssystem vara extra känsligt i o med en speciell fas i utvecklingen av detsamma. Hur den exakta förklaringen löd minns jag inte.

 16. 16
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Nu är det dessutom dags att få fler vuxnas hälsa på knä också..!!
  https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=12795&artikel=6878128

 17. 17

  12 Thomas Jansson
  Jag tror kanske inte att dom medvetet luras, vill inte vara så cynisk……men måste hålla med dej om att dessa figurer med sina fina titlar uppvisar en mycket tunnsådd kunskap om de biokemiska grunderna för vår metabola hälsa…..och har börjat fundera lite över vad som ev. kan vara orsaken till denna katastrofala utveckling av vår globala hälsoförsämring?
  Fortsätter det så här så klarar vi oss inte, vare sej ekonomiskt…eller ännu mindre, med hälsan i behåll….
  Ett utmärkt förslag på någon tråd för ett tag sen, bestod i att våra politiker åtminstone borde repetera gymnasiets biologi-kurs, innan dom sprider sina felaktiga kostrekommendationer till folket via SLV och andra istanser, där det kanske ofta förekommer otillräcklig undervisning.
  Undrar om en av orsakerna möjligen är undermåliga läroböcker i skolor och universitet? Sverige är ju det ”lilla landet i norr” med få innevånare, 10 miljoner är inte mycket mot andra länder med sina 60-70-tusen, det lönar sej antagligen inte att översätta lite tyngre vetenskapslitteratur…. marknaden är för liten helt enkelt och då blir genomslaget betydligt mindre, många studenter (och alltså blivande professorer?) har kanske en viss svårighet att förstå invecklade metaboliska och medicinska förklaringar på ett språk, som inte är ditt?? Är antagligen inte ens deras eget fel…man tar vad man får, så att säja!?
  Hittade häromdan en gammal italiensk biologi-bok för gymnasiet, från 90-talet, i bokhyllan…..
  och var lite intressant att se vad som skrevs då om sockrets nedbrytning, översätter lite spartanskt…
  ”Glukos kan följa tre distinta vägar för att metaboliseras: en väg är den anaeroba glykolysen, följd av Krebs cykel och andningskedjan, med en viss produktion av ATP….. en annan väg är pentos fosfat vägen, som innebär oxidation av glukos för produktion av pentoser till nukleotider, som ingår i biosyntesen av livsviktiga substanser, men detta utan produktion av ATP…. och det tredje alternativet är uppbyggnaden av glykogen…”
  Sen utvecklades det här resonemanget lite mer, men undrar bara om svenska biologiböcker ger samma enkla fakta? I så fall borde redan en hel del vara vunnet…
  Oj, glömde det viktigaste…”fettsyrorna som bildas av hydroliseringen av triglycerider kan användas som energikälla, de ger cirka en tre ggr högre energiproduktion än glukos, dessutom används dom dels till biosyntes av cellmembraner och dels till biosyntes av vissa hormoner”.
  Klart att det hela är en aning mer komplicerat, det förstår jag också…..men om experterna kunde ta till sej det faktum att den primära uppgiften för glukos faktiskt är nyskapande av celler och uppbyggande i allmänhet och att det mättade fettet, genom sin oförmåga att binda tungt vatten, är
  den substans som evolutionen har utsett som vår huvudsakliga energikälla, så skulle det allmännas bästa vinna på kuppen?

 18. 18

  #17 Mormor

  Det måste vara en medveten bluff – så korkade är de knappast!

  Dock mycket märkligt att de sitter och ljuger – till och med de flesta av 78 rapporter som fanns på SLV:s hemsida var ju bluff, se:

  https://www.dietdoctor.com/se/livsmedelsverket-om-mattat-fett-72-8.

  De verkar dessutom tro att folk är totalt korkade och att deras vita rockar automatiskt ger dem immunitet mot granskning.

  Jag kallar dem för ”kostskojare” – gemensamt för merparten av dem är att de luras utan att ljuga genom att helt enkelt hoppa över vissa fakta – som att det högst sannolikt har varit ketos som är det naturliga tillståndet.

  Men uppriktigt sagt så tror jag aldrig att vi får någon ordning på detta förljugna patrask så alternativen till skolmedicinen ökar dramatiskt för varje dag som går – folk har helt enkelt ingen tilltro till dagens läkare. Vore betydligt bättre i många fall om läkarna ersattes med expertsystem – då slapp vi sannolikt det mesta av flummet ute på det kaos som råder på våra vårdcentraler och sjukhus.

  Kanske dags att fundera på om läkarutbildningen är utbildning eller inbillning?

 19. 19

  .

  Även talibaner är emot vacciner.

 20. 20
  Kenneth Thorberg säger

  @ Ernst

  Och de som inget vet om saken är av någon anledning alltid för – vad kan det bero på ?

 21. 21

  Svaret kommer här. Shirkys princip.

  ”Det är svårt att få en man att förstå något, när hans lön beror av att han inte förstår det!”

  https://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=https://www.techdirt.com/articles/20100404/2112388868.shtml&prev=search

 22. 22

  18 Thomas Jansson

  Hmm…blir lite tveksam? Men korkade är dom definitivt inte, tvärtom är dom nog ganska listiga…så då lutar jag nog mer åt lurendrejeriet…?
  Men någon ändring måste det bli innan även våra barns, och barnbarns, hälsa totalt förstörs…
  Nu föds det ju nya initiativ hela tiden, Kostfonden, RMH, nya politiska partier försöker göra sej hörda…förutom våra LCHF-hälsobloggar, som sprider hopp och solsken…..?
  Du använde ordet ”flummet”…kom att tänka på programmet ”opinion live” härom veckan, med Maria Ahlsén tror jag hon hette, en av de två författarna till ”Frisk utan flum”, som framförde åsikten om att vitt socker inte var farligt, och hur tråkigt hon tyckte det var, att dom som får cancer, tror att det är deras eget fel (enligt våra idèer), alltså att dom har ätit sej till sin egen sjukdom….enligt mej är det precis vad dom har gjort, men felet är inte deras, utan skulden ligger på dom som borde vara utbildade för att ge oss vetenskapliga råd för att hålla oss friska. Och sen måste man ju gå ännu längre bakåt….och satsa på en bra inbillning..f’låt, utbildning…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa