Kryssning med Petra Flanders stiftelse

Petra Flander dog 2002 vid 28 års ålder i cancer. Hennes far Peter Flander grundade sedan Petra Flanders stiftelse för integrerad vård till hennes minne.

Peter var stiftelsens ordförande och allt i allo. Han drabbades tyvärr själv av malignt melanom, som metastaserade ut i kroppen förra våren, och han dog av sina metastaser sommaren 2017. Metastaserat malignt melanom är ytterligt svårbehandlat, både med skolmedicinens och alternativmedicinens metoder.

Peters önskan innan han dog var att stiftelsen skulle arrangera den kryssning som han hade förberett: ”Mat är medicin”.

Det var en grannlaga uppgift eftersom Peters förberedelser låg dolda i hans dator, som styrelsen inte hade tillgång till.
I alla fall arrangerade nu stiftelsen seminarium på kryssningen Helsingfors – Stockholm 30/1 – 1/2, med Viking Line.  Jag, Ann Fernholm, Sven Erik Nordin och Ralf Sundberg, var bland andra anlitade som föreläsare. Temat var LCHF, och andra alternativmedicinska metoder mot cancer.

Det var ett mycket trevligt och givande seminarium, med nära hundra finlandssvenska deltagare.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Off topic: Studie visar lägre dödsrisk att operera fetma än att inte göra någonting alls med obesa patienter. https://www.mdedge.com/ccjm/clinical-edge/summary/obesity/bariatric-surgery-and-all-cause-mortality?utm_source=ClinEdge_CCJM_cedge_020318_F&utm_medium=email&utm_content=Postsurgical%20Opioid%20Misuse%20|%20Bariatric%20Surgery%20&%20All-Cause%20Mortality%20|%20&%20More%20ClinicalEdge
  Men man jämförde naturligtvis inte med LCHF!
  Hur kan vi få siffror på det?
  Jag hittade inte vilka åldrar det gällde men det sägs att man matchat grupperna. Annars kan det ju fuskas friskt på det viset eftersom dödligheten bland obesa ökar snabbt med åldern. Medelåldern angavs inte i sammandraget. Ej heller motsvarande ”normaldödlighet” under 8 år.
  Eftersom varken finansiering eller jäv angavs bör studien tas med en stor nypa salt.

 2. 2

  Och naturligtvis intresset från main stream media noll! LCHF-magasinets chefredaktör Bo Zackrisson fanns emellertid på plats…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa