Losec/Omeprazol ger ökad risk för tarminfektion och fraktur

Lars Bern skriver om biverkningar av Losec/Omeprazol, protonpumpshämmare. Det gäller ökad risk för tarminfektion med Clostridium Difficile av protonpumpshämmare.

Jag ser även en artikel i Läkartidningen om biverkningar av protonpumpshämmare. Där finns ökad frakturrisk med.

 

Comments

 1. 1
  olle holmqvist säger

  det kommer upp en pop-up om g-mail, hur får jag bort den? (jag fattar inte att dom där marknadsförarna inte fattar att en del av oss bara blir sura)

 2. 2

  ”The other big drug problem: Older people taking too many pills”

  Nyligen läste jag ovanstående artikel i Washington Post (googla). Det som beskrivs där är lika aktuellt i Sverige. Det börjar inte nödvändigtvis när man blir gammal. Det börjar redan i medelåldern och fortsätter sedan av bara farten.

  Jag har översatt några rader ur artikeln.

  -”Det är typiskt att träffa på en patient som haft några få episoder av halsbränna/sura uppstötningar och ställts på en protonpumpshämmare (= PPI). och fortfarande, flera år senare, står kvar på den säger Georgetown`s Mishori. Många experter anser att den här typen av mediciner överförskrivs och studier har kopplat långtidsanvändning till frakturer, demens och förtida död.

  Det är en fråga om kultur och medvetenhet . Problemet ökar genom vårdens fragmentisering säger BrownLee, författare till ”Overtreated: Why Too Much Medicine is Making Us Sicker and Poorer”. Många läkare har aldrig hört talas om ”deprescribing” (=utsättning). Slut citat.

  För ganska många år sedan skrev Nisse Simonson (pensionerad kirurg m.m. från Jämtland) krönikor i Dagens Medicin. En av de handlade om den här boken som jag genast införskaffade.

  Peoples Pharmacy i USA har också skrivit en hel del om den här typen av mediciner.
  Här är en av deras artiklar.

  https://www.peoplespharmacy.com/2017/10/12/ppi-side-effects-continue-to-scare-us-to-death/

  .

  https://www.washingtonpost.com/national/health-science/the-other-big-drug-problem-older-people-taking-too-many-pills/2017/12/08/3cea5ca2-c30a-11e7-afe9-4f60b5a6c4a0_story.html?utm_term=.c8682678a081

 3. 3

  Tack Bokmal – dessa mediciner tycks vara riktigt skadliga. Ändrar man till lchf-kost behövs inte dessa mediciner. Om behov i allafall uppstår är det bättre med mildare receptfria för sura uppstötningar. Har man ont i magen bör man ta reda på om man äter fel eller har helicobacter som kan behandlas med antibiotika. Det finns också en hel del med ingredienser i mat som kan ge besvär – antinutrienter, carragenan m fl ämnen i maten

 4. 4

  Bikarbonat är bättre mot sura uppstötningar.

 5. 5

  Det börjar likna business banne mej! Eller är lchf en non-profit religion?

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 Nils
  Vad är det som liknar business? Det finns inga (stora) pengar att tjäna inom LCHF, om det är det du menar.

 7. 7

  5 Nils.
  LCHF är ingen religion utan en livsstil för reparation och bevarande av GOD HÄLSA.

  Hoppas att du lär dig något Nils.

 8. 8

  Religion aka kultur aka verklighetsppfattning!

  ALLA människor har DET! OCH alla har FEL. Tyvärr även jag, men jag jobbar på det (:

  Vi tjänar alla någon! Välj NOGA! Jag tjänar mig själv och något jag inte begriper. Men Mammon och materiella prylar dyrkar jag inte!

  Däremot dyrkar jag min egen nästan perfekta 62-åriga kropp/Natur och LCHF som gett mig en djupare insikt i biokemins och metabolismens djupt dolda mysterier. Dolda i böcker som väldigt få förstår. Eftersom det tidigare inte ingick i någon religion/kultur/verklighetsuppfattning. Nästan alla hade korkade uppfattningar om detta under 90-talet. Men nu håller alla på att bli mer medvetna och smarta och det är faktiskt mest tack vare OSS, revolutionärer. Som ständigt blir attackerade av de korkskallar som fortfarande finns kvar och inte kan inse att vi faktiskt ska byta religion/kultur/verkl…. NU!

  De som förstår biokemi och metabolism och kan läsa och förstå en livsmedelsdatabas är våra enda sanna PROFETER! Respektera dessa människor som leder kampen mot det ekonomiska vinstintresset, som inte bryr sig om människans lidande eller död. Fuck den fria liberalismen/skitreligionen, som förstör oss och vår Jord! Ha som målsättning att inte köpa någonting, Vårt enda vapen förutom tangentbordet och gitarren (:

  Jag dyrkar även den Natur jag lever med och av, en föda som mina ögon ser produceras och som jag verkligen dyrkar OCH tjänar. Hela mitt liv är en enda stor religion. Varför kan inte alla försöka få samma religion som mig. Den är ju bäst! både för individen och planeten?

  Jag gillar religion! Vi behöver mycket mer av det.

 9. 9

  LCHF är ingen religion.
  ” Att vara religiös
  En troende person kan också kallas religiös. Att vara
  religiös betyder att man är knuten till en religion. Det
  kan vara vilken religion som helst.
  Den som tillhör en religion följer de traditioner och
  högtider som hör till den religionen. En tradition är de
  gemensamma vanor som en grupp eller en familj har, saker
  som man gör på samma sätt varje gång.
  I din släkt finns säkert traditioner, till exempel hur ni
  firar födelsedagar och vilken mat ni äter vid vissa högtider.
  Du lär dig det och för det sedan vidare till dina egna
  barn när du blir stor. Då är det en tradition. Traditioner
  betyder mycket för sammanhållningen i gruppen.
  Högtider är viktiga traditioner i alla religioner. En
  högtid är när människor träffas för att fira något speciellt.
  Jul är ett exempel på en högtid. ”

  Jag kan på intet sätt få in LCHF här.

 10. 10

  Ju mer jag lär mig om min kropp desto mer fantastisk tycker jag att den är! Om man betraktar sin kropp som helig, vilket den förtjänar, så tror jag man vårdar den bättre. Mina barns kroppar är heliga och måste vårdas och uppfostras till att undvika alla gifter som de erbjuds. De är heliga för att de ska bära friska barnbarn åt mig. Jag har genom min religion lärt mig hur man får friska barn. Hur tacksam tror du att jag är för det?

  Ju mer jag lär mig om interaktionen i Naturen, desto mer fantastisk och enhetlig är den. Samtidigt som jag ser hänsynslösa kapitalister som som struntar i sina barnbarn och förstör vår planet med lögner om att vi måste äta mat från monokulturer. Du ska odla din mat i ditt anletes svett.

  Vi måste lämna kristendomens monokulturer och utfiskning av haven och skaffa oss en mer verklighetsnära religion. Baserad på människans överlevnad som människa.

  Det är inte svårt att kalla något för heligt om det är mycket viktigt. Den som håller mycket för heligt har religion. Kristendomen är 2000 år gammalt skräp som förstör vår Jord.

  Framtidens religion måste basera sig på kretsloppstänkande och vördnad för människan och Naturen.

  Jag är ganska säker på att vi alla går den utvecklingen till mötes, vi stigfinnare.

 11. 11

  Tror både Jala och Georg W., plus många andra, skulle uppskatta biologen Bruce Liptons oerhört fascinerande resultat om epigenetiken, som genomsyrar hans videofilmer… Verkar vara i linje med era tankar!? Personligen blev jag helt fascinerad…men ni känner kanske till honom redan? Han har också brutit upp och bytt liv, arbete, tro…

 12. 12
  Piltson säger

  Mormor, här kan du (och andra?) anteckna dig för Liptons månatliga meddelanden:

  https://mailchi.mp/brucelipton/bruce-liptons-january-newsletter-message-1682257?e=f7f34324e3

 13. 13
  Mormor säger

  Piltson…
  Done!
  Hans teorier om ”mem-brains” är fascinerande…
  Men blev lätt chockerad av hans ”february newsletter”…
  Har gjort en helomvändning tydligen…?
  Måste nog fundera lite på det hela..!?

 14. 14
  Piltson säger

  Mormor: ”Har gjort en helomvändning tydligen…?”
  Nej, det tror vi inte. Men en som är i fronten mellan konventionell vetenskap och alljämt oförklarade, iakttagelser kommer att vackla ibland. Det gäller att fortsätta trampa runt tills man är säker.

 15. 15
  Mormor säger

  Piltson…
  Du kan lugnt tro mej….han har trampat klart….!! Han vacklar inte heller och är mycket övertygande!! Synd att man inte förstått vissa fenomen tidigare…ska nu försöka bli creator av det liv jag har kvar!!? Är tyvärr lite sent ute, men bättre sent än aldrig..
  Hur som helst är han en otroligt intressant person och hans teorier (vetenskapliga, eftersom han är en genetiskt utbildad biolog), om att det inte är generna som styr oss, en föråldrad dogm vilket gör oss till victims, utan att det är vi själva och våra perceptions som är kraften i våra liv, är just fascinerande! Är i alla fall glad att ha upptäckt honom…så tack för det..
  Kom just att tänka på en research jag läste om för många år sen, om allergi…en av de testade var en kvinna, allergisk mot rosor…forskarna lät henne lukta på just en ros, och naturligt nog fick hon en kraftig attack av allergi med allt vad detta innebar…men rosen var konstgjord…
  Har alltid undrat hur det gick för henne, om hon blev botad eller inte?
  Och enligt Lipton kan vi alltså lugnt strunta i både läkare och mediciner… bara det låter väl uppmuntrande? (Det visste vi ju redan förstås..?)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa