Hjälper läkarintyg för att få LCHF på sjukhus eller i skola?

Jag läser Anns inlägg om LCHF på sjukhus.

Fazer som levererar sjukhusmat hänvisar till läkarintyg för att få LCHF på sjukhus.

Då uppkommer frågan: hjälper läkarintyg för att få LCHF på sjukhus och i skola och förskola? Är det någon som har erfarenhet av detta?

Jag har försökt skriva intyg två gånger. Det var till skolelever. En gång var det på distans och då blev intyget underkänt med motiveringen att jag inte hade träffat patienten. Den andra gången var det en gymnasieelev som sökte mig på mottagningen och berättade om sina hälsovinster med LCHF. Jag skrev ett intyg, men det godkändes inte ändå. Jag minns nu knappt motiveringen till avslaget. Jag tror att kostchefen på kommunen blev tillfrågad, och som tillstyrkte avslaget.
Eleven i fråga trodde att avslaget berodde på att jag nämnde beteckningen LCHF, och han ville att jag skulle skriva ett nytt intyg där jag bara intygade att han inte tålde mycket kolhydrater. Jag hade då tröttnat och försökte inte mera.

 

Comments

 1. 1

  Jag känner en kvinna i 70-årsåldern som gjorde en höftledsoperation förra året. Hon har i och för sig inte diabetes. Men hon förfärades över den dåliga sjukmaten med en massa E-nummer och konserveringsmedel. Så hennes man tog med mat den tid hon låg på sjukhuset. Några undantag gjorde hon när sjukhusmaten verkade riskfri.

 2. 2
  Elisabeth G säger

  För några månader sedan var jag inlagd på sjukhus några dagar. Jag hade svimmat och slagit i huvudet och fick åka ambulans (hu!), blev sydd i huvudet och kunde, när jag skulle åka hem, inte stödja på ena benet. Efter röntgen blev jag inlagd i några dagar p.g.a. misstänkt fraktur i ena benet. Maten var under all kritik, fastän jag försökte välja det bästa. Det kokta ägget som serverades till frukost var iskallt och hade skumgummikonsistens. Det gick bara inte att äta. I övrigt var det fettsnålt och kolhydratrikt. Och detta var på ett sjukhus som fått pris för sin mat.

 3. 3

  Vad som hjälper är medlemskap här. Läs lite längre ner via länken där står skrivet en del om kosten. De har inget annat alternativ än att ställa upp på detta. Annars väntar problem.

  https://www.medvetnatrossamfundet.se/samfundets-filosofi/

 4. 4

  Det är denna text jag syftar på:

  Det innebär även att alla familjer har rätt att välja att äta i enlighet med den kostlära (t ex veganskt, paleo, glutenfritt, mjölkfritt, tillsatsfritt mm) som de mår bra av, och där de på bästa sätt enligt eget vetande bibehåller höga frekvenser i sina kroppar. I de fall där medlemmar tillhörande Medvetna Trossamfundet har familjemedlemmar i institutioner och anrättningar som t ex skola eller vård, skall dessa kostval godtas utan att läkarintyg eller annan form av bevisning skall uppvisas.

  Det är Medvetna trossamfundets övertygelse att individen har självbestämmanderätt över sitt eget och sin familjs intag av föda, då detta är föda för själens heliga tempel, och skall kunna hålla de energier som sker under de frekvenshöjningar som själens utveckling och kroppens energisystem således innebär. All kost till själens heliga tempel skall vara giftfri och omanipulerad. GMO ses som något högst onaturligt, och är något som Medvetna Trossamfundet motsätter sig.

 5. 5
  Elisabeth G säger

  # 3

  Nej, Dennis, för en kristen är det uteslutet. Snarare är det så att en kristen tar hand om såväl hälsa som miljö på ett bra sätt.

 6. 6
  Gunnar Isaksson säger

  Vad jag förstår av vad Fazer svarat så har de inget bekymmer med att leverera LCHF mat.

  Jag uppfattar det som att det är dietisterna som obstruerar.

 7. 7

  @ 6
  Jag delar din uppfattning. Dietister är vår tids gissel.

 8. 8
  Sigge Johansson säger

  @-6+7:

  Ja, det är även min erfarenhet efter dryga 30 års närkontakt med svensk ”expertis” inom kardiologi.
  Samtliga läkare, sjuksköterskor, dietister och kostrådgivare har enbart papegojat mantrat att:
  • Man ska äta så mkt ’grönt’ och ’frukt’ som möjligt, minsta möjliga animaliskt fett, raps- + solros-oljor, grovt bröd, margariner som Becel och liknande etc.

  Alltså precis raka motsatsen till vad evolutionen konstruerat oss för att äta:
  • Fisk, Kött, Ägg, Animaliskt Fett, lite Grönt och Bär samt Vatten.

  Kan bara tolkas som att ca 99 av 100 läkare, sjuksköterskor, dietister och kostrådgivare inte har minsta aning om HUR mat påverkar mänsklig metabolism.
  Annat som talar för att det är så illa ställt är att det ofta påpekas att ”experiment” på olika DJUR —
  ofta VÄXTÄTANDE djur — visar att det ÄR si eller så vid intag av olika ämnen/mineraler/vitaminer. De känner alltså inte till att varje djurart har sin egen speciella metabolism, precis som att människan har sin unika, och därför inta kan jämföras rakt av i olika sammanhang.

 9. 9
  Sigge Johansson säger

  Det blev tyvärr ett syftningsfel:

  • Man ska äta så mkt ‘grönt’ och ‘frukt’ som möjligt, raps- + solros-oljor, grovt bröd, margariner som Becel och liknande och minsta möjliga animaliskt fett.

  ….ska det vara.

 10. 10
  Hanveden säger

  Dags att anmäla varje dietist som inte följer det nu 10 år gamla utslaget från Socialstyrelsen…

  mLCHFh B-) .

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa