Interaktion med statin orsakade muskelsönderfall

Läkemedelsvärlden.

En kvinna som behandlades med Simvastatin, en vanlig blodfettsänkande medicin, fick i kombination med svampmedel ett allvarligt muskelsönderfall, och fick vårdas flera månader på sjukhus.

Svåra interaktioner kan inträffa, och risken är större ju fler mediciner man tar. Om hon inte hade medicinerat med kolesterolsänkande medicin skulle vårdskadan inte ha inträffat.
Kvinnor har ingen bevisad nackdel av högt kolesterol, och ingen fördel av kolesterolsänkande medicin. Det är bara en myt som statinfabrikanterna göder, och professorerna går på med hull och hår.

 

Comments

 1. 1
  Jan Nylund säger

  Betr Statiner.

  Det verkar tveksamt att man får marknadsföra och dyvla på halva befolkningen dessa preparat!

  Jag har bara dåliga erfarenheter, Jag fick omedelbart grå starr så jag blev starropererad på bägge ögonen när jag var 48! Diabetes typ 2 fick jag ett par år efteråt.

  Zocord hette de fina pillren!

 2. 2
  Rolf Löfgren säger

  Min hustru blev behandlad med Atorvastatin, Mindiab och 3 olika blodtryckssänkande medel i nov 2015. Efter någon vecka blev hon mycket dålig och läkarna begrepp inte orsaken.
  Efter 2 veckor var hon helt handikappad, låg endast till sängs. Orkade inte någonting.

  Jag har kommit fram till att det var rabdomyolys, ett fruktansvärt tillstånd.

  Sjukvården vägrade att anmäla till IVO.

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Suck! En bror blev itutad av sin hjärtläkare att två mediciner ”samverkade” så man kunde inte ta bort eller minska den ena. Jag har aldrig hör talas om en enda studie av effekt av mer än en medicin, så jag bad honom be läkaren om en referens till ett kontrollerat försök som stöd för rekommendationen.
  Detta bör man alltid göra. Vanligen, gissar jag efter att ha läst Peter Goetzsche’s bok om dödliga mediciner, ligger det till så att läkemedelsförsäljare gör sådana rekommendationer vid samtal med läkare för att helt enkelt sälja fler mediciner, utan att några studier gjorts! Eller kanske vid ”vidareutbildning för läkare, vänligen sponsrat av läkemedelsföretag”
  Tycker själv att det borde bli en folkstorm mot läkare som blandar mediciner som kort i en kortlek utan att egentligen känna till potentiella effekter. Och, som vi vet, att ”ta bort” en medicin som man själv inte skrivit ut kan var samma som att trampa en annan läkare på tårna. Och inga procedurer för att dra ned på mediciner! Tur att man blev sjuk när man var ”ung”, åtminstone när man hade de flesta sinnena kvar så att man kunde säga stopp! Annars hade man kanske varit ”kolli” idag istf. medicinfri med hälsan i behåll.
  Alltså: ”..om doktorn kan visa mej en studireferens på att dessa (2,3,4, eller 5,..) mediciner som jag fått tillsammans inte ger några sidoeffekter, kan jag ta dom.” Oberoende studier, ej läkemedelsföretagsfinansierade….
  Man tycker att det är läkemedelsverkets skyldighet att göra sådana utvärderingar. Men att föreslå något sådant där innebär väl direkt ”svartlistning” för framtida lönsamma industriuppdrag.

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  En riktigt elak kombination är även Simvastatin tillsammans med Amlodipin.

  Slutade efter 3 veckor men det tog mig 6 månader att få tillbaka full styrka i musklerna,

 5. 5
  Thomas Jansson säger

  Jag blir förbannad varje gång jag träffar en läkare som vill sälja in statiner, de verkar inte ha en aning om vad de sysslar med och är definitivt inga riktiga doktorer. Vid senaste övertalningsförsöket hävdade läkarpacket att jag hade läst för mycket på konspiratoriska siter.

  Jag svarade dem att jag hämtar information från FASS och jag undrade om det ansågs vara en konspiratorisk site?

  Efter att handhållet en miniföreläsning om hur industrin använder relativ riskbedömning så lommade de iväg,,,

  I vilket sammanhang hände detta?

  Jo, jag körde på ett rådjur 2011 och gick lite dåligt efter det. Vänstra foten blev i ett sovande tillstånd, cirka 5% vilket jag gick med i flera år och dessutom fick den klassad som diabeteskomplikation av en okunnig läkare.

  Mina terminalglasögon gick sönder under hösten och jag köpte ett par för starka glas på Clas Ohlson som en tillfällig lösning. Jobbade minst 12 timmar om dygnet och satt lite framåtlutat på grund av de starka glasen. Kände mig lite yr efter att ha flyttat på några ton stenplattor.

  På kvällen ”slog” det till och plötsligt var jag bedövad på vänster sida – inklusive foten så klart fast mycket mera.

  Sambon proppsade på akuten – var det en stroke?

  Jag blev inlagd men räknade snabbt ut att det måste vara ischias. Drack massor med vatten, troligen efter flytten av plattorna.

  5 doktorer med varierande grad av hybris ställde diagnosen stroke. Att jag nämnde för alla att jag hade haft en låg feber tog ingen notis om,,,,

  Slutsats – dessa figurer kunde alltså inte skilja på folksjukdomen falsk ischias och stroke!

  Men de var rejält sura över att jag vägrade statiner,,,,

  Om jag lämnar in min bil för att den är svårstartad och får reda på att det beror på en sliten bakaxel så blir det ett riktigt liv – men när 5 inbillade läkare inte klarar av att skilja på ischias och stroke är det ok.

  Resultatet av det hela är att jag 3 månader efteråt fortfarande har ett domnat ben och att felet sannolikt sitter i en muskel som heter piriformis.

  Och att jag varje dag dricker ett eller två glas saltvatten. Yrseln är helt borta så klart eftersom den berodde på glasögon och vätskebrist men balansen är inte bra då det känns som om jag går på ett träben.

  Och tilliten till den sjuka vården ligger långt på minus och träffar jag en läkare till som ska sälja statiner till mig går jag därifrån med en gång – det är inte seriöst!

 6. 6

  I n t e r a k t i o n e r

  2005 upptäckte jag hemsidan http://www.janusinfo.se (Stockholms Läns Landstings hemsida för vårdpersonal men vem som helst kan läsa).

  Där kunde jag registrera mig och göra interaktionssökningar åt en bekant. Det resulterade i en och en halv A4-sida med olika typer av interaktioner varav en av den allvarligaste sorten (D4) – Waran tillsammans med ett antiinflammatoriskt ”läkemedel” vid namn Relifex (=relafen). Det stod att det borde undvikas.

  Var nyss in på hemsidan och sökte då på ”D4-interaktion” i sökrutan högst upp på förstasidan. Då hittade jag en artikeln från 2015. Jag var förvänad att statiner inte ens nämns
  https://www.janusinfo.se/Nyheter/Nyhetslista/2015/Fem-lakemedel-vanligast-vid-interaktioner/

  Det var också chockerande (2005) att Apodos-apoteket som levererade medicinen i små, förslutna plastpåsar inte verkade ha något varningssystem. Jag hoppas verkligen att det skett förbättringar, men jag är inte så säker…….

  Många på¨äldreboenden – eller med hemtjänst – brukar få sina mediciner på det här sättet. De fick då – och nu – ingen skriftlig information utan förväntas fråga stressad och ibland okunnig personal.

  På den tiden jag gjorde interaktionssökningar på Janus kunde man bara söka på parvisa interaktioner och det tror jag gäller fortfarande. Vissa mediciner gick inte att söka på alls för det fanns inga uppgifter. Då stod en liten etta vid läkemedlets namn.

  Jag kommer ihåg när jag påpekade ovanstående interaktion för en läkare. Jag har för mig att han inte blev speciellt upprörd utan sa något i stil med – men, interaktioner har ju varenda en!

 7. 7

  Apropå interaktioner

  Jag tycker mycket om hjärtläkaren Malcolm Kendricks bok – Doctoring Data. I den finns ett kapitel som handlar om polyfarmaci och jag har tagit mig friheten (utan lov) att översätta några rader av hans humoristiska men ack så allvarliga text. Den är lika aktuell här. En gång i tiden var det polyfarmaci vid fem mediciner. nu tror jag att man ändrat det till 10, vilket skett i det tysta.

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Nu kan man hävda, fast inte speciellt övertygande, att var och en av dessa mediciner kan göra viss nytta. En ACE-hämmare efter hjärtinfarkt har en knappt signifikant effekt liksom en betablockerare. Man kan, emellertid, inte visa på några data där det framgår att en betablockerare, en statin, en blodförtunnare, metformin samt en sulfonureid gör nytta när man ger dem tillsammans. Det finns inga som helst bevis för det.

  Varför är det så? Du gissar rätt, det har inte gjorts någon studie där man ger fyra-fem olika mediciner tillsammans och sanningen är att det med största sannolikhet aldrig kommer att göras någon. Man tar helt enkelt för givet att medicin x ger = 1% nytta, y = 1% och z – 1%. Om man lägger ihop det så får man följande:
  X (1% ) + y (1% ) + z (1% ) = 3% nytta.
  Enkelt, eller hur? Det kan inte vara enklare. Nej, det kan det verkligen inte vara.

  Min guldfisk förstod det utan minsta svårighet. Jag tror i alla fall det. Men kanske var det så att det lilla O-t som den formade med munnen var ett tecken på att den inte höll med. Det är häpnadsväckande och förvånande att mänskliga varelser kan vara dummare än min guldfisk, a.k.a. (?) …… Albert Einstein.

  Ursäkta, jag kanske uttrycker mig litet för skämtsamt. När jag träffar på den här typen av resonemang brukar jag ofta driva med det.
  Kan det möjligen vara så, bara möjligen, att om man ger en äldre person 10 olika mediciner kan biverkningar och ofrånkomliga interaktioner överstiga den möjliga nyttan?

  Om det nu är så borde man då inte ha försökt att göra en studie i ämnet innan man utsätter hela befolkningen för polyfarmaci?

 8. 8

  S i m v a s t a t i n

  Här en länk till bipacksedeln för simvastatin av fabrikat Bluefish (finns fler fabrikat).
  https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20080219000026

  Bipacksedlar ändras över tid. Jag tycker det är anmärkningsvärt att en medicin som använts så länge ine har några mycket vanliga, vanliga och mindre vanliga biverkningar utan att man anger endast dessa kategorier (även misstänkta biverkningar skall rapporteras).

  ”Följande termer används för att beskriva hur ofta biverkningar har rapporterats:
  Sällsynta: kan förekomma hos upp till 1 av 1 000 användare
  Mycket sällsynta: kan förekomma hos upp till 1 av 10 000 användare
  Har rapporterats: förekommer hos ett okänt antal användare”

  En sak är klar – bipacksedeln har blivit betydligt längre.
  Jag vill rekommendera att man inte enbart läser under ”4 – Biverkninga”r utan även noga läser vad som står under ”Varningar och Försiktighet”.

  Alla statiner har likartade biverkningar. Jag tycker atorvastatins (Lipitors) bipacksedel verkar mer strukturerad och den innehåller även andra biverkningskategorier.

  Jag vet att en del av Zocords (simvastatin) tidigare bipacksedlar innehöll ”mindre vanliga biverkningar”. Jag har sparat några exemplar. .

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  Interaktioner, jag har varit med om att folk har fått 15 piller och blivit helt tokiga. Det finns ingen som kan överblicka en sådan kaskadförskrivning. Vad sysslar läkarna med, de tar livet av folk. Inte undra på att självmordfrekvensen för läkare är hög – vem kan sova lugnt med ett sånt jobb?

  Annars är det statiner och åter statiner, folk är totalt grundlurade. Jag har en bekant som hade svår värk, de gav honom morfinplåster och det hjälpte en vecka. Gick igenom medicinlistan och tog bort 6 av 8 piller, däribland statiner. Frisknade till skapligt på ett par veckor – helt otroligt.

  Ytterligare en bekant utreddes för astma – vad äter du i pillervägen.

  Enapril – 10% får rethosta. Att denna person inte hade högt blodtryck gjorde ju inte saken bättre. Statiner togs bort efter att jag gav hen ett par artiklar. Numera pillerfri. Vad sysslade hens läkare med – det borde vara straffbart att sköta sitt jobb på det viset,,,,

  Många inom sjukvården törs inte diskutera, det verkar vara rena skräckväldet på många ställen. Många börjar prata först när de fått pension!

 10. 10
  Jan Nylund säger

  Min biverkan av Zocord (grå starr) var så pass ovanlig att den vad jag vet aldrig ens kvalat in på listan. Jag var det första kända fallet i Sverige i alla fall. Samma utfall hade man fått i England vid djurförsök på beaglar. Vet inte hur jag skall se på det annat än att det var ett jävla hundliv med grå starr på bägge ögonen samtidigt. Fick det godkänt som läkemedelsbiverkan av Läkemedelsförsäkringen efter nästan tre års krånglande hit och dit. Tilldelades ett furstligt skadestånd på 7000 SEK. 🙂

 11. 11
  Thomas Jansson säger

  Nu sitter det antagligen många och ojar sig över att vi håller till på en konspiratorisk site och öppet erkänner att vi hjälper till att avgifta människor – det vi gör är vad våra myndigheter inte klarar av på grund av korruption, alla som sitter på flera stolar borde kastas ut. Så länge detta inte sker måste vi hjälpa varandra så långt det går och att råda folk till att sluta ta värdelösa piller är knappast farligt.

  Och till alla statinförskrivande läkare – läs igenom gymnasiets biologikurs en gång till!

 12. 12
  Rolf Löfgren säger

  Artikel på Newsvoice:
  Vad du bör veta om Rockefellers och läkemedelsindustrins investeringar på sjukdomar

  https://newsvoice.se/2015/12/31/rockefellers-och-lakemedelsindustrin/

 13. 13
  Göran Sjöberg säger

  Jan # 10

  Detta påminner mig om att min fru höll på att förlora synen 2009 och hon hade då fått båda diagnoserna grå och grön starr. Hon hade förlorat sin mörkersyn.

  Hon konstaterade då själv att hon var allvarligt sockersjuk.

  Vi la då om kosten till strikt LCHF och hennes syn är nu helt återställd. När ögonbottnarna fotograferades hos optikern för ett år sedan var de helt utan anmärkningar.

 14. 14

  # Göran Sjöberg.
  Vilken fantastiskt glädjande berättelse om hur din hustru fått friska ögon igen.
  Att lchf-kost också läker gamla skador gör mig hoppfull. Man skulle önska att människor kände till den väldigt goda effekten av lchf i högre grad. Vanligtvis pratar man om kosten i allmänna ordalag hur den förbättrar hälsa och välbefinnande samt bidrar till en viktnedgång och en stabil vikt när man lever efter lchf- konceptet.
  Men att bli frisk från så stora skador är som jag sa – fantastiskt bra!

  Finns det någon tråd där man kan dokumentera tillfrisknanden av denna sort?
  Det skulle vara bra att kunna hitta dem på ett och samma ställe.

 15. 15
  Sigge Johansson säger

  ”11–Thomas Jansson says:
  Och till alla statinförskrivande läkare – läs igenom gymnasiets biologikurs en gång till!”

  Ha ha ha ha….. Den var bra! 😉
  Fast den uppmaningen kan nog lugn rekommenderas till VARJE i Sverige utbildad läkare, sjuksköterska och/eller dietist!

  Jag har nämligen ännu inte — efter över 3 decenniers kontakt med svensk kardioloi — träffat på NÅGON sådan som haft ens elementära kunskaper i HUR en människa fungerar då det gäller intag av olika sorters föda/mat/livsmedel och ATT det ÄR kopplat till de idag flesta förekommande ”vanliga sjukdomar”…. INGEN! Inte en ENDA!!!

  Detta faktum är ingenting annat än en ren skandal och en pinsam uppvisning i okunskap på akademisk nivå!
  Några positiva undantag finns dock turligt nog, som t.ex. Annika Dahlqvist och Andreas Eenfeldt…..

 16. 16
  sten bjorsell säger

  10 Jan Nylund
  Sökte på cataract och zocord och lawsuit.
  Tydligen inte alls ovanligt!
  Enligt artikeln har dom blåljugit för dig om hur sällsynt biverkningen starr är från statiner!
  https://www.schmidtlaw.com/lipitor-cataracts-lawsuit/
  ”Ytterligar en studie pekar på 30% högre starrisk” står det i rubriken om en Canadensisk 2014 studie.
  En tidigare studie på Lipitor visade 27% ökning av starr.
  Statiner är tydligen helt i klass med den ”snake oil” man sålde i Vilda Västern förr, kanske med värre biverkningar. Suck. Att det fortfarande finns läkare som tar emot sådana här kostymerade nasare och sedan likt nyttiga idioter rapar upp skrämseltaktik som ”vill du se dina barnbarn växa upp”. Makabra tekniker.

 17. 17
  Jan Nylund säger

  Detta är ju länge sedan det hände, första halvan av 1990 talet. Zocord var då en ny medicin när jag fick den och skulle inte ha de biverkningar som tidigare (statin)preparat var kända för. Vilket var nys, men det kanske tar ett tag innan bivekningarna visar sig och har utretts. Jag har inte följt detta, har lagt det bakom mig och festat upp det gigantiska skadeståndet. För att få ut det så var jag ju tvungen att skriva under ett avtal att inte stämma läkemedelsbolagen i Sverige eller någon annanstans.

  Det är förresten inte så dumt att vara starropererad, det var ju litet hipp som happ med träffsäkerheten vd starroperationer på den tiden så mitt ena öga blev litet närsyntare. Jag fick alltså ett läsöga så jag lever lycklig ( och billigare) utan progressiva glasögon! 🙂

 18. 18
  Ann-Catrin Ingestad säger

  Jag är en kvinna på 65 år som äter i mitt tycke nyttig mat (undviker feta såser, chips osv. och promenerar en del och tränar med Friskis o svettis 1 – 2 ggr per vecka. Väger ca 68 kg – skulle kanske väga några kilo mindre). Inga hjärtproblem – far hade mindre infarkt. Läkaren bedömer att jag har genetiskt betingat högt kolesterolvärde.
  Jag fick våren 2017 insatt Enalapril och senare även Amlopidin (10 mg/dag av båda) för högt blodtryck, särskilt undertrycket. Tog tid innan det stadgade sig och har fortfarande ca 85- 89. Efter div provtagning på vårdcentralen tyckte min läkare att jag behövde statiner eftersom jag hade högt LDL- kolesterol : 3,37. HDL: 2,2 och Kolesterol P 6,0. Jag var mycket tveksam och sade att jag ville träna mer och försöka med fettsnålare kost. Motionerade – åt rödbetor och tänkte mig för. Var svårt att hålla mig till detta under längre tid och ville ha en second opinion från en specialist. Var till Specialist – hjärtmottagning i Stockholm. Blev rekommenderad att börja med Crestor 10 mg per dag men att INTE läsa bipacksedeln! Många biverkningar. Efter ca 6 v ny provtagning. Nu LDL: 2,0, HDL: 2,1 och P: 4,7. Bättre(?) alltså.
  Jag hade vid nyår ont i en skuldra men det hade ju hänt förr. Senare ont i ländryggen – trodde jag lyft fel – sjukgymnast och värktabletter. Ont i axlar och nacke följde på detta och fick ont i armarna vid promenad. Ont vid bröstben och en knöl under nyckelbenet. mer värktabletter och antiinflammatorisk. Kom den 13 febr själv på att det kunde vara biverkningar av Crestor och slutade ta tabletten. Meddelade min läkare vårdcentralen detta – hon sade att vi skulle vänta 1 – 2 mån och sedan pröva med en ny familj inom statin-gruppen. Knölen har gjort att jag fått remiss till diagnostiskt centrum på närliggande sjukhus. Knölen har minskat och smärtan i bröstet försvunnit – men har fortfarande mycket ont i nacke, axlar och skulderblad. Nu får vi se vad läkarna på sjukhuset kommer fram till… Hur kan man ”rensa” kroppen från statiner?

 19. 19

  #18 Hade du läst på FASS skulle du säkert aldrig ha stoppat i dig smörjan. Jag brukar ställa ingående frågor om kolesterolets funktioner, hur det mäts upp och hur den relativa riskbedömningen går till – det har de ingen som helst aning om och då får vitrockarna frågan om de är riktiga doktorer eller bara simpla försäljare – brukar ofta bli lite plågad stämning då jag påpekar att skolmedicinen är det största kvacksalveriet som vi har,,,,

  Finns mycket info om statiner på nätet, kolla upp https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/onda-kolesterolet-inte-farligt-3414652 med flera,,,,

 20. 20

  Något att fundera över?

  https://karlarfors.se/kolesterol-igen/

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  18 Ann-Catrin Ingestad
  Du är ett skolexempel på vad skolmedicinens medikamenthysteri ställer till med.
  Du har inga hjärtbesvär, och din far hade en mindre hjärtinfarkt, alltså helt normalt.
  Kvinnor har en bättre hälsa och längre liv med högre kolesterol. De behöver inte medicinera med de biverkningsbelastade statinerna.
  Ditt blodtryck är bra. Ett undertryck på 85-90 är inte farligt.
  Fettsnål kost är inte bra. Vi har god nytta av naturligt mättat fett. Vi tar skada av socker och raffinerade kolhydrater. Ät LCHF och ransonera dina besök hos läkarna.
  Motmedel mot statinernas muskelskadande effekt är Q10, finns på hälsokosten.

 22. 22

  #21
  Jag har laddat upp med en hel del tillskott, bl a Q10. Kramperna är i stort sett borta och av hjärtat märker jag inget av numera – det går betydligt jämnare och lugnare nu än någonsin tidigare.

  Vi äter bra, fisk och gräsbetat kött och ägg från frigående lanthöns – skalen är så tjocka att man får ta i för att komma genom skalet,,,,

  Ska bli intressant att se hur det påverkar blodsockret – speciellt då jag tar tillskott av krom – det har ju en speciell bakgrund som vi får återkomma till,,,

 23. 23
  Ann-Catrin Ingestad säger

  Tack Annika och Thomas för era svar, kommentarer och länkar! Mycket intressant läsning och information. Känner mig lite lugnare. Nu ska jag bara se till att bli av med smärtan jag har + en liten mjuk knöl under nyckelbenet jag fått för några veckor sedan. Kollar den hos läkare – skulle inte förvåna mig om den hör till en lätt inflammation de upptäckt gm sänka. Läste på askapatient.com (kolesterol- statinsidorna) om en kvinna som hade likadant.
  Nu blir det att börja bearbeta hjärnan med att inte vara så rädd för fett – den är ju indoktrinerad sedan 50 år! TACK!

 24. 24
  XMargareta säger

  Nyttig läsning och viktig läsning, tycker jag, om Mitokondrier, sjukdomar/hälsa och varför fettförbränning är att föredra framför kolhydratförbrännig och Q10, D-ribos bl.a.

  Det fanns en sida med mer referens, men den gick inte att länka till.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/02/25/mitochondria-facts.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180225Z2&et_cid=DM189376&et_rid=225235582

 25. 25
  XMargareta säger

  # 23

  Se till, att det är naturligt mättat fett och inte sk transfett du får i dig.

 26. 26

  Efter hjärtinfarkt 2002 gick jag på Vårdcentral/statiner några år. Sen tyckte döttrarna att jag skulle kontakta en riktig Proffs leekare vilket jag gjorde. Han ansåg då att trots statiner var mitt Kolesterolvärde för högt varför han lade till Ezetroler. Vad hände? musklerna blev förtvinade,
  jag kunde nu inte gå i trappor mm.

  Jag blev förbannad besviken, kastade skiten och har sen 2010 varit fri från kolesterolsänkare utan problem. Tar aldrig kolesterolprov, varför det? Kolesterol är ju enl nyare forskning nyttigt för äldre. De Leekare som talar för S är felutbildade lakejer åt Leekemedels-Industrin

  Tar du statiner mm kasta skiten, var rädd om din hälsa lite inte på Statinerare.
  82 åring

 27. 27
  Göran Sjöberg säger

  SEB

  Det hela är för ”sorgligt”.

  Jag har en bekant som drabbats av typiska biverkningar av statiner men vägrar att tro att det kan bero på statinerna. Han LITAR på sjukvården.

 28. 28
  Thomas Jansson säger

  Jag har haft en äldre granne som läkaren sålde in statiner till när han var i 85-årsåldern. Han fick sina sista år förstörda tack vare läkaren som hade lurat honom att han i princip skull dö omgående om han slutade med giftet. På den tiden visste jag ingenting om statiner och det var till och med innan Annika startade sin blogg – någon gång i slutet av 90-talet. Flera år efteråt diskuterade jag hans muskelvärk med svärdottern och visst var det statiner som mannen fått. Man hade försökt få honom att sluta och det var då det kom fram att han av ”läkaren” blivit övertygad om att pillren var livsnödvändiga,,,,

  Vad sysslar egentligen läkarna med under sin utbildning – hur dåliga kunskaper har de efter sin långa utbildning – eller är de möjligen inbillade och i praktiken okunniga?

 29. 29
  Anders Hollberg säger

  Hej! Jag var hos doktorn och hade lite högt blodtryck samt blodfett. Blev genast ordinerad statiner. Efter att ha läst fakta om den medicin så blir man mörkrädd om dess biverkningar. Andra alternativ tystas och aldrig tar man upp kostens betydelse. Har inte tagit ut giftet. Ät vitlök och drick rödbetsjuice samt vitamin c. Äter nu redasin för blodfett. Mitt blodtryck var 163-90 Nu hyfsat nere i 141-80 ibland lite upp och ner. Stress och spänningar samt oro påverkar. Ringakta inte naturens medicin. Statiner är skadligt. finns bättre saker.

  Mörkrädd av forskarnas resultat av dessa statiner.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa