I Läkartidningen om övervikt och magoperationer

I Läkartidningens senaste nummer, 1-2 2018, som jag fick i lådan i morse, finns det flera artiklar om övervikt, fetma, gastric bypass etc. Inte någonstans står något om behandling av övervikt, metabola syndromet och diabetes 2 med lågkolhydratkost eller LCHF. Så det fortsätter precis som vanligt alltså, 2018.

 

Comments

 1. 1
  Lisbeth Andersson säger

  Jag ska gå på Klara Soppteatern nu snart. De har en pjäs om Myter om maten. Medverkar gör Stefan Rössner. Min dotter, Anna Sise spelar också i den, så det är en orsak till att jag vill se den. Jag har varnat min dotter för Stefan Rössner, men vet inte vem hon tror på. Anna har inga viktproblem, lyckliga hon.
  Tänkte bara informera om någon är intresserad av galenskaperna:)

 2. 2
  Stockholmare säger

  Festligt att pjäsen har premiär på LCHF-dagen den 16 januari!
  https://kulturhusetstadsteatern.se/Teater/Klara-Soppteater/Pjaser/2018/Myter-om-mat/
  Och professorn är mitt i!

 3. 3
  olle holmqvist säger

  Rössner har väl alltid trott att ”en kalori är en kalori”, blir det en visa om det ?
  bevaka !

 4. 4

  Kom ihåg att Läkartidningen uppenbart inte är BMJ, dvs. läkartidningen är till för skolmedicinen och skolmedicinen i Sverige går ”hand i hand” med den kriminella läkemedelsindustrin.

  Läs för allt i världen böckerna ”Dödliga Mediciner….” , ”Dödliga Psykiatri….” av Peter C Götzsche och läs dessutom boken ”Hotet Mot Din Hjärna” av David Perlmutter, då förstår de flesta mera.

  Vård Sverige(landsting/regioner) är i beroendeställning till Big Pharma(läkemedelsindustrin).

  Läs mer här:

  https://newsvoice.se/?s=l%C3%A4kemedelsindustrin

  Läs särskilt denna:

  Vad du bör veta om Rockefellers och läkemedelsindustrins investeringar på sjukdomar

  https://newsvoice.se/2015/12/31/rockefellers-och-lakemedelsindustrin/

  Källa till denna sammanställning är Uffe Ravnskov, som delgett detta offentligt, citat;

  Publicerad den 12/01/2014 av Uffe Ravnskov
  December 2014

  In my newsletter from September 2013 I mentioned Professor Peter Gøtzsche´s revealing book Deadly Medicines and Organised Crime: How big pharma has corrupted healthcare. Recently he received an award for his book from British Medical Association. Here is a quotation from a BMC reviewer:

  ”I would say that this book should be compulsory reading for medical students and junior doctors to make them aware of these issues”

  You can read more about that on ”Mad in America” which also includes a 15 minutes talk by Professsor Gøtzsche. (There are a few silence interruptions, but stay on and listen to the full talk)

  For those who haven´t read his book I have made a table showing the types of crimes committed by the drug companies and their fines according to Peter Gøtzsche:

  Slut citat.

  Hela denna lista över ”crimes committed by the drug companies” finner Du här

  https://www.ravnskov.nu/2014/12/01/december-2014/

 5. 5

  Och så här kommer det tyvärr att fortsätta eftersom även media, våra tillsynsmyndigheter, institutioner och framförallt våra monetära system kontrolleras av de personer som vill ha det på det här viset.

  För att lösa ett problem, måste man förstå det. Annars ödar man sin energi på fel saker. Och det här handlar inte bara om pengar och giriga läkemedlesbolag. Det går tyvärr djupare än så.

 6. 6
  Göran Sjöberg säger

  ulf #4

  Jag skulle inte kunna uttrycka det bättre!

  Vad som dock ständigt slår mig är att trots att alla fakta nu talar om en helt korrupt läkemedelsindustri och att det är denna industri som sätter ”agendan” för hela vår sjukvård är det ytterst få verkligen kan ta till sig detta.

  Elefanten i rummet verkar helt enkelt vara för gigantisk för att folk, och inte minst då läkarkåren, ska kunna se den.

  Vad det gäller BMJ verkar det som de hävdar sin integritet mot läkemedelsbolagens korruption – intressant!

 7. 7

  @6: Göran: Som naturvetare kan finna en viktig ledtråd inom ditt eget område. Vad säger egentligen termodynamik, strömningsmekanik, Joule-Thomson expansion om den här ekvationen?
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Tsiolkovskijs_raketekvation

 8. 8
  Göran Sjöberg säger

  Patrik #7

  Här kan vi tala om OT!

  Annikas blog är knappast rätt ställe för att fördjupa sig i raketteorier och för övrigt är min egen expertis inom material för flyg och raketmotorer.

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  Rent spontant känns väl teatern som rätt plats för Rössner för något om kost har han ju aldrig behärskat!

  Jag tröttnar aldrig på den här recensionen, endera är man korkad eller komiker om man knåpar ihop något som detta,,,,

  https://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=16074

  Tyvärr har allt som Rössner avhandlat genom åren försvunnit – har han måhända städat bort bevisen på 30 års misslyckande.

  Har möjligen Piltson kvar några artiklar – jag skulle gärna vilja ha dem i mitt lilla arkiv,,,,

 10. 10

  @8 Visst är det helt OT Göran men ditt svar och din reaktion gör det lättare för mig att förstå varför i stort sett alla läkare kan tänka sig att ordinera Gastric Bypass och Statiner trots att det finns bättre alternativ som inte ger upphov till permanenta medicinska skador.

 11. 11
  Thomas Jansson säger

  Man ska ha ett öppet sinne Patrik och gärna titta på områden som ligger långt från det egna arbetsområdet – det är en känd teknik för att få ett effektivare innovationsklimat och det skulle nog inte skada om läkare vore lite mindre bokstavstroende – många av dem tycks sakna logiskt tänkande mer eller mindre.

  https://karlarfors.se/kolesterol-igen/

 12. 12

  @11: Jamen precis Thomas. Med lögn, förbannad lögn och statistik har man vänt upp och ner på medicinen och praktiskt taget alla läkare tror på detta trots att Kejsaren faktiskt är naken.
  Men låt den fri från synd kasta första stenen. Att raketer kan skapa framdrift i vakuum är i strid med gällande fysik som är verifierad med kontrollerade experiment. Så det är inte bara medicinen vi blivit grundlurade inom.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa