Kvinna kan ha botat sin cancer med gurkmeja

Artikel i TV-helse, av Torbjörn Sassersson.

Ämnen som erfarenhetsmässigt har effekt mot cancer är förutom gurkmeja (curcumin) aroniabär, kolloidalt silver, D-vitamin, LCHF, kokosfett, svartpeppar, kanel, rödbetsjuice , blåbär, MSM mm.

Se även Sven Erik Nordins sida Svaradoktorn.se om alternativ cancerbehandling.

 

Comments

 1. 1

  Helt off topic detta. Men har just provat att baka ”chokladripplade jordnötskakor”. ur Doktor Dahlquists och Airams LCHF-KOKBOK. Följde receptet till punkt och pricka. Trots detta blev resultatet icke det minsta likt bilden. Smeten flöt ut till en avlång, platt massa, ”burnt to a crisp” redan efter 4 min. Vad blev fel? Använde ekologiskt jordnötssmör, ”crunchy”. :/

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 helena
  Det är Maria Höglund som har gjort recepten i boken, och jag har själv inte provat receptet ifråga. Jag avstår själv från allt som smakar sött (åtminstone till vardags) Någon annan?

 3. 3
  Ett spöke säger

  Nu känner jag inte receptet i fråga, men det låter som att du stoppat choklad i ugnen? Det är enbart bakchoklad som man kan göra så med, choklad ur den vanliga chokladhyllan blir bränd tämligen direkt, även om innehållsförteckningen är likadan i båda fallen. Jag har aldrig lyckats ta reda på vad skillnaden är.

 4. 4
  Göran Sjöberg säger

  När till och med den ansedda British Journal of Medicine (BJM) tra upp ett fall där ”obotlig” cancer tycks botas av den aktiva ingrediensen i gurkmeja håller kanske någonting på att förändras. Ett ”paradigmskifte”?

  https://casereports.bmj.com/content/2017/bcr-2016-218148.full

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  Vitala Nyheter skriver följande om detta – intressant!

  Cancer eliminerad av curcumin
  Gurkmeja
  För första gången har en läkartidning brutit tabun om att skriva att cancer kan botas med örter eller alternativmedicin.

  Miljoner människor världen över försöker bota sina sjukdomar med alternativa metoder, vilket inte ses med blida ögon av Big Pharma och deras allierade. När det gäller cancer har det varit fullständigt otänkbart att ens nämna alternativa lösningar. Trots att rapporter strömmar in om olika naturliga botemedel.

  Nu är i alla fall isen bruten. British Medical Journal (BMJ), en av världens mest respekterade läkartidningar, skriver i sin rapport ”Long-term stabilisation of myeloma with curcumin”. Man vågar dock inte nämna ordet ”botad” då det ordet är tabu inom den medicinska och vetenskapliga världen som insisterar på att det inte finns något botemedel för cancer. Myelom är cancer i benmärgen.

  Enligt artikeln i BMJ:

  ”…Vi beskriver en myelom patient som startade ett dagligt kosttillskott av curcumin när hon närmade sig sitt tredje återfall. I avsaknad av ytterligare antimyelombehandling har patienten jämnat ut [plateaued] och har varit stabil under de senaste 5 åren med god livskvalitet.”

  Med andra ord har patienten eliminerat alla tecken på cancer i kroppen, genom att ta inget annat än curcumin från gurkmejaroten. Tre gånger tidigare fick hon konventionell behandling (chemo) och fyra stamcellsoperationer utan bot. När hon tog curcumin eliminerades alla spår av cancer och hon har varit stabil de senaste fem åren. Det är väl det närmaste man kan komma att anses vara botad.

  Rapporten i BMJ fick stor uppmärksamhet och UK Daily Mail skriver:

  ”En kvinna som kämpat mot benmärgscancer i åratal utan framgång hejdade slutligen sjukdomen med gurkmeja. Dieneke Ferguson lever nu ett normalt liv efter att ha slutat med svåra behandlingar som misslyckades med att stoppa den.”

  Läkarna säger att detta är det första dokumenterade fallet med curcumin, enligt Daily Mail:

  ”Läkare säger att hennes fall är det första dokumenterade fallet där en patient har återhämtat sig genom att använda kryddan [curcumin] efter att ha upphört med konventionella medicinska behandlingar. Med sitt myelom som spred sig snabbt efter tre omgångar av kemoterapi och fyra stamcellstransplantationer, började 67-åringen ta 8 g curcumin om dagen – en av de viktigaste ingredienserna i gurkmeja. Fru Ferguson, som först diagnostiserades 2007, fortsätter att ta curcumin utan ytterligare behandling.”

  När kvinnan fick den konventionella behandlingen tappade hon allt hår, fick intensiv smärta, förlorade muskler, kronisk utmattning och en ”chemo-hjärna” och andra biverkningar. Hennes liv var miserabelt, milt sagt. Med curcumin slapp hon smärtan, inflammationerna – och cancern, och levde ett behagligt liv.

  Och allt tack vare en krydda som finns i snart sagt varje hem. Dock tog hon den i koncentrerad form, som curcumin, 8 gram. Vilket kanske är förklaringen till att det lyckades, man måste ta tillräckligt mycket.

  Vi påstår inte att curcumin är lösningen på cancer, men vi tror det kan vara värt att pröva.

 6. 6

  Spöke: Nej, nej. ,nej… chokladen skall appliceras EFTER gräddningen. Antar att smeten var för lös. Hon som skrev receptet tillverkar nog sitt eget jordnötssmör. Från grunden. Reser till Afrika, gräver upp nötterna, rostar dem och mal dem i kaffekvarn.

 7. 7

  Detta är förstås också ”off topic” – och för de flesta säkert värre än att svära i kyrkan, men jag måste få uttrycka detta med anledning av den just avslutade Cancergalan:

  I dag iscensattes det stora bedrägeriet igen! Jag mår fysiskt illa av detta spektakel, och det är förfärligt att man på detta sätt tillåts utnyttja godtrogna och okunniga människors generositet och offervilja – till något som inte bidrar det minsta till att ”lösa cancerns gåta”, utan mer till att bibehålla okunskap och felaktiga myter om sjukdomen! Oerhört pinsamt och tragiskt!

  Professor Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) visade redan på 1920-talet att cancerceller har en avvikande metabolism, jämfört med friska celler. Därför är cancerceller extremt beroende av socker (glukos), och det första man bör göra om man drabbas av cancer är att så långt möjligt utesluta kolhydrater i sin kost (socker och stärkelse). Den amerikanske forskaren Thomas Seyfried har fortsatt forska i Warburgs fotspår – och bekräftat dennes slutsatser. Han presenterar dessa i sin bok ”Cancer as a metabolic Disease”. Det är en diger lunta på över 400 sidor faktaspäckad text med hundratals vetenskapliga referenser, men man kan slippa undan enklare, genom att gå in på min hemsida och leta reda på rubriken ”Litteratur”. Länk här: https://www.svaradoktorn.se/425408168

  Där har jag översatt fyra artiklar av läkaren Georgia Ede, som har gjort en mer populärvetenskaplig sammanfattning av boken. Man kan också få det viktigaste direkt här:

  Om man avlägsnar cellkärnan från en cancercell, och ersätter den med kärnan från en frisk cell – så förblir den ändå en cancercell. Och det motsatta: Om man tar kärnan från en frisk cell och ersätter den med kärnan från en cancercell, så förblir cellen ändå en frisk cell! Vad betyder det? Jo, att den egenskap som definierar en cancercell inte finns i cellkärnan (och dess DNA). I stället är det cytoplasman och de där befintliga ”energimodulerna”, mitokondrierna, som är det viktiga. Således har det mesta av cancerforskningen i många år sökt efter ”cancerns gåta” på helt fel ställe – i cancercellernas gener! Miljard efter miljard har de senaste decennierna satsats på det ”genetiska spåret” – och Cancergalan har säkert bidragit med åtskilliga miljoner. Det spåret är särskilt anmärkningsvärt, eftersom de gener människan föds med i dag är exakt desamma som de varit de senaste hundra åren (sannolikt tusen åren eller mer) – d.v.s. sedan långt innan frekvensen av cancer formligen exploderade! Våra gener är nästan den enda variabel som varit konstant under alla år! Däremot har som bekant vår miljö, vår livsstil – och inte minst vår kost – förändrats oerhört drastiskt det senaste halvseklet. Hur logiskt är det då att söka förklaringen till den ökade frekvensen av cancer i våra gener – och i stort sett negligera miljön – framför allt kosten?

  Om man sedan t.ex. tittar på de kostråd som Cancerfonden (Cancergalans organisatör) utfärdat, så inser man att denna fond inte är särskilt intresserad av att bota cancer (alternativt är totalt okunnig om cancer). Läs om kostråden här: https://www.svaradoktorn.se/427029039/4044213/posting/cancerfonden-ger-katastrofala-kostr%C3%A5d

 8. 8
  Ann-Margret säger

  Till Helena: 🙂 🙂 🙂

 9. 9

  Sven Erik, läste vad du skrivit på din hemsida om kostråden av Cancerfonden, skrev också en kommentar, men den försvann!?
  Du har så rätt…man blir förtvivlad över dessa ovetenskapliga kostråd, som bara förvärrar situationen för de flesta cancersjuka patienter och att absolut ingen hänsyn tas till alla så kallade ”anekdoter”, personer som ensamma har lyckats bemästra sjukdomen och t o m i vissa fall fått den att regrediera, vilket man tycker i hög grad borde intressera de läkare som säjer sej vara experter på området…?
  Och som borde veta att socker inte bara göder cancerceller, utan också att glukos är den enda substans som genom pentos fosfat vägen i cytoplasman oxideras till ribos, en absolut nödvändig molekyl som ingår i alla cellers DNA och RNA och alltså är speciellt viktig på grund av cancercellernas snabba proliferering.

 10. 10

  .
  Glukos finns hela tiden i blodet. Annars skulle man vara död. Så det är bara för cancercellerna att ta för sig.

  .

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  10 Ernst
  Därför är det extra viktigt att man inte äter socker och stärkelse, som blir till högt blodsocker. Högt blodsocker göder cancerceller ännu mera än normalt blodsocker.

 12. 12

  # 10 Ernst Du har i princip rätt. Via glukoneogenesen ser kroppen till att blodsockret ligger på en nivå som gör att man överlever – så man kan inte till 100 % ”svälta ihjäl” cancerceller. Däremot kan man genom att inta ett minimum av kolhydrater hålla blodsockret på en nivå, som inte i onödan ”göder” cancerceller. Dessa är också helt beroende av glukos för sin metabolism, medan andra celler i hög grad kan få sitt energibehov via ketoner. På så sätt kan man alltså via LCHF försvåra det för cancerceller, utan att det drabbar ”vanliga” celler.

 13. 13

  10 Ernst
  Naturligtvis!!
  Men antagligen kommer dom miljoner av röda blodkroppar före, som praktiskt taget är i direktkontakt med blodsockret?
  Och som INTE kan leva på ketoner…

 14. 14

  #11, 12, 13

  Av era resonemang kan man dra slutsatsen att cancer är blodsockersänkande.

 15. 15

  Påminner mig om det gamla skämtet: ”Minska tillgången på alkohol – genom konsumtion”!

 16. 16

  14 Ernst
  Intressant slutsats!! Absolut…
  Hur kom du fram till den?

 17. 17

  Idag kl 16.15 vår tid sänder BBC Two ett program om i vad mån gurkmeja kan påverka cancer.
  Kan ses här, om man först inaktiverar reklamblockering:

  https://tvcatchup.com/watch/bbctwo

  Kopplar man sedan på helskärm stör inte reklamen.

 18. 18
  I Like Neil Young säger

  https://www.youtube.com/watch?v=FKjp_Ct_R7Y

  Jag antar att det är denna kvinna i YT länken här ovan. Rätt sensationellt att dom går ut med detta.
  Men möjligen måste dom , för folk tar alltmer över makten för sin egen hälsa och det finns årtionde , på årtionde där forskningspengar bara försvunnit ner i svarta hål på det mest korrupta sätt. Utan att ge nåt resultat det blir lixom bara löjligt till slut. Räkningen är på väg att göras upp och brallorna är väl så långt nerdragna som det bara går.

  Bedrägeri är bara förnamnet – folkrättsbrott , kanske t.o.m folkmord (vilket det i praktiken handlar om) kan komma i fråga som rubrik för vad det genomkorrupta sjukvårdsindustriella komplexet sysslat med på order av Globalisterna i ca 60-70 år nu -Är nån tveksam kan man väl bara läsa Ralf Sundberg eller Peter Göetche.

  Personligen har jag kört gurkmeja sen 2006 då jag först läste om det , i Aftonbladet av alla ställen – det var på den tiden man fortfarande våga skriva nåt av vikt.

  Min dagliga underhållsdose är ca en matsked gurkmejpulver (ekologiskt), ett antal svartpepparkorn jag tuggar och lite cocosfett ihop med det. Jag hoppas det ska funka så att jag slipper Cancer men snart har vi 5G här och då vette fasen….

 19. 19
  I Like Neil Young säger

  Ska man tro denna video så är ju Gurkmeja/Curcumin verkligen guds gåva till människan.
  Dr Richard Becker

  https://www.youtube.com/watch?v=WXnd0Ygi3yA

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa