Fanatisk Voffare ny ordförande i Kungl Vetenskapsakademin

Pressmeddelande från Uppsala Universitet.

Pseudoakademikerna i skepnad av VoF skördar nya segrar när de får prestigefyllda uppgifter. Suck.

Professor Johan Thyberg uttalar sig om utnämningen av Dan Larhammar:  ”….Att sätta bocken till trädgårdsmästare”

 

Comments

 1. 1

  Ingen kan ha undgått vad som drabbat den minst sagt ärevördiga institutionen Svenska Akademien. Den har avslöjats som en klubb för inbördes beundran av nästan samma kaliber som VoF. Dess medlemmar har tilldelats dyra och eftertraktade lägenheter i Stockholms innerstad, knappt inom gränsen för det lagliga, och man har reservationslöst – både ekonomiskt och på annat sätt – under många år stött en så vitt man förstår närmast kriminell kvinnoförnedrare. Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius, ägnar nu sin tid åt att försöka sopa ihop resterna av den församling som kanske betytt allra mest för Sveriges anseende i omvärlden.

  Nu får man efter utnämningen av Dan Larhammar till preses för Kungliga Vetenskapsakademien hoppas att inte KVA går samma öde till mötes! Därmed vill jag absolut inte antyda, att Larhammar skulle lida av de etiska och moraliska defekter som framkommit i debaklet omkring Svenska Akademien. Däremot har jag allvarliga synpunkter på hans uppfattning om ”vetenskap”, vilken jag anser har en del övrigt att önska. Och just detta borde förstås vara bland det viktigaste för den som skall vara ordförande för och i olika sammanhang företräda en så viktig institution som Kungliga Vetenskapsakademien.

 2. 2
  Elisabeth G säger

  Så ledsamt. Det lilla jag hittills läst om och av Kungliga Vetenskapsakademien har gjort att jag haft ett visst förtroende för den. Nu fick det sig en rejäl törn.

 3. 3

  Tala om att sätta bocken som trädgårdsmästare. Uppsala universitet skriver om utnämningen här:

  https://www.uu.se/nyheter-press/nyheter/artikel/?id=9900&typ=artikel

  De skriver om att han varit ordförande i VoF, där han fortfarande är med i styrelsen. Men de glömmer att berätta om att VoF är en del av ”Skeptikerrörelsen”. En rörelse som är känd för att industrilobbyister använder rörelsen för att få okritiska medlemmar att propagera för de ståndpunkter företagen inte vågar stå för själva, för att de strider mot fakta.
  Men godtrogna medlemmar luras att tro att att det är bra att tillsätta fluor i dricksvattnet, eller att den kvicksilverrika föreningen amalgam är ett bra tandlagningsmaterial. Bägge sakerna är förbjudna i Sverige. Larhammar är ungefär lika dåligt, som om Machiarini hade utsetts som ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien.

  Det finns vetenskapsmän som är emot valet. Se:
  t. ex.ttp://humanismkunskap.org/2017/06/05/professor-johan-thyberg-avfardar-dan-larhammar/

  Politikerna sköter inte sitt jobb utan låter företag ta de viktiga besluten. Inte undra på att det finns politikerförakt.

 4. 4
 5. 5

  Larhammar hyllades redan nr 2 2006 i sockerundustrins tidskrift.: perspektiv0602_svensk.pdf
  Sockerindustrin finansierades Andel Keys studier som ”visade” att man blev fet av fettL, och inte av socker som många hävdade tidigare. Så Larhammars band till socker industrin kan mycket väl
  vara förklaringen till LCHF motståndet från hans och skeptikerföreningen VoFs sida. För VoFs filosofi är utformad för att rekrytera osjälvständiga och auktoritetstroende, så att de följer rörelsens ledare. Larhammar arbetar hårt för att få VoF sympatisörerna att tro sockerindustrin producerar högkvalitativ forskning . Fastän deras fusk är t.o.m. värre än tobaksindustrin, och för det blir han ordförande i Kungliga vetenskapsakademin? Vi kan förmoda att Larhammar inte blir lottlös för sitt arbete, för historiska dokument visar att sockerindustrin betalat bra för ”kända forskare”,som ansluter sig till ”deras sida”. Men förlorare blir kungliga Vetenskaps akademin. Men att akademier knyter tvivelaktiga personer till sig tycks ligga i tiden.

 6. 6

  Larhammar är inte ny i sammanhanget, han var fram till nu tredje preses

 7. 7

  Dan Larhammar belönas för att han tjänat kapitalintresset så väl och offentligt deklarerat kunskapsresistens i kapitalets hemliga och osynliga namn. Det lönar sig väl att ge honom ökad kredibilitet i det etablerade etablissemanget.

  Jag ger inte ett ruttet lingon för de som styr och bestämmer över vår tillvaro. Återstår endast anarki och fredligt passionerat motstånd. Bojkotta samhället!

 8. 8
  Hasse Ekdahl säger

  Bluff gubbe !!! Nu har jag ätit LCHF i 3år och gått ner i vikt 5 kilo och mått så bra sen jag var 70 år…
  Fick hjärtinfarkt 2011 opererades med 3 stent i Sahlgrenska i Gbg o i Borås…..

 9. 9

  Skrämmande, vart är världen på väg …7

 10. 10
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Skrämmande är bara förnamnet! Finns det inga intelligenta människor, med egen tankeförmåga, på några som helst poster hos myndigheter och organisationer i landet ??

 11. 11

  11
  Intelligens anses vara ett hinder när du skall lyda de stora gossarna. Intelligensen finns hos oss som tar ansvar för vår hälsa. Inom politiken så är det även där liktydigt hinder. Samvete är även det en bromskloss.

 12. 12
  XMargareta säger

  Jala.

  Hur tänker du här?
  För mig har alltid äkta samvete framstått som något, som när det till sist ageras värdigt efter, blir räddning.

  Hjältar är för mig sådana som just agerar efter sitt samvete.

  Jag tror också, att det trots vissa ageranden, så finns det inom varje människa en inre känsla för vad som är rätt.
  Detta samvete kan bli begravt av att just ägna sig åt de ovan nämnda dödssynderna och att man då kanske tystar denna inre röst..

  Man kan till och med titta på de sk dödssynderna och försöka undvika dem.

  För att fullfölja denna ”predikan”, som det blev ser jag, men det får ni tåla. Glimten i ögat. Jag kör på. Det är ju jul och allt.
  Finns det dygder som man kan försöka leva efter, tex kan man var sann mot sig själv dvs sitt samvete, man kan vara rättfärdig, dvs handla efter sitt samvete.

  Eftersom det är jul, så fortsätter jag av bara farten Man kan försöka vara fridsam och kärleksfull också tex. I varje fall kan man göra så gott man kan. Ibland brister det ju för alla.)

  God Jul önskar XMargareta, också en syndare, men försöker.

 13. 13

  XMargareta

  Har du ett samvete så kan det vara ett hinder när du skall lyda de stora gossarna. Har du intelligens och kunskap och samvetet inte vaknar till liv så är du förtappad. Ungefär så tänker jag.
  Humor är en bra krydda för att orka med när dessa förtappade själar gör vårt liv svårt.

  EN GOD JUL TILL ER ALLA

 14. 14
  Sigge Johansson säger

  ”10 — Mayne Sundewall Hopkins says: 23 december, 2017 at 02:50
  Finns det inga intelligenta människor, med egen tankeförmåga, på några som helst poster hos myndigheter och organisationer i landet ??”
  ========
  Nej det gör det inte!
  Det är ställt utom tvivel att samtliga ”högre” politiker, ministrar, landshövdingar, myndighetschefer och generaldirektörer har fått sina befattningar som belöning för att i tidigare arbetsuppgifter ha följt utstakad NWO- och PK-agenda! Ja, tidigare arbetsuppgifter har ofta inte ens varit relaterad till belönings-befattningen — ktuell pinsamt inkompetente ”rikspolischef” är ett typexempel….
  Vilket i förlängningen innebär att INGEN av dessa agerar till förmån för dem som betalar deras obscent höga löner (= alla förvärvsarbetande skatte-GENERERANDE medborgare!).

  Lämnar dörren öppen för att det möjligen KAN finnas ngt enstaka undantagsfall — har dock ännu ej kunnat upptäcka ngn sådan individ….

 15. 15

  @ 14

  Det är den brutala sanningen som vi gör bäst i att inse, bara då kan vi aagera för mänsklighetens bästa.

 16. 16
  Kenneth Thorberg säger

  @ Georg W och Sigge Johansson

  Håller med helt o hållet. Nån sa nån gång : ” Om man inte är skitförbannad över vad som händer framför våra ögon så är man endera helt obrydd eller helt oförstående ”… ungefär så.

  Det har gått så långt för egen del så jag misstror allt som kommer från etablissemanget. TV-nyheter skrattar jag mig numera igenom de gånger jag trots allt tittar, och det är endast för att se hur långt dumheten har gått.

  Det var för att påskynda denna ”utveckling” som både Palme och Anna Lindh fick sätta livet till då de ansågs ha för stor trovärdighet hos de breda massorna.

 17. 17
  Per-Johan Sundbaum säger

  Jag måste erkänna att jag har trott att ledamöterna I Svenska Akademien och Vetenskapakademien stod lite över ”vanliga” människor, ungefär på samma vis som jag trott om läkare tills för ungefär tio år sedan då Annika lärde mig annat.
  Detta är riktigt riktigt illa !

 18. 18
  XMargareta säger

  ” Ghost In The Machine.”

  Dr. Mercola skall visst göra en artikelserie, ” Ghost In The Machine”, som berättar om samband mellan den oheliga allians, som man brukar säga existerar mellan det som man kallar för Big Pharma och det man brukar kalla det styrande etablisemanget.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/12/26/health-care-conflicts-of-interest.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20171226Z2&et_cid=DM174901&et_rid=163510034

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa