Kokosfett skyddar lever och njurar – och motverkar skador av cellgiftsbehandling

Health Impact News.

Afrikanerna börjar inse att de har blivit lurade att tro att deras traditionella kokosfett har varit hälsoskadligt, när det i själva verket är rena mirakelmedlet för hälsan.

 

Comments

 1. 1

  Ja, den typen av ”medellånga triglyceridkedjor” tycks ha mycket kraftfulla hälsoegenskaper i flera avseenden – inte minst när det gäller sådant som har med neurologiska problem att göra (epilepsi, Alzheimer’s, Parkinson mm). Och det är förstås idealiskt för den som vill använda sig av LCHF-modellen för sin kost. Men varning för de silvriga paketen av ”kokosfett” i mjölkdisken. Då har man använt ovarsamma metoder för att utvinna varje uns av fett ur kokosnöten. Det skall vara ekologisk, kallpressad kokosolja – som brukar saluföras i glasburkar.

 2. 2

  #1 Sven Erik Nordin

  Tyvärr är nog inte ekologiska produkter särskilt mycket bättre, eftersom globalisterna och oligarkerna sprider ut mängder med gifter via sina rikligt förekommande chemtrails.

 3. 3
  Bo von Bahr säger

  Har just hittat en ny produkt från ekoreko företaget smiling, kokoschips naturell. Jättegoda!

 4. 4
  Elisabeth G säger

  # 1

  ”Det skall vara ekologisk, kallpressad kokosolja – som brukar saluföras i glasburkar.”

  Vi använder Kung Markattas ekologiska, kallpressade virgin oil. Detta efter en test som LCHF-magasinet gjort. Det är den kokosolja som smakar minst, efter vad jag har kunnat finna ut. Finns i vår vanliga ICA-affär.

  Eftersom jag var för lat för att gå till skafferiet och kolla märket på kokosoljan googlade jag. Då hittade jag en artikel från 2015 i ICA-kuriren där Maj-Lis Hellenius tilläts utgjuta sig. Enligt henne är kokosolja något bättre än smör men likväl ett uselt alternativ för hälsan. Ja ja, då vet vi. Säger Hellenius så är det bara att smaska i sig såväl kokosolja som smör. 🙂

 5. 5
  Elisabeth G säger

  P.S. till # 2

  I dagarna håller jag på att rensa i bokhyllorna och går just nu igenom gamla ex. av tidningen ”Allt om mat”. Redan i slutet av 1970-talet var fettskräcken monumental och sedan blev det bara värre. En insändare i frågespalten oroar sig över att oxtunga är så fett. En annan undrar om man kan vispa minimjölk och ha istället för grädde. En krönikör förfasar sig över att man i ett tv-program använder både smör och grädde i recepten; detta under rubriken ”om du bestämt dig för att bli fet”. Osv. osv. 1990-talet tycks ha varit värst, sedan slutade jag köpa tidningen men blir nästan sugen på att köpa ett ex. i dag för att se om de tagit till sig ny (ja, egentligen gammal) kunskap. Fast – efter en titt på tidningen hemsida tror jag att jag spar min pengar…

 6. 6
  Arne Fälth säger

  Hur kunde jag vara så djupt indoktrinerad att jag tyckte själva konsistensen av fett var äckligt? Nu slickar jag med välbehag av matskeden som jag använt för att gräva upp fettet ur burken med varje morgon! Mitt problem är att jag inte hittat tillräckligt många användningsområden för kokosfett. Senast i går hade jag ett matlagningsproblem när jag skulle laga den filippinska rätten Crispy Pata (googla). Man kokar en fläsklägg tills köttet lossnar från benet. Sedan friterar man läggen i olja. Vilken olja? På Filippinerna är kokosolja näst intill gratis men inte kan jag ta en burk Markatta till detta? Ska jag behöva ta rapsolja? Kokosolja är ju väldigt stabil och härsknar inte på långa tider. Kanske jag ska ha en gryta med olja stående på altanen? Friterad sill och annan fisk är ju också väldigt gott!

 7. 7

  #4 Elisabeth Nja, Mai-Lis Hellenius är ju inte särskilt ”ekologisk” – eller nyttig på annat sätt. Din slutsats att det hon avråder från sannolikt är väldigt nyttigt är nog fullständigt korrekt! När det gäller kokosolja är det definitivt så. Hon borde skickas på omskolning för att uppdatera sina kunskaper på kostområdet.

 8. 8
  XMargareta säger

  Angående fetter och diskussioner om rapsolja och olivolja, som förekommit i bloggen tidigare.

  Rapsoljans giftiga erukasyra har diskuterats.

  Länken beskriver en undersökning angående rapsolja.
  Enligt undersökningen är det stor skillnad i hälsofördelar mellan olivolja och rapsolja.
  Man frågar sig angående resultaten av undersökningen om månne rapsolja kan knytas till Alzheimers.

  https://healthimpactnews.com/2017/study-is-canola-oil-consumption-linked-to-alzheimers-disease/

 9. 9

  Elisabeth G: ”…ny (ja, egentligen gammal) kunskap.”
  Precis det

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa