Tillbaka till Hippokrates

Inlägg av Lars Bern. Tänkvärt.

 

Comments

 1. 1

  Ang. detta med Alzheimer´s: Jag tillbringade nyligen ett par timmar dagligen under mer än en vecka med att lyssna på föreläsningar på Youtube av ett antal framstående forskare på Alzheimer´s (Serien hette ”Awakening from Alzheimer´s”). Jag blev helt övertygad av deras framställningar riktighet – när de oberoende av varandra gav en ganska entydig bild. Klart verkar t.ex. vara, att vår kost är ganska avgörande för uppkomst och bot av sjukdomen (plus några andra faktorer som stress, sömn, fysisk aktivitet mm). Och det tycks ett antal forskare ha känt till i ca 20 år! Men självklart har Big Pharma på allt sätt motverkat att den kunskapen spridits.

  Klart verkar också vara, att de amyloida plack man hittills ansett vara ORSAKEN till Alzheimer´s rimligtvis INTE kan vara det. Detta avslöjades egentligen av forskning redan 2002 – men traditionell forskning fortsätter ändå på det ”blindspåret”. Placken verkar i stället vara en hjärncellernas försvarsmekanism. De kan bekämpa patologiska mikrober, som lyckats ta sig igenom ”blod-hjärnbarriären”, och de kan binda till sig gifter och tungmetaller, som också lyckats ta sig igenom den. Båda dessa företeelser tycks initialt förorsakas av ”läckande tarm” – då patogener i form av mikrober och ”gifter” (t.ex. tungmetaller) tar sig igenom tarmväggen och ut i övriga vävnader och blodomloppet. Och anledningen till det här tycks i allt väsentligt vara en felaktig kost, med alldeles för mycket snabba kolhydrater och en mängd skadliga tillsatser (inkl. ”mediciner”).

  Nu börjar ju också insikten om att våra tarmbakterier både styr vårt immunsystem generellt och i hög grad påverkar vår fysiska och psykiska hälsa faktiskt tränga fram. Man talar numera t.o.m. om att upptäckten av våra tarmbakteriers betydelse är att jämföra med ”upptäckten av ett nytt organ” i kroppen!

  För övrigt verkat den bästa kosten för att förebygga Alzheimer´s i ganska hög grad sammanfalla med den jag använt mot min cancer (ketogen kost med kokosolja, gurkmeja och ingefära, magnesium, D-vitamin, mm)… Till LCHF:s fördelar kan alltså också läggas, att den dieten i avsevärd grad motverkar Alzheimer´s

 2. 2
  Hanveden säger

  Kanske det är dags för ett upprop mot att pillerindustrin, som med livsmedelsindustrin i släptåg, har kunnat få igenom deras agenda med att göra aktieägarna rikare men patienterna både fattigare och långvarigt sjukare…

  Här har Mats Lindgren ett inlägg på sin blogg med i sak samma budskap…

  https://fethalsa.wordpress.com/2017/12/09/var-egen-sjukvard-motarbetar-friskvard/#comments

  ”Vår egen sjukvård motarbetar friskvård!
  Andra länder i världen som t.ex. Tyskland, Schweiz har kvar en hel del alternativmedicin som t.ex. homeopati. I Sverige har en ständigt lobbande läkemedelsindustri lyckats göra alla andra alternativ än sina egna olagliga. Det betyder att en svensk läkare bara har FASS-katalogen som redskap. I den katalogen, som är producerad av läkemedelsindustrin, finns tusentals exempel på olika slags kemiska piller att användas mot olika sjukdomssymptom. Läkaren skriver förstås ut recept på det piller som anvisas i FASS.”

  Jag har förhoppning om att 2018 skall bli det år då ”Den kanske viktigaste raden i Hippokrates läkared är att; efter förmåga och omdöme skall jag vidtaga dietetiska anordningar till gagn för de sjuka, och vad som kan skada eller göra dem ont skall jag söka avvärja.” skall anammas av svenska läkare som Annika D började tillämpa för mer än 12 år sedan och blev anmäld för av två dietister…

  Den 16 januari 2018 är det 10 år sedan Annika D vann över dietisterna och låt oss benämna den dagen LCHF dagen både i Sverige och internationellt för all framtid…

  mLCHFh B-) .

 3. 3

  Kan bara i all enkelhet visa vad jag skrev, när jag just startat min hemsida för 1½ år sedan (apropå detta med Hippokrates): https://www.svaradoktorn.se/425407125

 4. 4
  Göran Sjöberg säger

  Här är ett inlägg jag försökte lägga in hos Lars Bern men det är något strul med inloggningen via WordPress så det verkar inte komma in.

  Jag råkade nyss lyssna på Vetenskapsradion men orkade inte lyssna till slutet. Programmet handlade om konspirationsteorier och om hur man psykologiskt kan förklara att folk kan bli så tokiga att de kan tro på sådana teorier. Som ett exempel tog man upp de som ör övertygade om att människor aldrig har landat på månen utan istället en ren Hollywoodprodukt vilket i mina ögon är just så tokigt det hela kan bli..

  Däremot tog programmet av någon anledning inte upp Kennedymordet som, i alla fall för mig, uppenbart var frågan om en konspiration.

  Att läkemedelsbolagen med Rockefeller i spetsen har kontrollerat den medicinska forskningen i snart 100 år och motverkat all forskning kring naturmedicin är knappast frågan om någon konspiration men väl ett resultat av en reell ekonomisk ”intressegemenskap”.

  När man ser att vetenskap som kommer fram till resultat som inte stämmer med ”konsensus” systematiskt skyfflas under mattan är det lätt att själv börja tänka i konspiratoriska banor men det räcker med att se hur de enorma ekonomiska krafterna verkar i lönndom för att få fram önskvärd koncensus.

  Min känsla är att etablissemanget idag har blivit alltmer nervöst eftersom folk via internet idag skaffar egen information. Med sådana här ”vetenskapliga” program vill man antagligen försöka förlöjliga alla som inte tror på den propaganda som MSM ständigt pumpar ut.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa